Thnx s@ki!
Imam i ja jedan jednostavan receptić za Kiflice sa sirom:
U kilogram (glatkog, za dizana tijesta) brašna umiješati dva suha kvasca (ili jedan svježi), dvije žlice šećera, malo soli (po želji). Zagrijati 2dcl suncokretovog ulja, 2dcl mlijeka i 2dcl mineralne vode, da bude toplo (može u mikrovalnoj) i sa onim prethodno pripremljeniom brašnom umijesiti tijesto. Moglo bi se i sa hladnim uljem i mlijekom, ali onda bi tijesto bilo prilično žilavo i teško bi ga bilo mijesiti i valjati, pa bolje da je toplo. Ono što je važno je da se to nesmije pustiti da kvasa, nego odmah podijeliti u nekoliko (recimo osam) kuglica tijesta, koje se odmah razvaljaju do debljine od par mm i razrežu u trokute (recimo od jednog kruga opet osam trokutića).
Za nadjev se može koristiti recimo mladi sir sa malo vrhnja (dosta je oko pola kg sira i 100 grama vrhnja i malo posoliti). Po žlica na svaki trokutić, krajeve malo zavrnuti i rolati. Premazati jajem, posuti sezamom i u vruću pećnicu (najbolje na masni papir), peći 20-tak min na oko 180 C (dok lijepo ne porumene).
Ovako pripremljene kiflice se može i zamrznuti dok su još u tijestu (prije pečenja), a mogu se i puniti sa čim god možete zamisliti, napr sa smjesom za pizzu (pomidor salsa, origano, šunka i mozzarela), ili tunjevina ili riblja pašteta itd... Razvaljati veće komade kugli, namazati tom smjesom i srolati u veliku roladu, koju potom treba ohladiti u hladnjaku, staviti u vrećicu za zamrzavanje i u zamrzivač. Prije upotrebe, tako smrznutu roladu odmrznuti u hladnjaku (može i u mikrovalnoj), razrezati na 1cm debele kriške i u pećnicu na masni papir.