elvis je napisao/la:Malo su mi sumljivi ti "zvukovi" koji se čuju u zvučniku. Bez obzira što je sve to na dasci ne bi se to trebalo čuti. Ako imaš nekakav trafo 2x18V, ma dovoljno je i 2x15V, dva konda od 4700uF, složi takav PS i, onako na zraku, pa probaj. Sva moja iskustva sa LM3886 do sada su bila apsolutna tišina nakon paljenja kada su ti "parazitni" zvukovi u pitanju, bio priključen signal ili ne, na dasci ili u kutiji. Vjerojatno nešto pokupi od tog PS-a.
Bajdvej, zašto veliš da Rifa od 1uF nije ok?
U svakom slučaju ovaj korak tj. test je neizbježan. I ja ću ovih dana pripremiti okruženje za prve testove "bate". Hebe me to što nemam dobre trafoe za test, a ne da mi se naručivati iste prije no što dobijem odgovor koji napon (i snaga trafa) je potrebna. Imam dosta trafoa oko 2x32v, ali pola od toga napona ako i imam onda su to jedva 1A. Ma snaći ću se nekako, mislim da imam negdje dva toroida od 13V, poslužiti će za prvo paljenje, čisto da vidim ima li zvuka na izlazu.
Elvise , dva centimetra od pojačala nalazi se elektrana koja proizvodi sva moguća smeća i širi "smrad" zagađenja oko sebe. Mase još nisu nikakve spojene osim one na pločici. Moguće da su oni komadići koaksa sa chnchevima problem. A s Rifama sam već imao takve manifestacije. Doduše bili su značajno većih gabarita i tek 2,2uF .
Nemam trenutno osciloscop da traciram di je repetitor tih smetnji na samom pojačalu pa gađam napamet. Moguće je da se nakuplja i u povratnoj grani.
Spominjem kutiju jer sam ionako planirao ako bude trebalo PSU oklopiti unutar kutije jednim layerom metala za konzerve.
Ne zabrinjava me to sada previše.