Osobno volim dobro složen i predimenzioniran PS. Zadnjih 17 godina koliko sam lemio isključivo lampe, PS dio projekta je uvijek zauzimao poseban status, a u toj vacum priči često je to i najskuplji dio uređaja. Nakon svih ovih godina ne mogu sa sigurnosti tvrditi koja topologija PS u cijevnoj priči naviše paše uhu. Da li je to ispravljačica sa CLCL ili CRCR ili LCLC komponentama u nastavku ili su to SS diode sa istim nastavcima ili elektronički full stabilizirani napon bilo SS ili cijevno. Srce kaže ispravljačica i LCLC član, no u zbilji ja to ne mogu prepoznati u zvuku. Kao da svaka od topologija PS-a ima jednu prednost i i bar tri mane

, pa Svevišnji ne dozvoljavaniti jednoj topologiji status "najbolja". Ostaje ti subjektivan zaključak kada je uho u pitanju kao jezičak na vagi u odabiru topologije PS-a, a u praksi često je to ono što si pronašao na polici od slobodnih dijelova. ... hebiga bar je tako često bilo kod mene. Ne kažem da nisam trošio pare, jesam, no vremenom sam u projektima često racionalizirao PS i to poprilično. (štednja tj. kriza udarila i po DIYu)
U svih ovih 17 godina nisam napravio niti jedan solid state audio uređaj pa sam malo ispao iz đira, ne znam što su trendovi. Zadnji SS amp koji sam sastavio na izlazu je imao stari 2N3055, onda znate kada je to bilo ... he he he he. Zato ne zamjerite ako ponekada pitam uvjetno rečeno glupost. Volim dobiti savjet i u pravilu ću prepoznati ako je dobar i u primjeni dovoljan. Zato svima hvala na pomoći oko usmjeravanja kada je BatoMM u pitanju. Nekako njušim da se radi o zbilja zanimljivom audio uređaju za kojega se isplati malo potruditi. Malo ćemo nakon sastavljanja i mjeriti, nadam se i diviti, a što će reći uši opet to je drugo pitanje. Sada je najbolje vrijeme za intervencije, kada se djelovi naruče .. a hebiga gotovo je...
Što se tiče PS-a znači idem sa reciklažom RHRP8120 dioda, malčice ću ih hladiti, a i paralelni kond nije isključen, ne košta me ništa. Veliki kapacitet od 10000Uf biti će Philips, ostali elektrolitni kondovi biti će naručeni sa TME web shopa, a krasiti će ih epitet "nisko impedantni". Kondovi od 680uF koji su na listi biti će 470uF (nema 680uF 63V), no vjerujem da to nije kritično. Proizvođač je NICHICON. Našao sam i sve druge kondove, ostao je još 4,7uF 100V. Trafo će vjerojatno na kraju biti toroid 2x17V 200W, stanu ispod 100 eura. Kućište... još dvojim da li raditi ili kupiti nešto u maniri 19" ali oni ružniji čitaj jeftiniji... ali i ti su oko 300 kuna (40 eura).
Samozadovoljavajuća komponenta bila bi nešto u maniri VU metra "na kazaljku" sa plavom bojom iza ala Mcintosh ali značajno manji tj. ovaj:
http://www.aliexpress.com/store/product/Precision-VU-meter-level-meter-Peak-DB-table-Audio-Volume-Unit-indicator-Panel-Meters-Mixer-Tube/208837_1136259133.html, no ne isključujem nešto na temu led dioda, recimo sa LM3915 u dot modu, naravno sa mogućnošću ukjučivanja i isključivanja. Ne mogu si pomoći, ove pizdarije me stalno krpaju, borim se godinama sa tim, ali stalno mislim na to

Veseli me, dijete znam, a hebiga svi imamo mane he he he he he he.. no sada bez zezancije, ponekada zna biti korisno. To naravno ako ton bude dobar i ako zasluži kutijanje

(no nekako ne sumnjam u to

)