Triode Festival 2012

Re: Triode Festival 2012

PostPostao/la sstrsat » 11 lis 2011, 20:11

zmajz je napisao/la:@harkonen
Odnosi se na dva komada zvučnika (jedan lijevi a drugi desni, iako sad neznam koji će biti koji)
156ice su klasika, na ulazu c3g i odma iza nje 156 u trijodi, trafo itd. Kao monoblokovi. dva komada, dakle, opet jedan lijevi, drugi desni itd...
Samo da to složim da lijepo izgleda kao moja slika u glavi, a ne da nešto sklepam bezveze. Nadam se da ću uspjeti to realizirati, imam sve potrebne djelove osim kutije i tu se oko tog dizajnerskog dijela najviše lomim.

To ce lipo delat, C3g je odlicna linearna driverica a sa faktorom pojacanja od oko 40 (u triodnom spoju) obecava da nece bit nekih problema za postic standardnu 1Veff ositljivost i ostvarit punu pobudu EL156 u triodnim spoju. O tome cemo vise u posebnoj temi koju ces virujen otvorit kad dojde vrime a zasad mi daj samo neke osnovne podatke. Ako san dobro shvatil kad si navel da imas sve dijelove onda pretpostavljan da su tu i mrezni i izlazni trafi pa mi samo navedi koliku primarnu impendanciju imas na trafima i sa kolikim naponom napajanja raspolazes.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la zmajz » 11 lis 2011, 20:58

Sutra ćemo to. doma mi je sve, a sad sam i na poslu pa me ometaju neke druge bezvezne stvari, Izlazni je trafo onaj koji Bepone stalno koristi, koji smo naručili od Šebarta. Do sad se pokazao odličnim, i mislim da tu neće biti problema. Bepo je to već isprobavao,
zmajz

PostPostao/la xyrion » 11 lis 2011, 21:04

zmajz je napisao/la:OK, ondak se prijavljivam sa 2 komada EL156 SE u trijodi, bar dva komata zvučnika sa ovalima u TQWL ili BIB konstrukciji, i ostali sitnež kako mi naiđe.

Jesi li već radio proračun za BIB? Koliki dimnjak će to biti :D
xyrion

PostPostao/la zmajz » 11 lis 2011, 21:19

Nisam, tek sam prije sat i pol naručio drajvere iz Elrada, pa kad dođu.
BIBovi nebi smjeli biti preko 2,2 metra, ali ću vjerojatnije ići na TQWT. Slično je to, a opet daju malo više prostora za eksperimentiranje.
zmajz

PostPostao/la Dean » 11 lis 2011, 21:23

Ja opće ne kužim šta se Vedrane sekiraš ?? Napravimo kutiju , pošarafiš podnožja, upikneš 156-tice i gotovo. Ako neko hoće čuti, veliš da nemaš dostojne interkonekte i gotovo... :lol:
Dean

PostPostao/la Edison » 11 lis 2011, 21:47

Dean je napisao/la:Ja opće ne kužim šta se Vedrane sekiraš ?? Napravimo kutiju , pošarafiš podnožja, upikneš 156-tice i gotovo. Ako neko hoće čuti, veliš da nemaš dostojne interkonekte i gotovo... :lol:

Ma ako treba i svirati, unutra smontirate neki gainclone... :lol:
Samo nemojte zabraviti spojiti grijanje da 156-ica malo svjetluca... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la zmajz » 11 lis 2011, 21:49

Kako da velim da nemam dostojne interkonekte? Kupio sam 50m telefonskih parica i radim najbolje interkonekte na ovom svijetu! Svaki interkonekt me košta 25 krznatica po kanalu, pa neću se valjda sramotiti pred ljudima?? Daj, razmisli malo.
Ali 156ica mora izgledati kako treba jerbo bi to trebalo biti moje ultimativno pojačalo. Ono, za uvijek. Ima da ga gledam slijedećih 83 godine.
Iako me iza toga čekaju 2 PP, i to jedan sa EL36 i jedan sa PL504. Ali to je zbog znatiželje, onako da vidim i čujem kako to radi.
A i imam par plavih LEDova za ispod lampe... netreba uključivati nikakvo grijanje, bumo rekli da radi mrtvo-hladno.
zmajz

PostPostao/la sstrsat » 11 lis 2011, 21:55

zmajz je napisao/la:Kako da velim da nemam dostojne interkonekte? Kupio sam 50m telefonskih parica i radim najbolje interkonekte na ovom svijetu! Svaki interkonekt me košta 25 krznatica po kanalu, pa neću se valjda sramotiti pred ljudima?? Daj, razmisli malo.

Da, nedostatak kilo$-ih interkonekti je jako ozbiljan problem. Zamislimo da netko od dobro nam poznatih hajend gurua to cuje :lol: :lol: Ma ca da cuju, popljuvali bi i na nevidjeno.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 12 lis 2011, 19:39

Mislim da je krajnje vrijeme da oživotvorimo teme o kablovinju na ovom forumu pa da jednom za svagda
kažemo jedni drugima što imamo reć' o tome!
Pa onda ako i ovaj forum padne na testu teme o kablovima, neka. Onda bolje ni ne zaslužujemo!
Ali nekako si mislim da neće..... ili naš Admin još nije naučio kako se ovdje zaključava tema.

Što se teme TF2012 tiče, prekosutra idem detaljnije "ispipati" teren u hotel :-)
A to ovisi i o vašim vjerodajnicama u obliku upisa na listu. Dakle, za sada Vas ova lista na ništa ne
obvezuje, iskazuje samo Vašu dobru namjeru, jašta da se svašta može dogoditi, da ne urečem.
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Roko » 13 lis 2011, 11:11

harkonen je napisao/la: prekosutra idem detaljnije "ispipati" teren u hotel :-)

...nabaci par slikica, cijene, dvorane...itd
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PrethodnaSljedeća

Natrag na Triode festival

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.