Ima jedna istinita pričica o dva matematičara koji su se bavili (ozbiljnim) nejednakostima. Jedan od njih je, boraveći na brodu koji je prelazio la Manche u toku veelike oluje, poslao brzojav drugom: Rešio sam *** nejednakost. Kada je stigao na obalu, javio je drugom da je to bila greška. Objasnio je i poriv: da sam poginuo svi bi mislili da sam to, zaista, i uspeo učiniti. Ovako, samo Ti znaš da sam „pogrešio“... E, tako je i sa cevima i NR-om. Ko će uspeti da posvedoči da li je ta tvrdnja tačna? Tvrdnja je veoma stara, btw...zbotic je napisao/la:NHF, ali uvijek me slatko nasmije ova budalaština da će ruski avioni preživjeti nuklearni rat zahvaljujući elektronskim cijevima. Bilo bi interesantno istražiti tko je to prvi provalio.
elvis je napisao/la:Možda je odgovor na tvoje pitanje u drugom pitanju, zašto bi Rusi uopće sebe zamarali i stavljali glomazne babuške u migove 25, koliko se sjećam u power suppy glavne radio stanice u avionu, a raspolagali su tehnologijom za otići na Mjesec i nazad ? Ajmo mačak, vjerujem u kvalitetan odgovor.......Razuvjeri nas !
zbotic je napisao/la:NHF, ali uvijek me slatko nasmije ova budalaština da će ruski avioni preživjeti nuklearni rat zahvaljujući elektronskim cijevima. Bilo bi interesantno istražiti tko je to prvi provalio.
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.