Sheraton 26-28.10 DIY ??

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Sheraton 26-28.10 DIY ??

PostPostao/la sstrsat » 28 ruj 2012, 18:03

black coffe je napisao/la:Ne znam zakaj se Strsat pjeni,ali se sjećam da je (Jandraš) g Ćurković imao pozitivan osvrt u svom časopisu na njegov proivod . Vjerovatno od tad ili malo poslije nastaje nekakav "čudnovati" antagonizam. Nisam se štel mešati,ali nisem izdržal . NHF ;)

Puno toga ti ne znas ali nije ni bitno. A takve izraze ka ca je "pjeni" ostavi si za doma. Toliko i sad stani sa ovakvim komentarima.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la joe dalton » 28 ruj 2012, 21:13

Dean je napisao/la:
joe dalton je napisao/la:
Dean je napisao/la:I sad ne kužim... Šta je sad tu netko zakasnio? Ili negira DIY zajednicu. Ili se prekasno uključio? Prekasno za što? Da nas pozove u Sheraton?
:geek:

Ukoliko se trazi da u roku 24 sata skupimo ekipu i organiziramo dezurstva za 3 dana sajma onda je to za moj pojam prekasno (vidi prvi Drazenov post u temi) i nije korektno.

Ali to je za mjesec dana ! Na nama je bilo da velimo brzo hoćemo ili nećemo, a za ostalo (tko, kada, s čime) imamo njesec dana.

Čuj, za moj pojam bi bilo malo neodgovorno reći da hoćemo, a da nemamo barem pokrivena dežurstva 80% vremena i 2-3 setupa. :admin:
joe dalton

PostPostao/la Dean » 28 ruj 2012, 21:34

Ok, ali je to razlog za bojkot?
Over and out...
Dean

PostPostao/la joe dalton » 28 ruj 2012, 21:46

Dean je napisao/la:Ok, ali je to razlog za bojkot?
Over and out...

Nisam nigdje spomenuo bojkot.
Samo mislim da nije korektno od strane organizatora.
joe dalton

PostPostao/la Edison » 28 ruj 2012, 23:11

joe dalton je napisao/la:Samo mislim da nije korektno od strane organizatora.

Joe, ne vidim ja to tako.

Prvo: Curkovic nudi DIY-erima besplatno sobu na sjamu, koju on placa, i ne trazi nista za uzvrat.

Drugo: Rok za preliminarne prijave je bio prekratak, ali imamo internet, forum, mail, telefone, i koji su trebali saznati, saznali su.

Trece: Sajm je tek za mjesec dana, dakle stigne se DIY projekt i dovrsiti i usminkati, ako tko zeli sto izloziti.

Cetvrto: Ako nece izlagati nitko s ovog foruma, izlagati ce sigurno decki iz Zagreba koji nisu clanovi ovog foruma. Da li je to dobro ili nije za ovaj forum, svatko nek sam prosudi.

Peto: Curkovic podcjenjuje, nepodcjenjuje, indiferentan je, ili se divi samograditeljima (sami izaberite). Ima svoj casopis (vlasnik je i urednik) i uredjuje ga kako misli da je najbolje. Koliko ce prostora u svom caspisu dati npr. samograditeljima, sam odlucuje. Ako bude lose uredjivao i pogresno davao prioritete, sam ce osjetiti - propast ce mu casopis.

Sesto: Kome se ne svidja ovo sto je ponudjeno, moze sam zakupiti sobu i izlagati. Cujem da ce bar dvojica forumasa imati svoju (zajednicku) sobu i predstaviti svoje proizvode. Cestitam im unaprijed!

Sedmo: Curkovic se ne mora logirati, prijavljivati, pitati za dozvolu... itd. Nije samograditelj, sto bi on na ovakvom forumu? Ponudu je dostavio preko harkonena, poznaje ga, zna da je ovdje aktivan, i zamolio ga je da je prenese ovdje. Nista lose ja tu ne vidim...

Ispada da je Curkovicev pristup odbojan i uvredljiv, da samograditelje drzi za rezervni kotac, i da preko njih izvlaci korist za svoj sajam... itd. itd... Ja to ne vidim. Covjek samo pokusava sto bolje organizirati sajam. Ima sobu viska i nudi je samograditeljima. I njima, i sajmu, i posjetiteljima je bolje ako ta soba ne ostane prazna. Apriorno odbijanje sigurno ne koristi nikome, a najmanje DIY zajednici.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » 29 ruj 2012, 07:37

Moramo se pomiriti s time da uvijek bude različitih mišljenja i pogleda na stvari. Meni također ne smeta što je poziv došao mjesec dana prije, to je i više nego dovoljno vremena, nego možda jedino deadline da se netko odluči hoće/neće u roku od pola dana. Eto, ja sam npr. uopće zaboravio da sam 27.10. pozvan prijateljici na svadbu i tek se sjetio dan kasnije :)

Nego, na stranu s time, može li mi netko reći kakva je tamo atmosfera u nedjelju? Zbilja bih htio doći i vidjeti malo, popiti kavu s nekima, pa se nadam bude i u nedjelju dosta dugo trajalo.
tom_hifi

PostPostao/la Backo » 29 ruj 2012, 09:56

Bravo Edisone,slažem se s tobom na iznešenom mišljenju u potpunosti :hail: :ugeek: :clap:
Backo

PostPostao/la zendral » 29 ruj 2012, 13:18

I ja se slažem sa Edisonom,

Razumljiva je ogorčenost na loša iskustva iz nekih prošlih događaja, ali diy scena treba iskoristiti svaku mogučnost da se
pokaže, pa ako hoćete i nametne, kao vrhunska alternativa komercijali. Naravno da se gu..ti nedamo.

