Caffe bar

Re: Caffe bar

PostPostao/la Roko » 29 pro 2011, 10:46

Sheytan from Mahala, alias Đurđa von Haikurikonen je napisao/la:
E vidiš, baš i mene zanima kako će se naše birokrate i zakonodavci snaći u tome kada jednom krenu ebay pošiljke van Hrvatske.
Za sada je to mučenje, em' izvozni carinski postupak da utvrde da to što šaljete nije "problematično" (dobro može i skraćena ubrzana varijanta, ali svejedno), em' naša pošta opako "dere" kad se nešto šalje van, za osiguranje paketa ne da "dere" nego "odere" na kvadrat , em kad dođe ( a nikad se ne zna) do povrata robe ....... užas.

Silni problemi, samo za primjer kako bi to izgledalo da je obratno? - Dođe prije nekog vremena par kg socketa, ništa strašno i gdja na lijevoj nozi mi javi na telefon da što ja mislim, što će meni toliko nekih "keramičkih rupičastih svačeg nečeg" i da se to mora cariniti. Rekoh - dobro, gdjo, sad vi to vratite u Kinu. Sigurno ?- ona će na to.
Sigurno - velim ja (mislim si - što da ti objašnjavam što je DAH1 i da su ljudi gladni cjevnih pojačala i trgaju se za njih ) i pošaljem mail kinezu da mi paket podijeli u dva manja i svaki pošalje sa razmakom od tjedan dana.....
I što se dogodilo? Kinez poslao tako i nisu ni carinili ni pitali više za te "keramičke rupičaste svašta nešto".
E sad, kako bi se odradilo da je obratno? Meni je jedini je trošak (ustvari ušteda) bio ekstra plaćenih 10 USD za dodatnu poštarinu.
Pitao ja jednom u pošti za slanje u Ameriku paketa lampi do 2 kg. Ha,ha,ha,ha............ha,ha,ha......ha,ha....ha.
Evo, provjerio sam po HP web kalkulatoru da naplaćuju 242kn ili oko 45 USD. U Kinu pak nešto manje - 220Kn odnosno
40USD. Sve to bez osiguranja i ne označeno kao lomljivo. Ustvari, probajte sami :
http://www.posta.hr/main.aspx?id=194
Smanjilo se u zadnje vrijeme, priznajem.
Ali i ovo nas stavlja u jako loš položaj kao sellere na ebay-u. Totalno loš položaj.

Ovo nekak više spada u Kafić nego u cijevnu tehniku.
Baš nedavno sam pitao jednog Kineza kak mu se opće 'splati slat paket "free shipping" i on veli da je kod njih dosta jednostavna procedura, treba podnijet zahtjev i kineske vlasti ti odobre status izvoznika i onda ti svu lovu za shipping država vrati kod prijave poreza. Dakle, on također plati shipping ali mu se to refundira. Zato oni mogu na svoje artikle stavit "free shipping", zemlja ima jako puno proizvoda i tzv. pozitivnu izvoznu politiku.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la ninja » 29 pro 2011, 11:02

Po meni skroz ispravno. Mogu razumjeti da drzave sprjecavaju uvoz i tako stite svoje trziste ali sprijecavati/otezavati izvoz je glupost pa jos na kvadrat.
ninja

PostPostao/la ninja » 29 pro 2011, 11:05

... a i da vas obavjestim, kod mene +10C i to vec danima, a danas jos jedna, mislim cetvrta oluja u decembru. Preko mosta kojim prelazim na posao, udari vjetra 24-25 svedskih metrica u sekundi , sve sam bjezao od kamiona i autobusa da me ne bi pritisnuli :mrgreen: .... velika inflacija snijega, minusa i zime :cry:
ninja

PostPostao/la Roko » 29 pro 2011, 11:09

ninja je napisao/la:... a i da vas obavjestim, kod mene +10C i to vec danima, a danas jos jedna, mislim cetvrta oluja u decembru. Preko mosta kojim prelazim na posao, udari vjetra 24-25 svedskih metrica u sekundi , sve sam bjezao od kamiona i autobusa da me ne bi pritisnuli :mrgreen: .... velika inflacija snijega, minusa i zime :cry:

