DIY DAC PCM1702

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: DIY DAC PCM1702

PostPostao/la harkonen » 17 stu 2011, 21:03

Ha? :crazy:

Malo returna - čemu dva HV-a?
Inače, već i desetak V iznad katode je dovoljno ako misliš na dizanje potencijala radi sprečavanja obavljanja funkcije potencijalne male diodice (katoda - grijač), a kod Srppa je to ponekad i nemoguće za gornju katodu jer ako imaš u Srppu neku lampu koja treba optimum 170V anodnog (poput npr 6n1p, tada je donja katoda na 2V ,a gornja na 174V. Kako je dozvoljena napetost od 100V katoda-grijač, jedini izbor je staviti grijanje na koliko V ?
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la ilimzn » 17 stu 2011, 23:52

grunf je napisao/la:ili da najjednostavnije preračunam SRPP da radi s višim naponom

Apsolutno preracunaj SRPP na visi napon, to mu moze samo koristiti s obzirom da u tom spoju su cijevi limitirane radi toga jer rade u seriji pa je i raspoloziv napon za svaku manji.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la grunf » 18 stu 2011, 19:42

harkonen je napisao/la:Ha? :crazy:

Malo returna - čemu dva HV-a?
Inače, već i desetak V iznad katode je dovoljno ako misliš na dizanje potencijala radi sprečavanja obavljanja funkcije potencijalne male diodice (katoda - grijač), a kod Srppa je to ponekad i nemoguće za gornju katodu jer ako imaš u Srppu neku lampu koja treba optimum 170V anodnog (poput npr 6n1p, tada je donja katoda na 2V ,a gornja na 174V. Kako je dozvoljena napetost od 100V katoda-grijač, jedini izbor je staviti grijanje na koliko V ?

Dva HV-a, to u meni još kola duh solid state-a :) pa gledam odvojiti napajanja ,u biti u pitanju su samo dva mosfeta i dupla filtracija i mogu raditi na istom naponu,a po potrebi mogu biti i različiti,shema je par stranica prije

Kod srpp-a sam i mislio da je problem jer su katode na poprilično različitim naponima s tim da je kod mene spojeno još i katodno slijedilo ,u gornjem slučaju s 6n1p mislim da bi bilo oko 90V šta je blizu 100V dozvoljenih , gornja katoda ne dozvoljava ikakve korekcije naniže
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la ilimzn » 18 stu 2011, 21:57

Kod SRPP-a je gornja trioda u biti vrsta slijedila i za nju je puno manje kritican problem grijaca s obzirom da 'nema naponsko pojacanje', tako da slobodno moze grijac biti na potencijalu manjem od katode.
No kao sto je Harkonen rekao, ako je maksimalno dozvoleno +-100V izmedju grijaca i katode, a donja katoda je blizu 0V, gornja oko pola napajanja, tada grijaci trebaju biti na koliko V? Ajde, potrudi se malo i pokazi da razumijes problem :)
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la grunf » 19 stu 2011, 19:21

ilimzn je napisao/la:Kod SRPP-a je gornja trioda u biti vrsta slijedila i za nju je puno manje kritican problem grijaca s obzirom da 'nema naponsko pojacanje', tako da slobodno moze grijac biti na potencijalu manjem od katode.
No kao sto je Harkonen rekao, ako je maksimalno dozvoleno +-100V izmedju grijaca i katode, a donja katoda je blizu 0V, gornja oko pola napajanja, tada grijaci trebaju biti na koliko V? Ajde, potrudi se malo i pokazi da razumijes problem :)

na 1/4V napajanja tako da gornja i donja katoda budu na istom potencijalu :)
grunf

PostPostao/la grunf » 26 stu 2011, 16:02

jutros sam dizao gain SRPP-a s ubacivanjem katodnih kondezatora od 1000uF,stavio sam MUSE,a imam još i BLACK GATE 470uF za test

šta se tiče dizanja izlaznog napona je OK ,ali čini mi se zvučna slika nije više ista,imam osjećaj da mi je sve malo zamućeno

Da li utječe baš toliko katodni elektrolit na zvuk?

Imate neku propruku koji elektrolit tu staviti,možda neki low ESR
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » 26 stu 2011, 16:07

Ne znam koliko to utječe na zvuk ali znam da se još i katodni elko bypasira sa nekom dobrim blokićem. Primjer imaš kod audiofil.net pojačala.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » 26 stu 2011, 16:17

Khadgar2007 je napisao/la:Ne znam koliko to utječe na zvuk ali znam da se još i katodni elko bypasira sa nekom dobrim blokićem. Primjer imaš kod audiofil.net pojačala.

stavio sam 1nF polypropilen,ali ista stvar,kad ručam probaću staviti BLACk GATE 470uF pa ću onda vidjeti ima li pomaka na bolje,ako ne ide van katodni elko,veći izlazni napon nije vrijedan kvalitete zvuka
grunf

PostPostao/la grunf » 26 stu 2011, 18:18

grunf je napisao/la:
Khadgar2007 je napisao/la:Ne znam koliko to utječe na zvuk ali znam da se još i katodni elko bypasira sa nekom dobrim blokićem. Primjer imaš kod audiofil.net pojačala.

stavio sam 1nF polypropilen,ali ista stvar,kad ručam probaću staviti BLACk GATE 470uF pa ću onda vidjeti ima li pomaka na bolje,ako ne ide van katodni elko,veći izlazni napon nije vrijedan kvalitete zvuka

evo stavavio sam Black Gateove od 470uf i u paraleleu 1nF BC polypropilen i sad je bolje,nestalo je one zavjese na visokim s 1000uf MUSE
grunf

PostPostao/la Roko » 26 stu 2011, 19:58

grunf je napisao/la:evo stavio sam Black Gateove od 470uf i u paraleleu 1nF BC polypropilen i sad je bolje,nestalo je one zavjese na visokim s 1000uf MUSE

:thumbup:

Bravo, s tim da Black Gateovi (novi) trebaju neko vrijeme da se uformiraju, tako da će ti se taj dio, bar što se tiče njih, još lagano poboljšavati ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.