USB DSD DAC

Re: USB DSD DAC

PostPostao/la zbotic » 20 sij 2015, 18:28

Ako ti je dovoljno 24/96 ja imam ovaj viška http://www.amazon.com/Ha-Info-U2-SPDIF- ... B006WU7E92
Za Win 7 i 8 ne treba nikakav driver. ZA XP i Win 7 može se instalirati ASIO po želji....

Cijena, recimo 120 kuna. Što bi rekle lokalne prodavačice "bez obaveze" :lol:
zbotic

PostPostao/la vulejov » 20 sij 2015, 18:41

..
Zadnja izmjena: vulejov; 07 lip 2015, 21:45; ukupno mijenjano 1 put/a.
vulejov

PostPostao/la zmajz » 21 sij 2015, 10:51

Pao Pepeo, jesi li probao zamijeniti svičer za napajanje laptopa?? Možda on emitira RF smetnje. Čuje li se zujanje i kad isključiš svičer skroz sa 230V mreže? Izvadiš šteker iz zida.
zmajz

PostPostao/la Pao Pepeo » 21 sij 2015, 11:13

Pozz zmajz :) baci oko u rubrici za pocetnike odgovorit cu ti tamo
Pao Pepeo

PostPostao/la elvis » 23 sij 2015, 22:57

Evo samo da prijavim, spojio sam dac bez externog napajanja, znači sisa usb sisu, xmos driveri sjeli iz prve, ni HW ni SW se nisu bunili, u postavkama foobaru stavio da izađe pomoću XMOS USB Audio 2.0 ST 2023. Kako instalacija drivera traži da je dac priključen, zapravo ostalo mi je samo pokrenuti foobar i jedinice i nule poletiše jeftinim usb kablićem plave kože prema dacu bez pogovora. Dac to uredno preveo na uhu razumljivo, pa sve preko (preseravanja tj.) vintage monster cablea i zbilja pozlaćenih chincheva na amp za sluše by Pinco oliti Vinko, a koji je to samozatajno i nadasve uredno malčice pojačao da bi SR80 prestige GTLX twin turbo sluše by Nino to otpjevale na svoj osebujan način. Da ne kenjam kvake pojednostavljeno rečeno radi sve iz prve.

Što je dobro: hebiga radi, a to bi za početak bilo sasvim dovoljno :)
Što je loše: kada je power supply zakačen na laptopu čuje se malo "švrršljanje" ispod audio signala kada se pojača malo više amp za sluše, no na line preampu to će se sigurno čuti više (sutra provjerim). Kada je laptop na bateriji, čarolija hiresa je tu nema što. Toliko za sada, ovo mi je bio samo test da li radi ili ne, a i zanimalo me je kako će se ponašati sa napajanjem na laptopu, zanči slično kao i kod paopepeo priče. Eh ti laptopi... :) Držite se CD playera dok god možete he he he he he. (vidi EDIT dole)

fotografija 1.JPG
fotografija 1.JPG (65.68 KiB) Pogledano 8581 put/a.

fotografija 2.JPG
fotografija 2.JPG (94.55 KiB) Pogledano 8581 put/a.

fotografija 3.JPG
fotografija 3.JPG (75.12 KiB) Pogledano 8581 put/a.

EDIT: ispravak gore navedenog u točki dva "što je loše", naime kada sam "juper" priključke spajao na izlazne chincheve, napravio sam to za 180 stupnjeva naopakao na oba kanala, tj. zamijenio sam masu i sgnal..??!!:(.. moron... ispravio to i eto sada više nema tog "švrrljš" zvuka u pozadini koji se gotovo nije čuo ali u vrlo tihim dionicama i prilično odvrnutim ampom smetalo je hebiga. Sada ja na slušama samo glazba, a ostalo je "crno", to je to.

pozz
e
elvis

PostPostao/la vulejov » 24 sij 2015, 00:58

..
Zadnja izmjena: vulejov; 07 lip 2015, 21:46; ukupno mijenjano 1 put/a.
vulejov

PostPostao/la Backo » 24 sij 2015, 13:06

elvis je napisao/la: Držite se CD playera dok god možete he he he he he. (vidi EDIT dole)
pozz
e

..a moramo,dok to čudo nove tehnike ne isprobam,zatim ak bude tako( :music1: :jive: :love: ),odo player u muzej povjesti(ja san ti čovik od prakse,ne drži mi uvijek sve vodu ono što teorija govori ;-) )
..guštaj,drago mi je da sve radi super! ..to znači da bi se i ja mogao okoristiti napraviti jedan takvi,naravno nakon preslušanog :) moj :hail:
Backo

PostPostao/la elvis » 24 sij 2015, 14:26

vulejov je napisao/la:Računaj i na to da se u ovakoj implementaciji napajanja DAC-a gubi galvanska izolacija od kompa, odnosno svih brljotina iz njegovog napajanja..

Kada uključiš eksterno 5V napajanje aktiviraćeš je.. dakle ulazni deo XMOS pločice napajaće se iz kompa, a oscilatori i kompletan AK4396 će biti odvojeni i napajati se nezavisno.. to mu i dodje glavni benefit.. ja sam priključio i drugo napajanje sa 4V za ulazni deo XMOS pločice ali tu je dobitak samo teoretski, nisam čuo razliku.. vodi računa i na to da ulazni deo XMOS čipa vuče dosta više struje od ostatka sklopa koji se napaja sa 5V, tako da dobro rashladiš stabilizator.. ja sam koristio gotove pločice za napajanje koje prodaju uz DAC, ona sa 4V je desetak stepeni toplija..

Da da, to sam također smetnuo sa uma, no fascinira me da je sve tako mirno unatoč tomu što u ovoj kombinaciji nemam galvansko odvajanje. Sada mi se vratila volja da malo ubrzam priču oko power supplya i kućišta. Predvidio sam oba napajanja pa će tako i ostati, ne traži jesti, a i super je jeftino za sastaviti, a imam i mjesta jer sam pretjerao sa dimenzijom kućišta :).
elvis

PostPostao/la elvis » 24 sij 2015, 14:39

Backo je napisao/la:
elvis je napisao/la: Držite se CD playera dok god možete he he he he he. (vidi EDIT dole)
pozz
e

..a moramo,dok to čudo nove tehnike ne isprobam,zatim ak bude tako( :music1: :jive: :love: ),odo player u muzej povjesti(ja san ti čovik od prakse,ne drži mi uvijek sve vodu ono što teorija govori ;-) )
..guštaj,drago mi je da sve radi super! ..to znači da bi se i ja mogao okoristiti napraviti jedan takvi,naravno nakon preslušanog :) moj :hail:

Poznavajući te tebi bi ova skalamerija žica i kutijica uglavnom išla na živce, daleko je sve ovo od elegancije rukovanja koju nudi CD player. Iz tog razloga ti predlažem da se bar još neko vrijeme ne zamaraš sa ovom pričom. Eto to je moj najiskreniji savjet, možeš me poslušati a i ne moraš, tvoja volja, uglavnom nikada me nitko ne posluša pa nećeš biti iznimka. Ako baš želiš ići ovim putem, onda se radije usmjeri na nekakav hires player kao samostalan uređaj, pa nekako tako probaj započeti ovu priču u svom sistemu.
elvis

PostPostao/la vulejov » 24 sij 2015, 15:27

..
Zadnja izmjena: vulejov; 07 lip 2015, 21:46; ukupno mijenjano 1 put/a.
vulejov

PrethodnaSljedeća

Natrag na Digitalni izvori zvuka

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.