Pozdrav
zendral

PostPostao/la yoke » 29 ruj 2012, 18:57

Ja mogu razumjeti sstrsat-a ukoliko on zna cijelu pricu od pocetka...
mislim da smo svi svjesni koliko smo mi cudne biljke, prvo kvazi audiofilija (termin koji mi nikad nece leci), pa kao nacija gdje svatko sve zna, nitko nije pametniji od nas i slicne price...
vjerujem da vecina zna koliko sam ja grizao neke ljude po nekim forumima jer su imali po mom shvacanju niske/glupe/idiotsek izjave, sitne interese i sl...ali su se kamuflirali i poslije pravili bleasvi..kao sve pet...ma super smo si...jer bi nekoga sprdio a drugome dao pola posto popusta na proizvod..ili platio pivu :lol: :lol: :lol:
ali sam skuzio da bi se samo ja izivcirao dok bi kreteni ostali kreteni...
koliko god se poslije fincukasti pravili...
i da, znam, da ako bi se netko naknadno ukljucio u pricu nebi skuzio zasto ja (kreten) toliko grizem na nekoga kad je covjek bas ''super'' :mrgreen:

ali ljudi se mijenjaju :lol: :mrgreen: :lol: nabolje valjda...
tako da sstrate odhebi pricu vezanu za organizatora, ako ti se ide i zelis nesto izloziti iskoristi to...briga te tko stoji iza tog...dodjes radi vlastitog gusta i interesa...zabole te tko i zasto to organizira... :lol: valjda... :lol:
mozda se i on promjenio pa ce se sutra pojaviti s majcom ''diy is good'' i bocne rucicama na konektore od 600V nebi li popravio frizuru

doduse ja bi ga vjerojatno i dalje ignorio iz samo meni znanih razloga :lol: :lol: :lol:
yoke

PostPostao/la ilimzn » 29 ruj 2012, 19:58

S obzirom da je najam najjeftinije dvorane 6800KN, a najam sobe je 9000KN, plativ u cijelosti do 19. 10. tekuće godine, stvarno ne vidim kako bi gosp. Ćurković imao osobne ili profesionalne koristi od financiranja DIY sobe.
Ako ulaznica ostane na razini cijene od prošle godine, trebao bi prodati 150-200 ulaznica za sajam ljdima koji inače na njega ne bi došli da nema DIY uradaka, samo da pokrije trošak. S obzirom na posjećenost DIY sobe, koja se uglavnom svodila na radoznale i one koji su već upoznati s DIY scenom, a svi su ionako došli na sajam iz drugih razloga, stvarno ne vidim kako bi se to dogodilo. Niti vidim da će se njegov časopis išta bolje prodavati radi onog što će se naći u DIY sobi, s obzirom da nije bilo nekog većeg osvrta na njen sadržaj u spomenutom časopisu. Dapače neki posjetioci koji su prošle godine došli namjerno ili slučajno pogledati i poslušati DIY uratke su komentirali da je kvaliteta bila iznad razine nekih ozbiljnih izlagača, što će prije izazvati revolt kod istih i potencijalne probleme organizatoru, tako da mi cijela ova prepirka nije jasna.
Ako netko ima neke osobne razloge za antagonizam, mišljenja sam da im na ovom forumu ni inače nije mjesto, osim ako direktno otežavaju DIYerima rad, no u tom slučaju bi bio red da se iznesu ovdje i u potpunosti, bez insinuacija.
Ne poznajem osobno gosp. Ćurkovića dalje od pozdravljanja i prepoznavanja na sajmu ali znam da se ne bavi DIY-em, tako da sveukupno jedini koji bi eventualno mogli imati korist od ovoga su ljudi koji pokažu svoje radove u spomenutoj DIY sobi, i ne vidim zašto bi to bilo loše. Mislim da karakterne osobine spomenutog gosp. Ćurkovića, kakve god one bile, tu ne mijenjaju na stvari pa ne bi ni trebale biti relevantne.
Tajming jest čudan ali se najvjerojatnije odnosi na uvjete koje Sheraton postavlja na najam sobe (popust 10% ako se najam plati u cjelosti do 30. 9.). Koliko sam shvatio trebalo se očitovati želimo li imati DIY sobu ili ne a ne napraviti neki formalni raspored tko će biti u njoj i kada. Nadam se da možemo sad nastaviti u malo konstruktivnijem tonu...
ilimzn
Iron Man

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.