Odma' da rasčistimo da lampizatorovim forama! .-)
'vođe lampe idu u radne uvjete u kojima će dati ono što imaju za reći, pardon, odsvirati ili neće. Dakle, nikakvi
niski naponi i smiješne strujice.
Dakle 6n2p je lampa od koje bi direktno mogli pogoniti izlazni stupanj, staviš CD, a u izlaznom ampu samo sljedilo i babuška, recimo. 'oće se reći - pojačanje u Srppu oko 50x. Previše. Nije da ona ne svira, meni je draža od Ecc83 (paziti, nije direktni ekvivalent po grijanju, ima samo 6,3V na 4 i 5 pinu), ali pojačanje bude preveliko. A i ima preveliki izlazni otpor, čak i u Srpp varijanti. I potrebnih cca 350V da u Srppu odradi kako se spada.
6N6P jest ok na tom mjestu, i to ste već napravili u X komada, ne? A ako niste, ima tih shemica u Tube line temi, a i posvuda razasutih po forumu. Ona zadovoljava po pitanju pojačanja i po izlaznom otporu, malo je viša i troši više struje i za grijanje i za rad,pa će i trafo i ukupna disipacija biti malo veći.
Ali ono što bi mogli standardno trpati u sve i sva po zauzeću prostora i po umjerenom pojačanju, nižem izlaznom otporu, kao i po struji grijanja, odnosno ukupnoj disipaciji su ECC88 varijante. Na iste pločice biste uz minumum izmjena dijelova i nekoliko desetaka napona više mogli utrpati i 6n1p. Pa dobro, ajde tko hoće, i 6n2p. i 6n6p. A ako ostavite pinove grijanja da se spajaju ekstra, onda i 12,6V varijante dvostrukih noval trioda sa istim rasporedom pinova. Sve na istu pločicu.
Eto, to ja mislim....

I'm too old for this s...