joe dalton je napisao/la:Samo mislim da nije korektno od strane organizatora.
Joe, ne vidim ja to tako.
Prvo: Curkovic nudi DIY-erima besplatno sobu na sjamu, koju on placa, i ne trazi nista za uzvrat.
Drugo: Rok za preliminarne prijave je bio prekratak, ali imamo internet, forum, mail, telefone, i koji su trebali saznati, saznali su.
Trece: Sajm je tek za mjesec dana, dakle stigne se DIY projekt i dovrsiti i usminkati, ako tko zeli sto izloziti.
Cetvrto: Ako nece izlagati nitko s ovog foruma, izlagati ce sigurno decki iz Zagreba koji nisu clanovi ovog foruma. Da li je to dobro ili nije za ovaj forum, svatko nek sam prosudi.
Peto: Curkovic podcjenjuje, nepodcjenjuje, indiferentan je, ili se divi samograditeljima (sami izaberite). Ima svoj casopis (vlasnik je i urednik) i uredjuje ga kako misli da je najbolje. Koliko ce prostora u svom caspisu dati npr. samograditeljima, sam odlucuje. Ako bude lose uredjivao i pogresno davao prioritete, sam ce osjetiti - propast ce mu casopis.
Sesto: Kome se ne svidja ovo sto je ponudjeno, moze sam zakupiti sobu i izlagati. Cujem da ce bar dvojica forumasa imati svoju (zajednicku) sobu i predstaviti svoje proizvode. Cestitam im unaprijed!
Sedmo: Curkovic se ne mora logirati, prijavljivati, pitati za dozvolu... itd. Nije samograditelj, sto bi on na ovakvom forumu? Ponudu je dostavio preko harkonena, poznaje ga, zna da je ovdje aktivan, i zamolio ga je da je prenese ovdje. Nista lose ja tu ne vidim...
Ispada da je Curkovicev pristup odbojan i uvredljiv, da samograditelje drzi za rezervni kotac, i da preko njih izvlaci korist za svoj sajam... itd. itd... Ja to ne vidim. Covjek samo pokusava sto bolje organizirati sajam. Ima sobu viska i nudi je samograditeljima. I njima, i sajmu, i posjetiteljima je bolje ako ta soba ne ostane prazna. Apriorno odbijanje sigurno ne koristi nikome, a najmanje DIY zajednici.