Bato MM (LM3886 u macola-mostu)

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Bato MM (LM3886 u macola-mostu)

PostPostao/la zbotic » 11 svi 2015, 17:28

NHF, ali uvijek me slatko nasmije ova budalaština da će ruski avioni preživjeti nuklearni rat zahvaljujući elektronskim cijevima. Bilo bi interesantno istražiti tko je to prvi provalio. :lol:
zbotic

PostPostao/la zbotic » 11 svi 2015, 17:51

BTW zaštita od EMP-a je vrlo jednostavna. Uređaje isključiti za to vrijeme. Jedino što je to u praksi neizvedivo :lol:
zbotic

PostPostao/la elvis » 11 svi 2015, 18:13

Možda je odgovor na tvoje pitanje u drugom pitanju, zašto bi Rusi uopće sebe zamarali i stavljali glomazne babuške u migove 25, koliko se sjećam u power suppy glavne radio stanice u avionu, a raspolagali su tehnologijom za otići na Mjesec i nazad ? Ajmo mačak, vjerujem u kvalitetan odgovor....... :) Razuvjeri nas !
elvis

PostPostao/la zika » 11 svi 2015, 18:16

zbotic je napisao/la:NHF, ali uvijek me slatko nasmije ova budalaština da će ruski avioni preživjeti nuklearni rat zahvaljujući elektronskim cijevima. Bilo bi interesantno istražiti tko je to prvi provalio. :lol:
Ima jedna istinita pričica o dva matematičara koji su se bavili (ozbiljnim) nejednakostima. Jedan od njih je, boraveći na brodu koji je prelazio la Manche u toku veelike oluje, poslao brzojav drugom: Rešio sam *** nejednakost. Kada je stigao na obalu, javio je drugom da je to bila greška. Objasnio je i poriv: da sam poginuo svi bi mislili da sam to, zaista, i uspeo učiniti. Ovako, samo Ti znaš da sam „pogrešio“... E, tako je i sa cevima i NR-om. Ko će uspeti da posvedoči da li je ta tvrdnja tačna? Tvrdnja je veoma stara, btw...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la zbotic » 11 svi 2015, 18:23

elvis je napisao/la:Možda je odgovor na tvoje pitanje u drugom pitanju, zašto bi Rusi uopće sebe zamarali i stavljali glomazne babuške u migove 25, koliko se sjećam u power suppy glavne radio stanice u avionu, a raspolagali su tehnologijom za otići na Mjesec i nazad ? Ajmo mačak, vjerujem u kvalitetan odgovor....... :) Razuvjeri nas !

U nijednom današnjem avionu nema niti jedne cijevi. Eto ti meni objasni kako je odjednom prestala potreba za tim.
Kad bi barem malo razmislio znao bi da na avionu ima tri milijuna i osamsto pedeset elektroničkih dijelova od čega je barem dva milijuna potrebno za letenje. :)

Upotreba. Recimo za neki odašiljač dometa oko cijele planete eventualno bi imalo smisla upotrijebiti takvu cijev pa se možda tu krije razlog.

Uopće mi se neda razmišljati o urbanim legendama.
Možda je i Elvis još živ :), a možda su amerikanci umjesto na mjesec sletjeli u Nevadu. Kaže jedan moj prijatelj i da je zemlja ravna ploča, a američke rakete štite rub tj "južni pol" da nitko ne dođe do kraja. U toj varijanti sjeverni pol je zapravo centar te okrugle ploče. Logično, zar ne :)
zbotic

PostPostao/la NINO.S » 11 svi 2015, 18:26

Ja ću kao štreber samo gledati :mrgreen:

Poseban pozdrav Macoli
:admin:
NINO.S

PostPostao/la Roko » 11 svi 2015, 18:30

zbotic je napisao/la:NHF, ali uvijek me slatko nasmije ova budalaština da će ruski avioni preživjeti nuklearni rat zahvaljujući elektronskim cijevima. Bilo bi interesantno istražiti tko je to prvi provalio. :lol:

Kažu da je to bio Julii Borisov Khariton, prilikom testiranja RDS-6 nuklearne bombice, u krugu od 30km porikavalo (istopilo se) sve što je bilo na siliciju (trenđama), a lampadinice ostale funkcionalne. Nakon toga testa na najvišem vrhu sovjetske armije donešene su odluke o ugradnji isključivo lampi u stabilizatore napona u radarima i ostale namjene. Pa tako dobismo i čuvenu 6S18S majku 6S33S (stabilizator napona u radarima aviona, protuavionskih sustava i transkontinentalnih raketa).
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la zbotic » 11 svi 2015, 18:33

Ajde neka... Neću vas više ometati i ovo mi je bilo previše. Samo ću vas ostaviti da razmišljate. Duboko....
zbotic

PostPostao/la Macola » 11 svi 2015, 18:37

In general, vacuum tubes are much less susceptible than corresponding solid-state components to transient overvoltages, such as mains voltage surges or lightning, the electromagnetic pulse effect of nuclear explosions[32] or geomagnetic storms produced by giant solar flares.[33] This property kept them in use for certain military applications long after more practical and less expensive solid-state technology was available for the same applications.[32]

Odavde: http://en.wikipedia.org/wiki/Vacuum_tub ... ture_tubes
Macola

PostPostao/la zbotic » 11 svi 2015, 18:39

Jao vikipedija kao konačni argument, povlačim se. :D

Za Roka staklo je ....................(kemijski sastav). Sjedi, nedovoljan (1). :lol:
zbotic

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.