Roko je napisao/la:mikikg je napisao/la:@elvis
Uglavnom, bas mi je drago da si zadovoljan radom BatoMM i sto se tice basova, slobodno ga pusti i to da pojaca. Do snage koju moze da izbaci (po Macoli do 70W RMS za High-end perfomanse) to ce raditi veoma lepo.
Takodje u vezi remote FB, i to slobodno upotrebi jer ce samo jos bolje da bude, nebitno mu je kakvog je tipa opterecenje, remote FB to ne interesuje, on je tu da anulira probleme sa kablovima (isprobano vec na Magneplanar-ima).
Složio bih se, i ja mislim da bi trebalo pustiti MM da pogura i bass područje, probaj iskopčat Behringera i pusti cijeli signal na panele...
Paneli tj. segmenti panela su fizički iznimno maleni, bar ovi trenutno koje koristim, tj,. segmenti su uobičajene površine za visokotonce, čak premaleni za srednjetonsko područje. Prostor između membrane i statora je svega 1mm, a bias je 2500V. Da pustim kompletan bass na membranu, bez obzora na relativnpo mala saća, membrana bi se u nekim segmentima sigurno zalijepila za stator, pa eto problema, a i pojavili bi se nekakvi rezonantnivzvukovi koji bi kvarili zvučnu sliku. Potpuno čist zvuk bez parazitnih prizvuka na ovim testnim panelima kreće iznad 180Hz, pa sam prinuđen rezati na oko 200Hz i to poprilično strmo. Što se tiče BatoMM-a svjedok sam da gura bass bez problema, no ne mogu suditi koliko dobro dok ne donesem nekakve koliko toliko korektne klasične zvučne kutije u radionicu.