Jeftin trik

Re: Jeftin trik

PostPostao/la Dean » 27 sij 2013, 23:46

pamook je napisao/la::lol: :lol: :lol: :hail:

"mijenjam zenu za dva manja terijera" :lol:

Frend mi ima mladunce malog šnaucera staro 4 mjeseca sa pedigreom. Može to? :mrgreen:
Dean

PostPostao/la pamook » 28 sij 2013, 00:01

aaa, ne mijenjam ja svoju jok... ako je proslo u dan-dva donosenje ona dva sarkofaga i instalacija istih u dnevnu, bez puno grintanja, ne dam... a i ne uzimam psa koji jede vise nego ja, reda mora bit :lol:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la joe dalton » 28 sij 2013, 18:05

@Mate - Odakle si nabavio kit? Vidim na Lautsprecher.de ih vise nema
joe dalton

PostPostao/la Mate » 28 sij 2013, 19:04

nisam nabavljao kit, nego sam nabavljao TB-ove preko yebaya, i prvotno su radili u TL kutijama po modelu Needle.
Dimenzije za cheap trick sam našao po netu (ima dosta varijanti) no pravi nacrt sam našao ovdje http://oaudio.de/media/products/da76a6dc293d1fa12cd.pdf
Podatke za filter ima na origi stranici, a nije teško shvatiti kakva je shema istog. Ali po netu sam našao i varijacije. Ako te zanima potrudit ću se da ti i to pošaljem.

Nema više kita jer se ni ovaj model drivera više ne proizvodi.
Mate

PostPostao/la joe dalton » 28 sij 2013, 19:27

Ok, hvala. Potražit ću sam malo pa ako ne nađem sve pitam tu u temi. Vjerujem da će info biti od koristi i drugim potencijalnim graditeljima.
joe dalton

PostPostao/la cappucino » 01 vel 2013, 13:34

Što se tiče kutija od kamena , točnije granita, svojevremeno frend ih je napravio.
Ne znam koje marke su bile jedinice unutra, ali svirale su ko blesave!
Govorim o kutiji 10-ak litara... bas 13cm visokotonac minijaturni...
cappucino
cappucino

PostPostao/la Mate » 01 vel 2013, 14:36

cappucino je napisao/la:Što se tiče kutija od kamena , točnije granita, svojevremeno frend ih je napravio.
Ne znam koje marke su bile jedinice unutra, ali svirale su ko blesave!
Govorim o kutiji 10-ak litara... bas 13cm visokotonac minijaturni...

Alternativna ideja i praktično lakša izvedba (jer ne zahjeva precizne i specijalne alate za obradu kamena) je izrada od betona.
Od toga sam odustao samo radi vanjskog izgleda. Iako se danas beton izvana može svakakvim premazima oplemeniti, a imao sam i ideju i nabavke crnog i bijelog granulata (šodera) pa u kombinaciji s običnim ili bijelim cementom dobiti vanjski izgled da izgleda "mrak". Ipak mi se ovdje bolje uklapa kamen pa ću nastaviti u tom pravcu.

Betonske kutije sam našao po netu i ljudi izvještavaju o zaista izvrsnim zvukovnim rezultatima.
Mate

PostPostao/la the_bebe » 01 vel 2013, 14:50

Evo da se i ja uključim pošto sam imao (naglask na imao)kutije napravljene od kamena...ali imaju jednu jako veliku manu...kad ih netko miče a nema dovoljno snage onda ih ispusti iz ruke pa one padnu na pod i doslovno se razlete...tako da više nisam ponosan vlasnik kamenih kutija...uglavnom zvuk kamenih kutija je poseban...mrtav bez bilo kakve poznate koloracije kakvu daje drvo...e da podatak kutije volumena 7.5 litara su bile teške cca 30 kg...naravno komad... :lol:
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la Mate » 01 vel 2013, 14:59

the_bebe je napisao/la:Evo da se i ja uključim pošto sam imao (naglask na imao)kutije napravljene od kamena...ali imaju jednu jako veliku manu...kad ih netko miče a nema dovoljno snage onda ih ispusti iz ruke pa one padnu na pod i doslovno se razlete...tako da više nisam ponosan vlasnik kamenih kutija...uglavnom zvuk kamenih kutija je poseban...mrtav bez bilo kakve poznate koloracije kakvu daje drvo...e da podatak kutije volumena 7.5 litara su bile teške cca 30 kg...naravno komad... :lol:

Hehe, taj aspekt sam već promislio. I to raspadanje. Razmišljao sam o tome da se u kamenu naprave odgovarajuće udubine za nošenje.
U protivnom treba ih zabetonirati za podlogu i nema pomicanja.

Nego reci mi više o zvuku, kako si ga doživio i isplati li se taj trud?
Mate

PostPostao/la s@ki » 01 vel 2013, 15:09

pih...slabić :P

no ovdje nebi smjelo biti takvih problema, koliko vidim, čovjeka će žena natjerati da ih zazida u kamin iako toga možda i nije svjestan još :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.