Tube bufferi

Re: Tube bufferi

PostPostao/la sonny » 05 stu 2011, 16:44

Pa jesi probao buffer+pojačalo bez dac-a ?
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la tom_hifi » 05 stu 2011, 16:49

sonny je napisao/la:Pa jesi probao buffer+pojačalo bez dac-a ?

Da, tako je najgore. Kad pojačam dokraja, baš se čuje signal iz zvučnika (dosta jako) i naravno, infrasonične frekvencije se pojavljuju. Kad upalim DAC, signal je znatno tiši, infrasonika ista.
tom_hifi

PostPostao/la sonny » 05 stu 2011, 18:01

Ma čekaj...
Iskopčani chinchevi ili nešto drugo iz ulaza u buffer...
Kakav se signal čuje ?
sonny

PostPostao/la tom_hifi » 05 stu 2011, 18:25

sonny je napisao/la:Ma čekaj...
Iskopčani chinchevi ili nešto drugo iz ulaza u buffer...
Kakav se signal čuje ?

Zanemari ovo sa signalom, trebao sam odštekati interkonekt iz ulaza u buffer, a ne samo DAC ugasiti, zbog toga se čuo signal. Mislim da te infrasonične frekvencije neće otići drukčije, nego presložiti to kako spada u drugo kučište. Ovdje je to geometrijski lošije riješeno, pa vjerojatno je to razlog. Nema kaj drugo biti, zbilja mi ništa ne pada na pamet, osim toga. Čak je to i Dražen rekao već par puta.
tom_hifi

PostPostao/la sonny » 05 stu 2011, 18:39

.....
Zadnja izmjena: sonny; 25 srp 2013, 15:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
sonny

PostPostao/la tom_hifi » 05 stu 2011, 18:49

Bome, da, sve je by the book, presloženo 2x, termobužir na svim nožicama, sve je point to point. Cijeli izlazni dio je riješen s Kimber 8TC žicom, pio kondovi, ma baš to, by the book i eto.

Ma nije to sad neki veliki problem niti se može išta lošeg dogoditi. To su skroz male frekvencije kod jako velikih glasnoća (čitaj. pojačano dokraja), a ja ne slušam nikad iznad 10 sati jer mi je više nego dovoljno. Al, svejedno je problem i htio bih znati rješenje, eventualno pomoći svima koji će imati sličan problem.

Inače, 6N1P je zvučno jedna vrlo zanimljiva lampa. Zamijenio sam 6N6P s njom i ostat će jedno vrijeme u bufferu. Imam neki osjećaj da dosta pjesama odsvira puno bolje, dok neke lošije. Moguće da je do same snimke, no ovako na prvu, stage je puno širi, zvuk detaljniji i puniji. Vokali su nekako prirodniji. Ma, samo da svira :D
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » 05 stu 2011, 18:57

[quote="sonny"
E da, molio bih moderatore i admine da riješe nesporazume s harkonenom i edisonom, pa da nastave pridonositi kvaliteti ovog foruma ;)[/quote]
kaj sam to fulao? :o
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Dean » 05 stu 2011, 21:46

s@ki je napisao/la:[quote="sonny"
E da, molio bih moderatore i admine da riješe nesporazume s harkonenom i edisonom, pa da nastave pridonositi kvaliteti ovog foruma ;)

kaj sam to fulao? :o[/quote]
Nisi ti, ne sekiraj se...ali netko je..
Dean

PostPostao/la Schultz » 14 sij 2012, 13:02

Molio bi cijenjeno pučanstvo da se uvati olovke/miša ili čega već i da naprave shemu za SRPP tube buffer sa 6N6P (i podvarijantu sa 6N2P) koja bi mogla ići u cd playere a gdje je potreban malo viši izlazni napon.

Kao što sam već na drugom mjestu na ovom forumu predložio, posebno pločica sa napajanjem a posebno lampadine.
Poželjno bi bilo da su lampadine ležeće ili onda barem dvije verzije pločice, sa lampama na istoj strani gdje su komponente i obrnuto.

Saki, pripremi čorbu i pasulj i da krenemo...

Živili...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la harkonen » 14 sij 2012, 15:53

Odma' da rasčistimo da lampizatorovim forama! .-)
'vođe lampe idu u radne uvjete u kojima će dati ono što imaju za reći, pardon, odsvirati ili neće. Dakle, nikakvi
niski naponi i smiješne strujice. :lol:
Dakle 6n2p je lampa od koje bi direktno mogli pogoniti izlazni stupanj, staviš CD, a u izlaznom ampu samo sljedilo i babuška, recimo. 'oće se reći - pojačanje u Srppu oko 50x. Previše. Nije da ona ne svira, meni je draža od Ecc83 (paziti, nije direktni ekvivalent po grijanju, ima samo 6,3V na 4 i 5 pinu), ali pojačanje bude preveliko. A i ima preveliki izlazni otpor, čak i u Srpp varijanti. I potrebnih cca 350V da u Srppu odradi kako se spada.
6N6P jest ok na tom mjestu, i to ste već napravili u X komada, ne? A ako niste, ima tih shemica u Tube line temi, a i posvuda razasutih po forumu. Ona zadovoljava po pitanju pojačanja i po izlaznom otporu, malo je viša i troši više struje i za grijanje i za rad,pa će i trafo i ukupna disipacija biti malo veći.

Ali ono što bi mogli standardno trpati u sve i sva po zauzeću prostora i po umjerenom pojačanju, nižem izlaznom otporu, kao i po struji grijanja, odnosno ukupnoj disipaciji su ECC88 varijante. Na iste pločice biste uz minumum izmjena dijelova i nekoliko desetaka napona više mogli utrpati i 6n1p. Pa dobro, ajde tko hoće, i 6n2p. i 6n6p. A ako ostavite pinove grijanja da se spajaju ekstra, onda i 12,6V varijante dvostrukih noval trioda sa istim rasporedom pinova. Sve na istu pločicu.
Eto, to ja mislim....

:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.