zbotic je napisao/la:elvis je napisao/la:Počeo sam slagati lego kockice u smislu kako sve posložiti i u kakvu tj. koliku kutiju. Većinu djelova imam, no neke diode tipa 1N5919 (zenerice) nemam, pa nemam čak ni AC filter, mada još ne znam da li bi ga stavljao, no u radionici je čudna situacija sa mrežnim naponom, pa vjerujem da ne bi škodio. U svakom slučaju na slici ispod je popis bazičnih elementa koje će trebati smjestiti na u nekakvo kućište...
prijedlozi i sugestije su naravno dobrodošle...
Tek sada vidim..... Naponi idu obrnuto, veći na DAC, manji na receiver. Da nebi nekog zbunjivalo.....
zbotic je napisao/la:Imam drugi DAC viewtopic.php?f=14&t=731&start=120 koji ima 24/192 SPDIF ulaz, a sada znam da to i radi.Inače većina playera koji su stariji od par godina iako čitaju 24/192 sa DVD-A ili sličnog medija ne mogu to izbaciti vani već konvertiraju na 24/96. Slično je i sa kompjuterskim karticama. Asus Xonar DS kojeg isto imam može dati 24/192 ali nažalost ima samo optički izlaz.
24/192 je inače najviša rezolucija koja se može izbaciti preko optike ili SPDIF. Ostalo preko I2S ili HDMI veze... DSD je posebna priča....
zbotic je napisao/la:Imam drugi DAC viewtopic.php?f=14&t=731&start=120 koji ima 24/192 SPDIF ulaz, a sada znam da to i radi.Inače većina playera koji su stariji od par godina iako čitaju 24/192 sa DVD-A ili sličnog medija ne mogu to izbaciti vani već konvertiraju na 24/96. Slično je i sa kompjuterskim karticama. Asus Xonar DS kojeg isto imam može dati 24/192 ali nažalost ima samo optički izlaz.
24/192 je inače najviša rezolucija koja se može izbaciti preko optike ili SPDIF. Ostalo preko I2S ili HDMI veze... DSD je posebna priča....
zbotic je napisao/la:elvis je napisao/la:Počeo sam slagati lego kockice u smislu kako sve posložiti i u kakvu tj. koliku kutiju. .....
prijedlozi i sugestije su naravno dobrodošle...
Tek sada vidim..... Naponi idu obrnuto, veći na DAC, manji na receiver. Da nebi nekog zbunjivalo.....
Natrag na Digitalni izvori zvuka
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.