DIY DAC PCM1702

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: DIY DAC PCM1702

PostPostao/la tom_hifi » 27 stu 2011, 01:38

grunf je napisao/la:
grunf je napisao/la:evo stavavio sam Black Gateove od 470uf i u paraleleu 1nF BC polypropilen i sad je bolje,nestalo je one zavjese na visokim s 1000uf MUSE

Moguće da je i do samog kapaciteta kondenzatora? Da imaš Muse 470uF, onda bi mogao zasigurno reći dal je razlika samo zbog kondića ili i zbog kapaciteta.
tom_hifi

PostPostao/la ilimzn » 27 stu 2011, 12:37

grunf je napisao/la:
grunf je napisao/la:
Khadgar2007 je napisao/la:Ne znam koliko to utječe na zvuk ali znam da se još i katodni elko bypasira sa nekom dobrim blokićem. Primjer imaš kod audiofil.net pojačala.

stavio sam 1nF polypropilen,ali ista stvar,kad ručam probaću staviti BLACk GATE 470uF pa ću onda vidjeti ima li pomaka na bolje,ako ne ide van katodni elko,veći izlazni napon nije vrijedan kvalitete zvuka

evo stavavio sam Black Gateove od 470uf i u paraleleu 1nF BC polypropilen i sad je bolje,nestalo je one zavjese na visokim s 1000uf MUSE

Probaj u paralelu nesto vece, tipa 10-100nF, folija obavezno. Cak ako imas koji kond kojeg bi inace stavio i kao vezni... dakle reda uF.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la grunf » 27 stu 2011, 14:05

tom_hifi je napisao/la:
grunf je napisao/la:
grunf je napisao/la:evo stavavio sam Black Gateove od 470uf i u paraleleu 1nF BC polypropilen i sad je bolje,nestalo je one zavjese na visokim s 1000uf MUSE

Moguće da je i do samog kapaciteta kondenzatora? Da imaš Muse 470uF, onda bi mogao zasigurno reći dal je razlika samo zbog kondića ili i zbog kapaciteta.

nije razlika zbog kapaciteta već zbog samog konda,ja osobno nisam nikad bio zadovoljan MUSE elekoima,uvijek mi je zaostajao za Black Gate-om
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la grunf » 27 stu 2011, 14:22

ilimzn je napisao/la:
Probaj u paralelu nesto vece, tipa 10-100nF, folija obavezno. Cak ako imas koji kond kojeg bi inace stavio i kao vezni... dakle reda uF.

imam nešto kvalitetnih polypropilena do 100nF pa ću i to probati,mada je sad sama zvučna slika jednaka onoj prije stavljanja katodnog elka,pojačanje srpp-a je veće za naka 4dB i iznosi oko 21dB ,izlazni napon nakon katodnog slijedila s testnim cd-om s signalom 1khz 0dB je 1V za oba kanala s uparenim PCC88,nažalost 6N23P koje imam nisu baš dobro uparene pa je razlika između kanalima veća.6N1P su mi također uparene,ali mi PCC88 u srpp-u bolje svira zbog namješetne radne točke za nju.,za izvući sve dobro iz 6N1P u srpp-u limitiran sam trenutno niskim HV napajanjem
grunf

PostPostao/la grunf » 05 pro 2011, 18:35

evo jedan zanimljivi test

žena mi je danas donila doma Talking Heads 77 ali verzija cd+dvd,cd je standardan ,a dvd isti album samo 24bitni 98kHz

e sad, dvd sam ubacio u yamahin dvd player i na dac,za početak čisto razočarenje prema cd-u onda sam se sjetio da sam dvd player limitirao na 48kHz jer stari dac s TDA1541 nije mogao prožvakati 98kHz,opet to naštelao i opet razočarenje ,zvučna slika mutna,dinamika čujno opala,čak mi je i žena rekla da cd svira bolje,iskreno dvd player nije twikan,znači sve je u njemu tvornički,cd player(transport) je debelo twikan s boljim elektrolitima,napajanjem,novi clock

znam da i ovo malo twikanja na transportu može poprilično utjecati na zvuk posebno ako je odrađeno namjenski samo za bolji digitalni izlaz,ali mi nije jasno da sa snimkom 24bita 98kHz ne može doći do izražaja kvaliteta zvuka i da je tu obični cd opet bolji,možda je riješenje bolji dvd player ili blue ray player ali bez nekog twikanja ne znam da li bih dobio rezultat kao s cd-om jer dvd player koji imam nije bio toliko loš kad je kupljen ,čak ima i solidan zvuk na analognom izlazu,ali mi se čini da mu je digitalni izlaz samo za filmove, 5.1 ili 7.1

mislim da je problem kod dvd-a kao transporta to što se kod njega uglavnom clock djeli s istog izvora za audio i video dac,i za servo,a isto tako svi video sklopovi su stalno uključeni što pogoduje stvaranju jitera

inače kad se gleda na osciloskopu digitalni signal iz dvd-a izgleda puno 'zdravije' nego ovaj s cd-a,

aj sad ti budi pametan :chin:
grunf

PostPostao/la ilimzn » 06 pro 2011, 00:31

Hm, ti si svjestan da je audio na DVD-u komprimiran? Osim ako govorimo o DVD-A standardu, ali nekako sumnjam da imas takav DVD :)
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la grunf » 06 pro 2011, 18:51

ilimzn je napisao/la:Hm, ti si svjestan da je audio na DVD-u komprimiran? Osim ako govorimo o DVD-A standardu, ali nekako sumnjam da imas takav DVD :)

ipak je u pitanju DVD-audio,glazba zauzima oko 3,7GB,a video nekih 500MB(dva videa) ,ali ima kvaka,nudi se izbor 5.1 ili stereo zvuk i izgleda da je ovaj stereo zapostavljen na račun 5.1 :(
grunf

PostPostao/la tom_hifi » 06 pro 2011, 20:58

Ma, DVD audio nema veze s kvalitetom. To ti je većinom DTS format, multikanalni, zato i zauzima toliko.
tom_hifi

PostPostao/la ilimzn » 06 pro 2011, 23:21

tom_hifi je napisao/la:Ma, DVD audio nema veze s kvalitetom. To ti je većinom DTS format, multikanalni, zato i zauzima toliko.

DTS je jos super s obzirom na kompresije tipa MP3 i sl.
Inace, stereo ton je najvjerojatnije 48kHz sampling... a mix is surrounda nikad nije ono sto bi bila prava stereo snimka. Probaj doduse odabrat 5.1 i postavi downmix u stereo.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la grunf » 13 pro 2011, 20:53

stigle danas ei ecc88 od jednog našeg forumaša,mada su predviđene za jedan drugi projekt nisam mogao izdržati da ih ne ubodem u srpp u dacu

i šta reći,koju posluku porati,............. :mrgreen: :mrgreen:

zvuk +5,inače imao sam doma već ei ecc88 ali pri kraju radnog vijeka,dar poznatog nam Dioklecijana tako da sam znao da ima potencijala ali nikad doživljenog

e sad što sam skužio,6N23P i 6N1P sviraju dobro u srppu kad nema buffera u izlazu ,ecc88 lošije,s bufferom druga priča,sad svira bolje ecc88 na istoj poziciji,ruskinje su isto dobre,ali im fali malo šuga kako bi mi dalmatinci rekli,nedostaje im lepršavost u visokim i otvorenosti,koju ima ei ecc88 ili tesla pcc88 nešto manje

jedna informacija više :contract:

btw: ecc88 mi radi na 13mA 85V šta se nadam nije previše
grunf

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.