...na plus deset Norvežani se kupaju... :D ...eto što ti je morska klima ;)
Roko

PostPostao/la ninja » 29 pro 2011, 11:14

Roko je napisao/la:
ninja je napisao/la:... a i da vas obavjestim, kod mene +10C i to vec danima, a danas jos jedna, mislim cetvrta oluja u decembru. Preko mosta kojim prelazim na posao, udari vjetra 24-25 svedskih metrica u sekundi , sve sam bjezao od kamiona i autobusa da me ne bi pritisnuli :mrgreen: .... velika inflacija snijega, minusa i zime :cry:

...na plus deset Norvežani se kupaju... :D ...eto što ti je morska klima ;)

Pa da znas, ovo je skoro pa normalna ljetna temperatura, iako moram da priznam da se desi ponekad i 30C, ali kad sunce zadje mora se nesto preko ledja :hail:

Pre 2-3 godine ja i jedan prijatelj u junu, sa djecom na plazi, jakne i zakopcani do grla, djeca se igraju u pjesku obuceni kao za skijanje, dobar vjetar duva .... do nas par Svedjana sa malom djecom u kupacim, oni leze i suncaju se djeca do pola u vodi i brckaju se .... e ima svakavih gena :helper:
ninja

PostPostao/la Roko » 29 pro 2011, 11:32

ninja je napisao/la:Po meni skroz ispravno. Mogu razumjeti da drzave sprjecavaju uvoz i tako stite svoje trziste ali sprijecavati/otezavati izvoz je glupost pa jos na kvadrat.

Tromost i inertnost birokracije. U današnje vrijeme ubrzane globalizacije, ako ne reagiraš na vrijeme i efikasno, ode baka sa kolačima.
Roko

PostPostao/la Roko » 29 pro 2011, 22:02

ninja je napisao/la:Pre 2-3 godine ja i jedan prijatelj u junu, sa djecom na plazi, jakne i zakopcani do grla, djeca se igraju u pjesku obuceni kao za skijanje, dobar vjetar duva .... do nas par Svedjana sa malom djecom u kupacim, oni leze i suncaju se djeca do pola u vodi i brckaju se .... e ima svakavih gena :helper:

Dok sam imao ordinaciju u Salima na Dugom Otoku, poznavao sam jednog starog Šveđanina koji je imao vikendicu u uvali Telašćica i tamo je boravio veći dio godine. Imao je nekog starog Volvoa, koji je valjda prešao preko milijun km, i svake godine bi došao u rujnu i ostajao sve do svibnja ili lipnja dogodine. Provodio je zimu na Dugom Otoku a ljeta u Švedskoj, on i gospođa. I kupao se uredno u moru, svaki dan, bez obzira, padala kiša, bilo toplo ili hladno. Njemu je more u Telašćici uvijek prijalo, a u proljeće bi govorio da je pretoplo (kad prođe 18 stupnjeva).
Roko

PostPostao/la ninja » 29 pro 2011, 22:19

Vecina je takva, prokuhaju na 26 a ja tek dzemper skidam :-)

Imao sam neku raspravu na poslu gdje konstruisu klimu u autu tako da se stima prema tome da ti duva direktno u glavu. Ja kazem da ni jedan normalan covjek nece da mu duva hladno u glavu, a on kaze da to on stalno radi ;-) ... i uradismo jedno nezvanicno ispitivanje medju poznanicima, ja medju "mojim" a on medju "njihovim" ... i dodjosmo do zakljucka da juznjaci nece vjetar u glavu a sjevernjaci rado ....
ninja

PostPostao/la sstrsat » 29 pro 2011, 22:21

ninja je napisao/la: i uradismo jedno nezvanicno ispitivanje medju poznanicima, ja medju "mojim" a on medju "njihovim" ... i dodjosmo do zakljucka da juznjaci nece vjetar u glavu a sjevernjaci rado ....

Geni geni kameni....
Tako je to, podneblje di se civik rodi odredjuje puno stvari
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la ninja » 29 pro 2011, 22:24

sstrsat je napisao/la:Geni geni kameni....
Tako je to, podneblje di se civik rodi odredjuje puno stvari

Ma nije samo do gena nego gdje odrastes i kako se naucis. Moj mali je cijelu zimu u nekim "krpicama" da me muka hvata ... ali nije bolestan :hail:
ninja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.