Bato MM (LM3886 u macola-mostu)

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Bato MM (LM3886 u macola-mostu)

PostPostao/la elvis » 26 tra 2015, 22:16

Rade je napisao/la:Što se tiče tih konektora za zvučnjake na pojačalu , mislim da će ovi biti najbolji http://www.electrix.it/industrial/prodotti/pressacavo-in-poliammide-ip68-westec?PHPSESSID=f57c1c7be60669f2981e7e1ca5487d20

Ionako Macola tvrdi da se sa sensom poništava uticaj kabela , pa reko , kad je već tako da poništim i uticaj konektora ......ionako se ne vidi od pozadi, i ionako ih vidim jednom godišnje kad brišem prašinu 8-) .

Mislim da je to najpraktičnije , zalemiti žice direkno na štampu i gotovo , spojiti sense na skoro kraj kabela i sve staviti u one ukrasne bužire .
Ebiga , po malo gubi mađiju lepog izgleda , ali ja sam od onih koji slušaju uređaje a ne gledaju ih mnogo pa me to neće mnogo pogoditi . Parice treba preusmeriti na dobre RCL , tamo su važnije :)

Malo mi se čini preradikalno, mada ako baš želimo iskoristiti potencijal dumping faktrora koje ima ovo pojačalo, to bi bilo najispravnije, pa čak isto napraviti i na strani zvučnika. Jes da ćeš onda prije ili kasnije pičkarati zbog toga he he he he, ali tako stvari stoje. Ok, ja neću biti tako radikalan, no kako bi sebe spriječio da prije ili kasnije krivo zakačim FB pa onda sebi osiguram zafrkaciju servisiranja, ja sam ipak išao na kompromisno riješenje. Je da će me speakon osuditi na uvijek isti kabel, jer mi se drugi neće lemiti, no mene žice ne griju previše, tako da me to neće nervirati. Složiti ću neku rezident dužinu da može dohvatiti sve u realnim prostorima življenja i to je to. Što se tiče izgleda uređaja, pa u DIY varijanti se u biti i ne da izvesti nešto previše ludo. Ja tragam u tom smjeru, smišljam nekakva izvediva kućišta u diy scenariju, da budu čvrsta i koliko toliko oku ugodna. Da mogu kupiti nešto gotovo za nekakvu realnu cijenu sa timse sigurno ne bi zafrkavao. Diy kućišta mi omogućava i neke dječje radosti, pa tako zaprdim i koju ledicu da me veseli. Upravo sam osvijetlio Bato MM he he he. Glupost, no veselime me i tu si ne mogu pomoći. Evo kako od prilike sada izgleda sa iluminacijom:

fotografija 2.JPG
fotografija 2.JPG (55.12 KiB) Pogledano 8387 put/a.

U zbilji je to značajno ugodnije narančasto svijetlo, no na slikama u pravilu ostane značajno svjetlije i jačeg intenziteta.

U nekakvim razmišljanjima je i Bato MM za doma (ovaj koji radim je za radionicu), a koji bi bio zadužen za pogon Canton Chrono 509 (ako ih uzmem). Njega planiram šrinkati na 5 cm unutarnje visine, tj. kućište bi bilo 43 Š x 30 D x 5,5 V (cm) .. e to će biti mali poduhvat, zapravo sve ovisi o power supplyu.. a vidjeti ćemo. Tu ću si dati truda oko kućišta, no ništa bitno koncepcijski daleko od ovoga što sada radim, ali volio bi ugurati i preamp sa bar 4 ulaza i daljinskim... ali što više razmišljam čini mi se da će to biti dva odvojena uređaja (amp/preamp).... a vidjeti ćemo

Nego pitanje za TDA, 44250 ili mikikga... da li je kojim slučajem definirano kako se na prednjoj strani označava BatoMM amp, nekakav logo ili bar font? Znam da je možda nebitno, no ja volim i te sitnice, nekako se zaokruži priča, ono kada baš zašarafiš zadnji šaraf i staviš točku na i ... :)

Sa zadnje strane ću probati nekako opisati kako je što spojeno u speakon konekttoru tj. gdje je spoj za zvučnik, a gdje za FB... nikada ne znaš hebiga, stvari se lako zaboravljaju... :)
elvis

PostPostao/la 44250 » 26 tra 2015, 23:01

slika

mislim da će se TDA i mikikg takođe složiti kad vide,a neka kažu zašto prelažem baš ovo,ako si u mogućnosti da izgraviraš tako nešto - to bi po meni bilo najadekvatnije.
44250

PostPostao/la elvis » 26 tra 2015, 23:17

Hebemliga, trebao mi je font, a dobio svijetleću škorpiju koja se pomiče i blica ??? :) :)
elvis

PostPostao/la Rade » 26 tra 2015, 23:27

elvis je napisao/la:
Rade je napisao/la:Što se tiče tih konektora za zvučnjake na pojačalu , mislim da će ovi biti najbolji http://www.electrix.it/industrial/prodotti/pressacavo-in-poliammide-ip68-westec?PHPSESSID=f57c1c7be60669f2981e7e1ca5487d20

Ionako Macola tvrdi da se sa sensom poništava uticaj kabela , pa reko , kad je već tako da poništim i uticaj konektora ......ionako se ne vidi od pozadi, i ionako ih vidim jednom godišnje kad brišem prašinu 8-) .

