USB DSD DAC

Re: USB DSD DAC

PostPostao/la vulejov » 20 sij 2015, 08:26

..
Zadnja izmjena: vulejov; 07 lip 2015, 21:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
vulejov

PostPostao/la zbotic » 20 sij 2015, 08:30

Opcija pokretanja dva DAC-a istovremeno je impresivna jedino ne znam čemu bi mi poslužila. Možda da ja slušam u HI-RES u Anthonya Braxtona, a žena Šabana Šaulića, oboje na slušalice. :lol:
zbotic

PostPostao/la vulejov » 20 sij 2015, 08:38

..
Zadnja izmjena: vulejov; 07 lip 2015, 21:57; ukupno mijenjano 1 put/a.
vulejov

PostPostao/la zbotic » 20 sij 2015, 08:59

A kojem je Linux dodijelio status priority? Svaki pravi audiofil čuje razliku strujnih štekera, a kamoli jedan tako krucijalan artefakt. :D
zbotic

PostPostao/la vulejov » 20 sij 2015, 09:15

..
Zadnja izmjena: vulejov; 07 lip 2015, 21:57; ukupno mijenjano 2 put/a.
vulejov

PostPostao/la elvis » 20 sij 2015, 10:27

Umorili ste me sa ovim ping pongom :). Ovako ja ću svakako prvo osposobiti laptop sa win7 i foobarom, zapravo foobar sam zapravo već nadogradio tj. osposobio za većinu formata, ostaju još xmos driver. Vjerujem da će i to proći glatko. Što se tiče Daphile, ovako na prvu što vidjeh na web stranici čini mi se zanimljivo. Trebalo bi isprobati zašto da ne. Sada mi žao što nedavno podijelih hrpu PC-a koji su vremenom došli do radionice kao odbačeni no kako vidim neki od njih su mogli ovo vrtjeti. U svakom sluačaju imati ću ovo na umu, kao opcija za radionicu mi se čini skroz OK, no treba probati teško mi je ovako na slijepo dati bilo kakav komentar.
elvis

PostPostao/la vulejov » 20 sij 2015, 10:40

..
Zadnja izmjena: vulejov; 07 lip 2015, 21:57; ukupno mijenjano 1 put/a.
vulejov

PostPostao/la zbotic » 20 sij 2015, 10:55

elvis je napisao/la:Umorili ste me sa ovim ping pongom :). Ovako ja ću svakako prvo osposobiti laptop sa win7 i foobarom, zapravo foobar sam zapravo već nadogradio tj. osposobio za većinu formata, ostaju još xmos driver. Vjerujem da će i to proći glatko. Što se tiče Daphile, ovako na prvu što vidjeh na web stranici čini mi se zanimljivo. Trebalo bi isprobati zašto da ne. Sada mi žao što nedavno podijelih hrpu PC-a koji su vremenom došli do radionice kao odbačeni no kako vidim neki od njih su mogli ovo vrtjeti. U svakom sluačaju imati ću ovo na umu, kao opcija za radionicu mi se čini skroz OK, no treba probati teško mi je ovako na slijepo dati bilo kakav komentar.

Bez brige. Kao čovjek od kompjutera sve ćeš instalirati za 5 minuta. U opcijama playera u foobaru treba ti se pojaviti Xmos driver i foo_asio_dsd.
Slikovno objašnjenje ovdje:

http://www.exasound.com/Blog/tabid/74/a ... -DACs.aspx
zbotic

PostPostao/la elvis » 20 sij 2015, 11:32

vulejov je napisao/la:To nadogradjivanje foobar-a zna biti malo zamarajuće.. ako hoćeš SACD instaliraj plugin, ako hoćeš native DSD(DoP) instaliraj još par, ako hoćeš ape dodaj još neki..

Daphile se instalira kao live verzija sa USB-a za dva minuta, ista nema nikakva ograničenja osim nadogradnje na noviju verziju kada ista izadje.. instaliraš, koristiš, ako ti se svidi uradiš kompletnu instalaciju na računar.. ne znam koliko bi ti bilo praktično rešenje za radionicu, osim ako u njoj imaš mrežu..

U biti i nije toliko problematično to oko "zakrpa" za foobar, čak mi se zbog toga i sviđa, staviš što ti treba i veseliš se. Doduše prvi put sam imao nekoliko upitnika nad glavom što je je, no postoje upute pa sam se brzo snašao. sada već sve slažem iz glave, znači pitanje je prakse.

Što se tiče radionice, to ja samo tako zovem, u biti to je moj drugi dnevni boravak :), gotovo da tako i izgleda, samo fali TV. :)
elvis

PostPostao/la elvis » 20 sij 2015, 11:35

zbotic je napisao/la:
Bez brige. Kao čovjek od kompjutera sve ćeš instalirati za 5 minuta. U opcijama playera u foobaru treba ti se pojaviti Xmos driver i foo_asio_dsd.
Slikovno objašnjenje ovdje:

http://www.exasound.com/Blog/tabid/74/a ... -DACs.aspx

Prošao sam sve izuzev xmosa, da bi to stavio moram zakačiti dac, proces instalacije to traži. Što se tiče foo_dsd_asio ... to sam dodao:
Privitak/ci
foobar.jpg
foobar.jpg (103.6 KiB) Pogledano 8495 put/a.
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Digitalni izvori zvuka

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.