Tube Line stage

Re: Tube Line stage

PostPostao/la Sonda54 » 30 ožu 2012, 09:19

harkonen je napisao/la:Da, ali podigni napon na regulatoru volt ili malo više od potrebnog pa ga sruši CRC članom, mislim da je
i Ilimzn objašnjavao zašto ne jednoj od tema. Poučno i detaljno objašnjeno....
:ugeek:

:ugeek: moram priznati da nisam strucnjak kao Vas u ovim stvarima, ja samo hocu da napravim lampaskog predpojacala za dusu!! :hail:
Jeli ovo Ilimzn je tacno i gde da sve to njegovo izlaganje da ndjem i da procitam? :helper:
E sada oko grijanja cevi, znaci da postavim regulator 7815 i dve diode na pin 2 ka masi (1N4001) pa da dobijem negde oko 16,4V. Kondenzatori u CRC-clana na out regulatopra sa kojim vrednostima trebaju da budu (elektroliti ili blok)?
Hvala
Ljudska glupost je bezkonacna, svemir i ja,...svemir mi je malo sumnjiv?!!!
Sonda54
Banned

PostPostao/la harkonen » 30 ožu 2012, 15:43

viewtopic.php?f=11&t=68&p=5541&hilit=grijanje#p5541

p.s. Ma nemam ja ništa protiv da se pita, kao niti bilo tko na forumu, ali radije ćemo
uputiti na temu koju treba pročitati, nego stalno ponavljati i pričati o istom, zato ne bi bilo loše da se
ova kao i druge cijevne teme na ovom forumu pročitaju redom, ima tu raznoraznih zrnaca
iz iskustva, koje čine odličnu podlogu.....
CRC iza regulatora su elki, a na kraju može i jedan blokić u paralelu.
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Eko Eko » 01 tra 2012, 17:43

Moj Boris line je u kutiji. Za paljenje uređaja, kao i za odabir jednog od dva ulaza koristim tipkala. Power ledica je dvobojna, nakon paljenja dok je aktivan samo napon za grijanje svijetli crveno, a kad se nakon 30-ak sekundi aktivira relej za anodni napon, žuto.
Još me čeka rad na poklopcu. Bit će od 2 mm Al lima s perforacijama iznad tuba.
Bočnice su nažalost od jelovine s pripadajućim čvorovima, a Al profil mi je pristigao izranjavan pa je to daleko od standarda koji dosižu ostali forumaši, ali brate što to dobro svira :D
Privitak/ci
Preamp3.jpg
Preamp3.jpg (125.77 KiB) Pogledano 6240 put/a.
Preamp2.jpg
Preamp2.jpg (121.98 KiB) Pogledano 6240 put/a.
Preamp1.jpg
Preamp1.jpg (128.18 KiB) Pogledano 6240 put/a.
Eko Eko

PostPostao/la Khadgar2007 » 01 tra 2012, 17:46

Lijep rad nema ča. A bočne stranice iako su od jelovine pobajcaš i prelakiraš i viđe kako će to dobro izgledati. Kolike su ti dimenzije kutije?
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la sonny » 01 tra 2012, 17:52

I moj se line stage bliži posve kraju...
Recimo da je gotovo jedno 97% posla :D
Kad bude sve gotovo, slijede sličke u za to predviđenoj temi :)
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la harkonen » 01 tra 2012, 18:03

Odlično, Eko eko.
Poklopac ti i ne treba, bar za TF....

p.s. Sonny, koja je to "odgovarajuća" tema? Ovaj tornado koji je
nedavno došao, sve izmješao..... :lol:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Eko Eko » 01 tra 2012, 18:42

@ Khadgar, dimenzije su 37 X 27 x 10 ( š x d x v u cm ), a lakirane su bezbojnim lakom pasjokesnog sjaja :D
@ Harkonen, hvala.
Žao mi je što nisam dao gravirati natpise power, input, volume itd, ali planiram to naknadn odraditi pomoću letraseta. Imaju li kolege iskustva s tim ili kakav savjet ?
Eko Eko

PostPostao/la Mate » 01 tra 2012, 19:26

Vidim da si frezao jelovinu za dubinu poklopca, ili su to dvije dašćice spojene u jednu?
Htio sam reći da si mogao frezati čeono i stražnju stranicu upustiti u dašćicu. Malo je suziti i upustiti u bočnice. Isto se može izvesti i ako su to dvije dašćice.
Ali slažem se , jelovina nije pogodna za ovu namjenu.
Mate

PostPostao/la sonny » 01 tra 2012, 19:48

harkonen je napisao/la:p.s. Sonny, koja je to "odgovarajuća" tema? Ovaj tornado koji je
nedavno došao, sve izmješao..... :lol:

Pa u onoj mojoj :D
Iako priznajem, nije me bilo par dana online i više se uopće nisam mogao snaći u onome što čitam.. Jel' line stage, jel' tube bufferi ili' nešto treće :D I svaka čast na volji ;)
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Dean » 01 tra 2012, 20:55

Eko Eko je napisao/la:@ Khadgar, dimenzije su 37 X 27 x 10 ( š x d x v u cm ), a lakirane su bezbojnim lakom pasjokesnog sjaja :D
@ Harkonen, hvala.
Žao mi je što nisam dao gravirati natpise power, input, volume itd, ali planiram to naknadn odraditi pomoću letraseta. Imaju li kolege iskustva s tim ili kakav savjet ?

Mislim da je LETRASET danas teško nabaviti. Pogledat ću u radioni možda ima nešto iz jaaaako starih dana. Jelovina je ok, samo nisi trebao zaobljavati prednju stranu toliko jako, nego manji radius da se nastavi na Al.. I još bolje što kaže Mate; da si ufrezao za debljinu prednjeg Al, tako da prednji dio jelovine bude nastavak na Al. :geek:
Dean

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.