Malo prigodno baš k ovoj Kaligulinioj temi, konkretno atmosferi koju oko sebe stvara 6c33 ( srećom pa ipak ne nabire
prostor), no onaj crveni sa prethodne stranice mi je došao na retubing (jedna lampa ima proboj g-k) te malu inspekciju općeg stanja, te sam tek jutros uspio to natrpati na radni stol.
Bez obzira što je to PP sa polovicom grijača 6C33, korisnik u prosjeku sluša taj amp 10h dnevno. Da, da, 10h!
Sve žice koje vode do pinova grijača imaju karboniziranu izolaciju kojih 5cm do pinova. Anoda preko pina također
prilično grije dovodne žice. Ventilator (čak i kvalitetniji) na pola do 2/3 napajanja nije rješenje jer u ovom režimu skoro neprekidnog rada vrlo brzo ležajevi postaju čujni i pri tim brzinama, tako da sam prije kojih godinu dana vratio sve na pasivu.
Zvuk je i dalje odličan, ali ovo definitivno nije izlazna lampa za takav režim rada u kućnim uvjetima koji moraju
zadovoljiti standardno poimanje dimenzija audio uređaj. Dakle, 4 ove lampe će u budućnosti imati sasma drugačiji koncept prozračivanja elektronike ispod. Bar što se mene tiče.
Ovdje kod Kaligule preporučujem napraviti monoblok kutije, sa ispravljačem u trećoj ili napraviti jednu kutiju (ovu od DAH-a) za amp sa podosta otvora oko podnožja lampe za hlađenje a u drugu potrpati trafoe i ispravljač.