Novi članovi

Hrvatski DIY Audio forum

Re: Novi članovi

PostPostao/la Dean » 19 ruj 2011, 22:07

joe dalton je napisao/la:
aNDREJ je napisao/la:Pa, malo su mi teski za nositi ih naokolo (70 kg pola para :D ) tako da jos danas razmisljam o nekakvoj rehabilitaciji od onog seljenja na ZF-u. Ali zg nije daleko od vz pa lako dogovorimo neki slusanac kod mene.

Hvala na pozivu.
Ionako ću morati do Vž platit članarinu :mrgreen:

A tko će platit svu brigu i strahove??
Dean

PostPostao/la aNDREJ » 19 ruj 2011, 22:20

Clanarina? Brige? Strahovi?
A ja mislio ovo sve dobar i posten narod :shock: :shock:

Stavrno sam novi ovde. :oops:
aNDREJ

PostPostao/la joe dalton » 19 ruj 2011, 22:29

Ma pusti, foliranti..... :roll:
Brige i strahovi, moš mislit :lol:
joe dalton

PostPostao/la Deenon-xd » 15 lis 2011, 11:58

Pozdrav svim dobrim ljudima i ženama koji jedan dio svog života nadopunjuju slušanjem glazbe preko bilo čega i ostvaruju svoju kreativnost pomoću DIY ili uradi sam filozofije koja nam dušu našu audiofilsku liječi i kazuje nam da život ima smisla. Inače zovem se Goran iz Osijeka sam volim slušati sve i svašta što ima smisla ( techno-trance,chillout,newage,klasika,pop-rok,malo metala,elektro-pop,jazz,blues,rap,rege,vocal,etno pogotovo Afrika,Indija,Američki indijanci,Peru i sl. ) volim sebi i nekim mojim prijateljima pomalo pomoći kroz DIY uratke tako da se malo plati, a dobije jako puno, zatim tu se nađe malo vremena da se na 2,4kw i 600kg kutija sa 2,5kw ampa pogleda neki film u THX,DTS ili DD modu zvuka i zaokruži priča o hifi-ju. Što još volim pa malo retra ono da se nađe za dušu tu još spada gramofon, slušanje glazbe sa videorekordera i minidiska kao i kazetofona, tjuner kad u zimskim satima lemim ili prepravljam uređaje itako. Hvala harkonenu za sugestiju vezano za ovaj forum i veselim se druženju sa svima vama. Slika govori više od rijeći jedna od više postavki u sobi ( zavisi od raspoloženja ).
Privitak/ci
IMG_6807.JPG
IMG_6807.JPG (67.17 KiB) Pogledano 7034 put/a.
Deenon-xd

PostPostao/la zuzi » 15 lis 2011, 12:26

Dobrodošao.Konačno Osijek, kao tradicionalno jak grad ljubitelja audia.
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la Roko » 15 lis 2011, 13:36

@Deenon-xd

Sjećam se tih zvučnika sa accoosijek foruma, jako lijep uradak... :thumbup: , eh da, izbjegao si TF u Umagu, iskreno se nadam da ćeš te bebice dofurat u Bjelovar dogodine na TF ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la dadod » 20 lis 2011, 16:47

Lijep pozrav,
Ja sam otkrio ovaj forum u rujnu i, naravno, odmah sam se uclanio. Elektonika, a specijalno audio je moj dugogodisnji hobi. Poceo sam davno sa cijevima naravno. Sada ponekad napravim nesto sa cijevima, ali vecinom radim s poluvodicima.
Mene interesira da li clanovi ovog foruma negdje sastaju(osim na souovima ili festivalima)? Ja sam iz Zagreba pa zanima da li tako nesto postoji u Zagrebu, mjesto za razmjenu iskustava i slusanje glazbe.
Dado
nije bas uspjela ova fotografija, ali se ipak nesto vidi.
DADO-TMC-T-2pairs-listening3-2.jpg
DADO-TMC-T-2pairs-listening3-2.jpg (172.69 KiB) Pogledano 6996 put/a.
dadod

PostPostao/la zbotic » 20 lis 2011, 20:25

Jako lijepo. Baš bih volio ovo čuti. Ne znam gdje se samograditelji okupljaju u Zagrebu, ali ako te put donese u Split samo se javi.
http://www.diyaudio.rs/topic/75-dioklec ... otheatrus/
zbotic

PostPostao/la xyrion » 20 lis 2011, 23:32

Super dadod!

...pitanje koje se nameće je, koji su ti zvučnici draži za koju muziku? :)
xyrion

PostPostao/la dadod » 21 lis 2011, 10:12

Na slici je ORION zvucnik otvorenog tipa napravljen po Linkwitz projektu. Za zvucnik su potrebna najmanje tri izlzna pojacala(za stereo sest naravno). Ja iman dva JLH MOSFET pojacala(modificirana po mojim simulacijama) s po tri izlazna pojacala u svakom. Obavio sam neka slusanja i zvuk je odlican samo JLH pojacalo nije dovoljno snazno i ne radi dobro ha 3 ohma koliko nisko ide visokotonski zvucnik(dva u paraleli). Sada sam u izradi novih izlaznih modula po mom projektu, koji ce to raditi puno bolje. Dolje je slika prvih mjerenja.
Drugi zvucnik je kombinacija basa u zatvorenoj kutiji i ribona za frekvencije iznad 1000Hz. Bas zvucnik je SkanSpeak a ribon je Neform Research. Taj zvucnik zaista svira maestralno. Za njega momentalno koristim JLH pojacalo i za njega je on odlican jer je taj zvucnik jednostavno opterecenje(ne spusta se ispod 6 ohma). Pretpojacalo je AIKIDO cijevno.
Dado
DSC01441-2.jpg
DSC01441-2.jpg (248.82 KiB) Pogledano 6933 put/a.
dadod

PrethodnaSljedeća

Natrag na Hrvatski DIY Audio

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.