Prerada originalnih zvučnika

Prerada originalnih zvučnika

PostPostao/la Autolakirer » 22 sij 2023, 16:52

Pozdrav ekipi

Imam zvučnike Q Acoustics 3050i . Problemi su sa basom zbog reflex otvora sa stražnje strane . Isprobao sam sve kombinacije pozicioniranja , mala soba i nemam puno izbora. Preselio bih bas refleks otvor na prednju stranu ili čak dolje na dno kutije . Zna li tko smije li se to . Cijenio bih vaše komentare i savjete . Hvala puno i sve najbolje.
Autolakirer

Re: Prerada originalnih zvučnika

PostPostao/la zbotic » 24 sij 2023, 10:38

Smije se, ali time nećeš ništa postići.

Kvaka je u vjerojatno u prostoriji, njenom obliku, manjku namještaja i slično.

Možeš pokušati smanjivati duljinu bas reflex cijevi. Ovo funkcionira do neke duljine, ali daljnjim smanjivanjem dolazi do raspada bas refleks učinka.

http://www.mh-audio.nl/Calculators/WVC.html

Calculate Tuning Frequency
zbotic

Re: Prerada originalnih zvučnika

PostPostao/la mrcina » 01 ruj 2026, 01:46

probaj ali vrati tubu onako kako je odozada stavljena nemoj je mijenjati. odozada rupu moraš fiksno zatvoriti.

problem mu je basrefleks rupa sa zadnje strane i distorzija basa zbog toga jer je zvučnik blizu zida.. probaj staviti zvučnik uz sami zid tako da se nemože napraviti zračni val koji ti zapravo upropaštava bas svojom refleksijom od zida. ako premjestiš rupu napred onda zvučnik možeš ostaviti gdje ti je sada jer će ti zračni val odmah krenuti prema centru sobe bez refleksije.

koliko će ti sada biti distorzija basa tj. dubokih tonova nemogu ti reči to češ morati sam ustanoviti.
mrcina

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.