Mislim da je to najpraktičnije , zalemiti žice direkno na štampu i gotovo , spojiti sense na skoro kraj kabela i sve staviti u one ukrasne bužire .
Ebiga , po malo gubi mađiju lepog izgleda , ali ja sam od onih koji slušaju uređaje a ne gledaju ih mnogo pa me to neće mnogo pogoditi . Parice treba preusmeriti na dobre RCL , tamo su važnije :)

Malo mi se čini preradikalno, mada ako baš želimo iskoristiti potencijal dumping faktrora koje ima ovo pojačalo, to bi bilo najispravnije, pa čak isto napraviti i na strani zvučnika. Jes da ćeš onda prije ili kasnije pičkarati zbog toga he he he he, ali tako stvari stoje. Ok, ja neću biti tako radikalan, no kako bi sebe spriječio da prije ili kasnije krivo zakačim FB pa onda sebi osiguram zafrkaciju servisiranja, ja sam ipak išao na kompromisno riješenje. Je da će me speakon osuditi na uvijek isti kabel, jer mi se drugi neće lemiti, no mene žice ne griju previše, tako da me to neće nervirati. Složiti ću neku rezident dužinu da može dohvatiti sve u realnim prostorima življenja i to je to. Što se tiče izgleda uređaja, pa u DIY varijanti se u biti i ne da izvesti nešto previše ludo. Ja tragam u tom smjeru, smišljam nekakva izvediva kućišta u diy scenariju, da budu čvrsta i koliko toliko oku ugodna. Da mogu kupiti nešto gotovo za nekakvu realnu cijenu sa timse sigurno ne bi zafrkavao. Diy kućišta mi omogućava i neke dječje radosti, pa tako zaprdim i koju ledicu da me veseli. Upravo sam osvijetlio Bato MM he he he. Glupost, no veselime me i tu si ne mogu pomoći. Evo kako od prilike sada izgleda sa iluminacijom:

fotografija 2.JPG

U zbilji je to značajno ugodnije narančasto svijetlo, no na slikama u pravilu ostane značajno svjetlije i jačeg intenziteta.

Pa nije toliko radikalno .......recimo uradi se spajanje /zalemi se / sensa sa kablom negde oko 5-10 cm ispred kraja kabela za zvučnike i nema greške , tj neće niko moći da pogreši .....na kraju imaš samo dve žice plus i minus kao i svaki kabel .......na stranu što to ide kao poklon totalno tehnički nepismenim gde je svaki konektor stvar kvantne mehanike pa mi je to onako više sigurno :)

Što se tiče veličine idem na najmanju moguću , verovatno nešto MIDI ......veličina hladnjaka i transformatora diktira sve i na to poklopac pa koliko ispadne .

Što se tiče preampa mislim da ću prvo pokušati bez njega pa šta bude .....manje ili više snage mi ništa ne znači , ionako je ima dosta .
A ako bude bio potreban pream , tu imam već spremnu ideju ...tj APEX preamp + releji + napajanje i to sve na zadnjoj ploči , zalepeljenu za konektore ulaza .......eventualno iskopiran preamp kao ti što imaš ali sa potom u sredini .....mislim da su male razlike između te dve verzije . U principu to treba da bude mala štampa sa 3 releja , 2 OP i dva regulatora koja bi bila između konektora levog i desnog kanala sa minimalnim ožičenjem i svim problemima vezanim za to . Dakle bonsai verzija integralnog pojačivača
PS da ponovim preamp sa relejima i ispravljačem a ne ispravljač sa preampom :mrgreen: kao što neki rade .

PPS to može da se posmatra iz više uglova , ali preamp na ulazu , odmah kod konektora u verziji APEX , može da se posmatra kao deo recimo CD-a a ne neizbežno kao deo nakon njega ili neki poseban deo . Dakle taj mali preamp se može ugraditi i u CD , ionako tamo već postoji neki OP , a opet ništa mu ne smeta ni da je izvan njega ......bar ja tako vidim taj problem .
Rade

PostPostao/la TDA » 27 tra 2015, 00:13

Abarth škorpija bi takođe dobro došla... :D
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
TDA

PostPostao/la 44250 » 27 tra 2015, 01:32

elvis je napisao/la:Hebemliga, trebao mi je font, a dobio svijetleću škorpiju koja se pomiče i blica ??? :) :)

elvis je napisao/la:
Nego pitanje za TDA, 44250 ili mikikga... da li je kojim slučajem definirano kako se na prednjoj strani označava BatoMM amp,nekakav logo ili bar font? Znam da je možda nebitno, no ja volim i te sitnice, nekako se zaokruži priča, ono kada baš zašarafiš zadnji šaraf i staviš točku na i ... :)

zbog plavog sam predložio...
44250

PostPostao/la dime55 » 27 tra 2015, 09:55

dime55

PostPostao/la elvis » 27 tra 2015, 11:41

Ok ok, u boji ne mogu tiskati, a škorpija mi je nekako previše "macho" za stavljati na uređaj. Doduše nekakvu BW varijantu bi mogao prilagoditi kao mali logo ispred naziva... ovako nekako:

brand2.gif
brand2.gif (1.19 KiB) Pogledano 8196 put/a.

no po svoj prilici ostati će samo BatoMM kao stvari stoje i to v 1.0 :)

U svakom slučaju hvala na sugestijama, ma smisliti ću ja več nešto...
elvis

PostPostao/la 44250 » 29 tra 2015, 11:33

škorpija je Macolin avatar, zato sam je predložio. šta god da uradiš,ne sumnjam da ćeš to ljudski odraditi.
44250

PostPostao/la elvis » 29 tra 2015, 15:02

44250 je napisao/la:škorpija je Macolin avatar, zato sam je predložio. šta god da uradiš,ne sumnjam da ćeš to ljudski odraditi.

Je je znam za to, no njegova slika avatara nije podesna za preslikati. Ova od "Abartha" bi se dala preslikati. U biti nije toliko važno, mislo sam da se na izvornom forumu ovog projekta možda već razmišljalo na ovu temu. Svakako ću probati nešto složiti...
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.