Kako naslov kaže, evo prvog posta još jednog „sastavljačkog“ uradi sam projekta. Već jedno dvije godine se po forumima piše o ovom preampu, a od ekipe sa ovog foruma Zoki ga je nedavno i sastavio (za druge ne znam), a matični forum na kojem je ovaj projekt predstavljen u ovoj regiji je yu3ma, pa evo i linka:
http://forum.yu3ma.net/showthread.php?tid=683 , a tamo su momci zbilja sve prošli, nema nepoznanica, pa kome se da čitati svakako preporučujem.
Obično kada bi pokrenuo temu na forumu, takav uređaj bi na kraju bio i kompletiran (svojevrsna obaveza i odgovornost da se sve dovede do kraja

), pa se nadam da će biti tako i ovaj put. Paralelno će se raditi dva komada, jedan ja, a jedan Nino. Ovom prilikom veliko hvala Ninu, jednako kao i za BatoMM nabavku pločica, on se potrudio da određena količina PCB-a stigne u Zadar, a pomalo je sazrjelo vrijeme da se pločicama udahne malo života, pa neka ovo bude mali zimski projekt. Puno je teksta o ovom preampu napisano, pa ga ovdje neću ponovo „prepisivati“, ovo će biti više nekakva putopisna priča od prazne pločice do vrhunskog preampa prilagođeno individualnim potrebama.
Nije da mi je sve potaman kada je ovaj projekt u pitanju, neke izmjene ću sigurno izvesti, no one nemaju veze sa samim premap sklopom, tu prvenstveno mislim na meni nedovoljan broj ulaza koji je predviđen, no smisliti ću ja već nešto. Evo za početak slike bianco pločica, to je obično predmet u koji gledaš dugo prije odluke ideš li u projekt ili ne. Malo pomalo odluka je pala. Nije da mi ovaj preamp treba, no vjerujem da se radi o iznimnom uređaju (bar u teoriji i mjerenjima), tako da bi bilo šteta ne ispisati ovaj „putopis“. Koliko stignem javljati ću u kojoj sam fazi, prvi dio svakako biti će informacije o procesu nabavke dijelova. Nastojati ćemo da budu što kvalitetniji, zapravo malo ćemo pretjerivati

, pa onda slijedi osmišljanje kućišta, pa ugradnja svega, pa onda prvo uključenje i slušanje glazbe… čisti diy hedonizam

Znači ovo je start:

- Linear audio 1.JPG (145.38 KiB) Pogledano 14940 put/a.
izguza:

- Linear audio 2.JPG (120.86 KiB) Pogledano 14940 put/a.
Naravno svi bitni detalji, ali sažeto, biti će u postovima koji slijede...[*]