pamook je napisao/la::lol:![]()
znam, i brinem se oko toga![]()
pamook je napisao/la:evo mali update... uhvatio sat i pol vremena pa...
(ponovo) izmjerio napon na grijacima, kad ono ni 5 ni 6 nego 13.7V (sa cijevima na grijanju, u podnozjima)... malo kemijao sa otporom prije graetza i na kraju se sve smirilo sa 1.8R 5W u seriji sa .22R 5W, napon grijanja je sada (kada se sve smiri i dodje na svoje) - 12.2V, ja zadovoljan, a cijevi mislim da su isto![]()
jucer sam odnio komad mahagonija kod istog majstora koji je gravirao prednju plocu DAC-a da probamo isjeci "masku" za lampe... mislio je da ce ici, ali jednostavno previse dima pa se uplasio za sam stroj, te prekinusmo... dobra stvar je da je laser fino ocrtao (i spalio jedno 3-4mm od 10) obrise maske, pa sam uzeo modelarski luk u ruke, i nakon jedno sat vremena - izrezano, osmirglano ugrubo, doradjeno sa grit 120 i kada sam bio zadovoljan oblikom te oblinama - finishirano sa grit 400 te namazano uljem (ulje iz DM-a, za svijetli namjestaj, mirise na borovinu)...
sutra busim rupe za hladjenje na poklopcu, i idu zavrsna fiksiranja poklopca i sitnica... nadamo se najboljem![]()
ne stignem puno, ali i ovo je gust
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.