Bato MM (LM3886 u macola-mostu)

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Bato MM (LM3886 u macola-mostu)

PostPostao/la 44250 » 07 ožu 2015, 13:34

sam rs nema, ali imaju unutrašnje veze kako je zbotic naveo.
44250

PostPostao/la elvis » 07 ožu 2015, 19:21

Slijedi kutijanje bato mm. Idem provjerenim putem, znači alu profili i plexi. Blok će biti širok 30 cm, dubok 40 cm i visok 15 cm. Tu ću moći strpati što hoću. Na prednjoj strani ostavljam maleni prozor za kreativna iživljavanja, možda VU, a vidjeti ćemo. Hladilo za sada ide vani na zadnju stranu, a drveni bokovi su već must have he he he.

Nakon pilanja alu profila to izgleda ovako:

image.jpg
image.jpg (98.57 KiB) Pogledano 7662 put/a.

Kada se poslaže sve jedno na drugo nazire se sub shasija. Naravno sve ovo je još teški draft, no ovo je bio najprljaviji dio posla, slijedi slaganje lego kockica. To je već gušt.

image.jpg
image.jpg (83.98 KiB) Pogledano 7662 put/a.

image.jpg
image.jpg (91.49 KiB) Pogledano 7656 put/a.
elvis

PostPostao/la Mate » 07 ožu 2015, 19:42

Ovi hodnici i pothodnici sa strana su dobra stvar. Uvik se može tuda provest ventilacija, struja, plin....

Ajme, zahebavam elvisa, a ja svaki dan nešto napravim ali tako malo da me sram. Ova bura mi nikako ne otvara radni elan.
U stvarnosti sam se našmirglao aluminija, nabušio rupa i rupica, izradio navoja svu silu.
Trenutno sam zastao na odabiru stupića za montažu pločica na dno. Problem je što mi treba 8 stupića po kutiji puta 3 kutije to je 24 komada sve zajedno. A htio bih da budu svi isti.... izgleda ću to morati naručivati negdje.
Mate

PostPostao/la 44250 » 07 ožu 2015, 21:14

taman kad pomislim da sam vidjeo sve,elvis uradi nešto novo! kreativnost ti je baš vrlina - milina za oči!
44250

PostPostao/la elvis » 07 ožu 2015, 22:01

Mate je napisao/la:Ovi hodnici i pothodnici sa strana su dobra stvar. Uvik se može tuda provest ventilacija, struja, plin....

Ajme, zahebavam elvisa, a ja svaki dan nešto napravim ali tako malo da me sram. Ova bura mi nikako ne otvara radni elan.
U stvarnosti sam se našmirglao aluminija, nabušio rupa i rupica, izradio navoja svu silu.
Trenutno sam zastao na odabiru stupića za montažu pločica na dno. Problem je što mi treba 8 stupića po kutiji puta 3 kutije to je 24 komada sve zajedno. A htio bih da budu svi isti.... izgleda ću to morati naručivati negdje.

he he he, samo ti zezaj.... i da znaš ovo je samo faza ružnog pačeta, a znaš kako ta priča završava :) :).

Cijevi su na žalost nužan dio priče za ovakav način spajanja stranica, sve drugo ne bi bilo dovoljno čvrsto, bar ne dovoljno po mojim kriterijima, pa bi samim tim ispadalo iz željene geometrije. U konačnici kada se amp završi to sve ostaje u utrobi ampa, zaboravi se na to :).

Nino će također raditi sub šasiju, no on je majstor od aparata za varenje, njegov ciljani materijal za "kostur" će biti Fe, a ne Al, tako da ove "vodovodne instalacije" neće biti nužne, a ja i varenje smo dva različita svijeta pa je ta opcija za mene nemoguća, a i sumnjam da će se moći postići idealna preciznost... he he ovo je svojevrstan izazvov za Nina. :).. hoću da sve bude u milimetar :)

Kada već spominjem Nina, da ga malo izdam :), prijavljujem da je on završio kompletno dvije pločice, a druge dvije su sigurno na 80%.
elvis

PostPostao/la elvis » 07 ožu 2015, 22:09

44250 je napisao/la:taman kad pomislim da sam vidjeo sve,elvis uradi nešto novo! kreativnost ti je baš vrlina - milina za oči!

