Postao/la Sandokan » 01 stu 2011, 19:53
Pozdrav svima.
Mjerkam ovaj forum već neko vrijeme i hoću-neću, sve vodi k tome da se i sam
registriram. Kako nemam iskustva u ovim forumskim stvarima, kod mene će stvari ići laganije,
da se probam snaći u ovom svijetu.
Inače sam iz Podravine, imam farmu s 320 krava i 500ha zemlje i vjerujte, posla s tim preko glave.
No, po zimi se sve smiri i nađe se navečer vremena i za opustiti se, odnosno uživati u glazbi i audio elektronici.
Tako ću i ja biti aktivniji ovdje u hladnija vremena, a manje prisutan na forumu ljeti.
Kad smo kod glazbe i slušaone, problem mi je malo što je prevelika (85m2) i prilično visoka (3,5m)
te je teško to napuniti zvukom. Još uvijek mi je ljubav gramofonska ploča na TransRotorovom Gravito TMD-u,
dok je amplifikacija isključivo lampa, imam nešto tvorničkih stvari (McIntosh i Lamm) , ali najdraži su mi moji uradci,
PP sa 2 para 300B po kanalu (40W) i phono preamp sa 6n23p koji mi je konstruirao jedan, koliko vidim,
tu stari forumaš i i koji mi bolje svira od raznih navikanih i razvikanih preampa.
To inače svira na starim Altec Lansing Legacy A7 zvučnicima, i poslije puno raznih testiranja i nagovaranja
od prijatelja da si uzmem nešto novije, ništa još nije dostiglo starog Alteca, tako da sam za sada odustao od traženja.
A što DIY? Pa, recimo da planiram napraviti ove zime i jedan jači SET, a koliko vidim zanimljiva je priča
ova ruska GM70 lampa.
Toliko za sad.