Khadgar2007 je napisao/la:Hebala te lešada, kada si otvorio sezonu roštilja onda se to baci na roštilj a ne na paru... Evo ja sutra otvaram sezonu roštilja sa dva brancina,možda bacim i koju sliku.
A i baš smo se pogodili sa orehnjačom, dobio iz Splita paketić sa jedno po kile oraha,nešto pršuta i čokolade i još imam oraha od božića pa ću jedan dio utući u dvije role orehnjače a onda slijedi jedan veliki pleh buhtli. Pa da nešto od toga pošaljem nazad u Split da oni imaju nešto slatko za doručak.

isss, ova lesadura je njamnjam
lagana, a ubijes se do usiju... i jos se moras ic umit oko istih
ne radimo ju cesto, jer smo ipak primarno mesojedi

, ali kao izlet u neke druge vode, eeeeee
Roko - imas identican (potpuno identican) recept otisnut na svakom pakiranju Podravka namjenskog brasna za dizana tijesta, a idem sad probat iskopat sliku koju je poslao Khad... ja obicno zamijesim tijesto s kvascem predvecer/navecer, i pustim da se dize pokriveno krpom u frizideru... sutradan se premijesi, podijeli na dva dijela, razvalja, psuje jer se zalijepi mjestimicno, te nafiluje i stavi dizat na dvosobnoj temperaturi oko pol sata - sat... i u zagrijanu pecnicu na 180C 50 minuta, bolja (meksa i podatnija) korica ispadne ako se stavi u pecnicu i posuda s vodom koja isparava i ovlazuje atmosferu...
poslije ti treba demizon mlijeka i predstava moze poceti

/edit - tute je original kopija

ovo u receptu gore je puna mjera fila za obje struce, a evo i puna mjera fila za makovnjacu (2 struce)
500g mljevenog maka
4dl mlijeka
200g secera
1 vanilin secer
4 zlice ruma
limunova korica
2 bjelanjka (taman potrosis sto je ostalo od zumanjaka za tijesto)
bjelanjke istuci sa nesto secera, ostale suhe sastojke pomijesati i pofuriti vrelim mlijekom (doziraj, ne sve da ne bude pre rijetko), kada se ohladi umijesati tucene bjelanjke i fil je spreman..
....nemoj Sirogojno, ja ću....