Iskreno do jutros nisam bio siguran kao oblikovati i dimenzionirati kutiju, no dimenzije trafoa i hladnjaka su kumovale konačnoj odluci. Biti će to iznimno čvrsta šasija što je je :). Nastojati ću svaki dan nešto malo odraditi, stišću me obaveze na poslu pa ću silom prilika vjerojatno morati malo usporiti, no bez obzira što izgleda da ima puno posla, brzo to ide, bar ovim načinom slaganja sastavnica.
elvis

PostPostao/la Mate » 07 ožu 2015, 22:35

a ebiga da se onda i ja malo pohvalim. Iako ovo je bilo neki dan prije bure.
Sad je to već odmaklo dosta naprijed.
P3010074.JPG
P3010074.JPG (93.5 KiB) Pogledano 7527 put/a.

P3010077.JPG
P3010077.JPG (83.38 KiB) Pogledano 7527 put/a.
Mate

PostPostao/la elvis » 07 ožu 2015, 22:49

Uh uh, ovo su puni profili, hebate pa to je borba kada kreneš bušiti rupe, kod mene je maksimum stjenka od 3mm, sve ostalo zaobilazim, nemam ja alat za to :).

Meni je ovdje jedino bad što taj aluminij nije eloksiran, tj. ispravak, to nije važno za zadnju stranicu, no bilo bi zgodno za prednju. Zapravo u ishodištu priče ni to nije toliko bitno, važna je izvedba samog uređaja i na koncu ono najbitnije zvuk kao konačan produkt, ali mene u zadnje vrijeme pucaju ti neki vizualni momenti na hardveru u isključivo diy scenariju, mada kada zbrojim dva i dva te obzirom da će ti uradci uglavnom ostati u radionici, nema nekog smisla, ali eto to je jače od mene... :). Fora je dok radim ova kućišta, već razmišljam o tomu kako će izgledati New Generation oliti od milja "NG" tj. vlaški "endži" :), a sada zapravo samo učim na greškama...

EDIT: tih spacera koje spominješ u nekom prethodnom pstu ti ima chipoteka, online narudžba. Ja sam ih nedavno vidio i u bauhausu, onako ovlaš preletio očima, ali nisam zapamtio koje dimenzije su u smislu visine. Ima onih skroz uskih za vijak od 3mm, ali i onoh značajno širih. Ako se ne snađeš javi, kupim ti ja to i pošaljem poštom. Stići će valjda do Uskrsa :)
elvis

PostPostao/la Mate » 07 ožu 2015, 22:55

elvis je napisao/la:.....
Meni je ovdje jedino bad što taj aluminij nije eloksiran,

...... a sada zapravo samo učim na greškama...

Hehe i ja isto. Već imam iskustva a sad ću korak dalje. Na sav l ide šprickit prije špric-lak pa će mo vidit. Danas sam kupio špriceve, ali proći će sve tri Marčane prije nego dođe red na njih.
Mate

PostPostao/la 44250 » 07 ožu 2015, 23:04

elvis je napisao/la:
Edit:
44250 je napisao/la:"za "glavne" zvučničke trenutno koristim upredene 1,5+2,5mm^2 pa to opet upredeno u paricu sa još jednim takvim parom - četiri ukupno ka jednom zvučniku."

A ha... znao sam da nije sve tako jednostavno :) :)

ma jeste zapravo nego sam ga ja zakomplikovao ne znajući objasniti. večeras sam pravio novi par pa evo par slika umjesto hiljadu riječi:

osam "jedinica",četiri deblje i četiri tanje:
slika

deblje se upredu sa debljim(raznobojno) a tanje sa tanjima(takođe raznobojno) sve u istom smjeru:
slika

zatim upreo međusobno deblje sa tanjima ali u suprotnom smjeru,inače se dobija efekat odmotavanja pojedinačnih parica:
slika

i na kraju povezao tanke označene sa debelim označenima,i tanke neoznačene sa debelim neoznačenima:
slika

napominjem da sam ovo radio samo zato što imam ovakvih žica,ali nisam zadovoljan poprečnim presjekom. ovako sam ih upreo i dobio na efektu povećane sposobnosti provođenja struje i zbog uvećanog poprečnog presjeka i zbog međusobnog uticaja smjerova proticanja struja kroz upredene parice(ono o čemu je Macola pisao u prethodno citiranom postu).

da sam imao dve žice od 4mm^2 jednostavno bi ih samo upreo i završio posao. ovako sam uštedjeo iskoristivši ono što sam imao,a ujedno i dobio na vizuelnom efektu u očima svih onih što ih intrigira pletenje,smjerovi,upredanje,čistoća bakra,oblik kristalne rešetne unutar pojedine licne... :D

Remote Sense ovde nije u sistemu,nju bi doveo sa dve odvojene parice nezavisno od ovog "glavnog" kabla ali trenutno slušam pojačalo koje RS ne koristi.
44250

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.