elvis je napisao/la: Što se tiče grijanja, svakako nemoj ići ispod minimalno 6A. Ja na svojim mono blokovima imam 6A toroide i griju se taman toliko da mogu reći da nisu vrući.
Hvala, elvis, sto si se ukljucio u diskusiju. Znam da treba dosta predimenzionirati trafoe da se previse ne griju. Ono sto znam izracunati, uvijek se pokaze tocnim. Tu ide i onaj razmak od oko 10cm izmedju babuski. Nazalost,dosta stvari jos ne znam izracunati pa tu dobro dodju ilimzn, sstrsat i harkonen koji znaju... i imaju uz to iskustvo iz prakse...
elvis je napisao/la: Puno toga nikako nije na strani izbora izrade OTL-a. Najčešće je ishodište razloga za OTL to što se želi izbjeći zafrkancija sa izlaznim trafom. Obično se to negira, već se spominje nekakva zamišljena projekcija dobrog zvuka koja bi trebala biti superiorna baš zato što nema trafa. U takvom projektu se opet sa druge strane želi štedjeti, a baš kod OTL-a nema mjestu štednji ako se želi postići prihvatljiv rezultat. Zbog bremena koji nosi OTL, a to je očekivani superiorni zvuk jer nema OT-a, u zbilji sve završi tek prosječnim rezultatom, redovno "tankim" zvukom, razočarenje u konačnici bude vrlo izvjesno. Postavlja se realno pitanje čemu onda zafrkancija i hodanje po rubu sa resursima lampi. Veliš treba ti 15W... pa jedna babuška to da bez ikakvih problema... čemu komplicirati.
U ovom slucaju moja namjera nije usteda. Zelja mi je napraviti jedno OTL pojacalo, a kad vec radim, zgodno bi bilo da bude iskoristivo u mom sistemu. Jasno mi je da u OTL-u ustede nema, i iako je kriza, spreman sam se ispruziti, pa makar za jedan monoblok. Ako bude kako sam pretpostavljao, drugi ce doci vremenom. Veci problem mi je volumen takvih pojacala. Nazalost, prostor mi je limitiran i nece se povecavati s vremenom... zakon relativnosti...
Mogao bih napraviti i SE pojacalo s babuskom, no to mi nije nesto. Vec imam SE s 300B, s EL34, sa 6L6/KT66. Nije mi izazov...
elvis je napisao/la: Da ne duljim, ako je to tvoja zbilja velika želja, svakako "nemoj molat", pa ako ne budeš zadovoljan rezultatom, lako se čitav PS može upotrijebiti za SE.
Moj savjet je da ono "možda" iz naslova svakako pretvoriš u "ne" kada je u pitanju OTL 6S33S.
Posten savjet. Moguce da ce tako i zavrsiti... No moram imati sto vise podataka. Na kraju ce suditi razum, a ne srce. Srce moze ostati i malo okrhnuto...