Tema o gastronomiji...

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la Roko » 20 sij 2013, 00:29

Thnx s@ki!


Imam i ja jedan jednostavan receptić za Kiflice sa sirom:

U kilogram (glatkog, za dizana tijesta) brašna umiješati dva suha kvasca (ili jedan svježi), dvije žlice šećera, malo soli (po želji). Zagrijati 2dcl suncokretovog ulja, 2dcl mlijeka i 2dcl mineralne vode, da bude toplo (može u mikrovalnoj) i sa onim prethodno pripremljeniom brašnom umijesiti tijesto. Moglo bi se i sa hladnim uljem i mlijekom, ali onda bi tijesto bilo prilično žilavo i teško bi ga bilo mijesiti i valjati, pa bolje da je toplo. Ono što je važno je da se to nesmije pustiti da kvasa, nego odmah podijeliti u nekoliko (recimo osam) kuglica tijesta, koje se odmah razvaljaju do debljine od par mm i razrežu u trokute (recimo od jednog kruga opet osam trokutića).
Za nadjev se može koristiti recimo mladi sir sa malo vrhnja (dosta je oko pola kg sira i 100 grama vrhnja i malo posoliti). Po žlica na svaki trokutić, krajeve malo zavrnuti i rolati. Premazati jajem, posuti sezamom i u vruću pećnicu (najbolje na masni papir), peći 20-tak min na oko 180 C (dok lijepo ne porumene).

Ovako pripremljene kiflice se može i zamrznuti dok su još u tijestu (prije pečenja), a mogu se i puniti sa čim god možete zamisliti, napr sa smjesom za pizzu (pomidor salsa, origano, šunka i mozzarela), ili tunjevina ili riblja pašteta itd... Razvaljati veće komade kugli, namazati tom smjesom i srolati u veliku roladu, koju potom treba ohladiti u hladnjaku, staviti u vrećicu za zamrzavanje i u zamrzivač. Prije upotrebe, tako smrznutu roladu odmrznuti u hladnjaku (može i u mikrovalnoj), razrezati na 1cm debele kriške i u pećnicu na masni papir.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Avatar
Roko
 
Postovi: 2090
Pridružen/a: 03 svi 2011, 23:10
Lokacija: Zadar

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la davorin » 20 sij 2013, 09:32

pamook je napisao/la:je, a nisi sezam posipao po njima? tststststs ;)

Više volim mak po njima!
davorin
 
Postovi: 1011
Pridružen/a: 14 stu 2011, 16:48
Lokacija: Zadar

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la Roko » 20 sij 2013, 18:21

davorin je napisao/la:Više volim mak po njima!



...tjeraš mak na klipić :D
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Avatar
Roko
 
Postovi: 2090
Pridružen/a: 03 svi 2011, 23:10
Lokacija: Zadar

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la davorin » 20 sij 2013, 19:23

Roko je napisao/la:
davorin je napisao/la:Više volim mak po njima!



...tjeraš mak na klipić :D


Ma, to geni progovaraju iz mene, naslijeđe iz Slavonije! :) :D
davorin
 
Postovi: 1011
Pridružen/a: 14 stu 2011, 16:48
Lokacija: Zadar

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la s@ki » 20 sij 2013, 20:10

netko za malo slatkog ? :D
slika
ferrero-rocher-torta by saki_zg, on Flickr
Budimo UNIVERZALNI
Avatar
s@ki
 
Postovi: 1465
Pridružen/a: 05 svi 2011, 14:39

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la Schultz » 20 sij 2013, 20:28

Evo što je stari pokvareni mesojed pomislio kada je vidio ovu gornju sliku...

U sredini tartar biftek ukrašen mesnim doručkom narezanim na sitne ploškice i sve ukrašeno ribanim parmezanom....

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Malvazijski tigar
Avatar
Schultz
 
Postovi: 510
Pridružen/a: 06 ruj 2011, 20:36
Lokacija: Pećine, Sušak, Rijeka

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la Khadgar2007 » 20 sij 2013, 20:39

Kao da i ja nisam na to pomislio. Dobro nisam pomislio na tatarski bifter ali da je ovo okolo salama bome jesam.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Avatar
Khadgar2007
 
Postovi: 2488
Pridružen/a: 05 svi 2011, 16:44
Lokacija: Sisak

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la Dean » 20 sij 2013, 20:41

Khadgar2007 je napisao/la:Kao da i ja nisam na to pomislio. Dobro nisam pomislio na tatarski bifter ali da je ovo okolo salama bome jesam.


Pa šta nije? :mrgreen:
Dean
 
Postovi: 1774
Pridružen/a: 05 svi 2011, 17:13

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la pamook » 10 vel 2013, 16:56

Sinoc kad sam umirovio lemilicu, palo mi na pamet da imam paketic svjezeg kvasca... i 20 deka oraha te maka isto :lol:

zamijesio tijesto i stavio u spajzu da "radi" preko noci (na temp. ispod 10C)... premijesio u posudi negdje pred spavanje (oko pola jedan), te jutros stanje na prvoj slici...

dopodne pripremio fil te napravio (ne bas uspjesno, fil sam napravio pre rijedak) dvije struce i opet u spajz na hladno... ispekli poslije rucka, vizualno nisu nesto ali je tijesto fantasticno :cheer: :cheer:

ova "igra" da tijesto fermentira preko noci, polako i na hladnom, je izvrsna... sad samo jos treba malo vise prakse :mrgreen:
Privitak/ci
IMG_2086.JPG
IMG_2086.JPG (102.71 KiB) Pogledano 8592 put/a.
IMG_2090.JPG
IMG_2090.JPG (119.6 KiB) Pogledano 8592 put/a.
....nemoj Sirogojno, ja ću....
Avatar
pamook
 
Postovi: 1007
Pridružen/a: 19 kol 2011, 20:39
Lokacija: Vinkovci, predgrađe periferije, Utopija

Re: Tema o gastronomiji...

PostPostao/la pamook » 09 ožu 2013, 23:25

jope ja.... sutra je najdrazoj (a ujedno i zakonitoj :lol: ) rodjendan i mislio sam joj uzet 100 kuna (iz novcanika)... a danas su bile pripreme, rucak - ona, desert - ja, princezice - zajednicki :lol:

lešadura od škrpine mi je jedno od drazih jela, ali je totalno antisocijalno jer obicno utucem pola glavice cesnjaka (minimum) uz rucak, a poslije stalno neki podsjetnici na isti ...

uglavnom, Khad, jebenti recept - odlican je i bas sam se navukao :lol:
Privitak/ci
IMG_2228.JPG
IMG_2228.JPG (113.21 KiB) Pogledano 8529 put/a.
IMG_2230.JPG
IMG_2230.JPG (75.6 KiB) Pogledano 8529 put/a.
IMG_2234.JPG
IMG_2234.JPG (113.71 KiB) Pogledano 8529 put/a.
IMG_2237.JPG
IMG_2237.JPG (103.84 KiB) Pogledano 8529 put/a.
....nemoj Sirogojno, ja ću....
Avatar
pamook
 
Postovi: 1007
Pridružen/a: 19 kol 2011, 20:39
Lokacija: Vinkovci, predgrađe periferije, Utopija

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.