DAC+tube output

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: DAC+tube output

PostPostao/la Khadgar2007 » 30 sij 2013, 21:41

Pamooče, opet ću ja gnjaviti sa svojim šelakom,ali ovo nije tolika gnjavaža. Prije godinu i po sam prednju ploču nedovršenog phono lampaškog pretpojačala samo stavio filler iliti grundirao sa limun šelakom. Boja bukve se nije izgubila a drvo je na opip baš prekrasno glatko i nakon toliko dugo stajanja(ono ča ja sa pravim politiranjem još uvijek ne mogu dobiti) samo naravno površina nije kao staklo kako bi trebalo biti nakon pravog politiranja. Uglavnom za ono ča sam ja dobio treba jedno tjedan dana rada-na dan jedno 3-4 nanosa i finim-finim šmirglom izravnati pa ponovo. Ako hoćeš imam ti nešto limun šelaka pa ti ga pošaljem. A budući da ti je mahagonij u pitanju pošaljem ti i nešto bajca nijanse stari-mahagonij.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » 30 sij 2013, 22:21

:cheer: moze Khad, thx :D

ionako sam se htio probati igrati s bajcem da vidim kako se ponasa, ali nikako nac negdje manju kolicinu, ili nekome da je ostalo pa ne treba... saljem ti adresu na PM, i hvala ti unaprid :thumbup:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la sonny » 30 sij 2013, 22:24

Dean će te objesit' za znaš šta ako još nešto zafušariš pri finiširanju kutije :D
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la pamook » 30 sij 2013, 22:27

:lol: :lol:

znam, i brinem se oko toga :mrgreen: :lol:
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » 30 sij 2013, 22:36

Možda da sastavim neke upute na forumu o bajcanju i politiranju pa neka se nađe. Danko mi je na audiofil.netu dao link od jedne izvrsne knjige koja se bavi sa stolarijom a ima lijepo opisan postupak politiranja.
Šelak i bajc ćeš dobiti u krutom stanju, na tebi je da nađeš negdje špirit i u njemu otopiš šelak i bajc. E sada kada sam radio plinth za gramofon stavio sam malo bajca i u šelak da ga pofarbam tako da mi ne posvijetli kućište koje je bajcano. Stavim ti i par linkova za početak tako da se malo snađeš u svemu tomu. Obrt Juriček u Zg ima sve za politiranje http://www.facebook.com/juricekobrt?ref=ts&fref=ts . Cijene bajca su smiješne(5-10kn vrećica da svu stolariju u stanu pobajcaš 10 puta) a za šelak najbolje uzeti limun jer je jeftin(oko 150kn/kg) dok crveni je ako me sjećanje ne vara kojih 350kn/kg ,pakiranja su ja mislim od 250g i 500g.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » 30 sij 2013, 23:18

:thumbup: deal, da se malo okusam i u tome... jesam li rekao okusam? htio sam reci sfusham :lol: :lol:
pamook

PostPostao/la Dean » 30 sij 2013, 23:22

pamook je napisao/la::lol: :lol:

znam, i brinem se oko toga :mrgreen: :lol:

...i trebaš.... :lol:
Dean

PostPostao/la pamook » 30 sij 2013, 23:30

Big Brother
Privitak/ci
smiley.jpg
smiley.jpg (199.87 KiB) Pogledano 7908 put/a.
pamook

PostPostao/la audio kutak » 30 sij 2013, 23:31

pamook je napisao/la:evo mali update... uhvatio sat i pol vremena pa...

(ponovo) izmjerio napon na grijacima, kad ono ni 5 ni 6 nego 13.7V (sa cijevima na grijanju, u podnozjima)... malo kemijao sa otporom prije graetza i na kraju se sve smirilo sa 1.8R 5W u seriji sa .22R 5W, napon grijanja je sada (kada se sve smiri i dodje na svoje) - 12.2V, ja zadovoljan, a cijevi mislim da su isto :D

jucer sam odnio komad mahagonija kod istog majstora koji je gravirao prednju plocu DAC-a da probamo isjeci "masku" za lampe... mislio je da ce ici, ali jednostavno previse dima pa se uplasio za sam stroj, te prekinusmo... dobra stvar je da je laser fino ocrtao (i spalio jedno 3-4mm od 10) obrise maske, pa sam uzeo modelarski luk u ruke, i nakon jedno sat vremena - izrezano, osmirglano ugrubo, doradjeno sa grit 120 i kada sam bio zadovoljan oblikom te oblinama - finishirano sa grit 400 te namazano uljem (ulje iz DM-a, za svijetli namjestaj, mirise na borovinu :chin: )...

sutra busim rupe za hladjenje na poklopcu, i idu zavrsna fiksiranja poklopca i sitnica... nadamo se najboljem :lol:

ne stignem puno, ali i ovo je gust :cheer:

opaaaaa... :lol: :lol: nemoj da ti kroz to dean provuče uši ! :mrgreen:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la pamook » 31 sij 2013, 23:17

lako za usi :mrgreen:

evo, ja ugradio baterijsko napajanje na DAC...
Privitak/ci
IMG_1901.JPG
IMG_1901.JPG (94.12 KiB) Pogledano 7872 put/a.
pamook

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.