Stari papir

Re: Stari papir

PostPostao/la zuzi » 06 srp 2011, 22:30

I sad dolazi ono najbolje - šifra bassrednjetonskog drajvera AD...... zna se čija. Koliko sam uspio vidjeti on nije naknadno mijnjan nego je u izvorniku Philips. Eto suradnje velikih.
National Panasoniic III.jpg
National Panasoniic III.jpg (23.15 KiB) Pogledano 3056 put/a.
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la Dacho » 06 srp 2011, 22:52

Zuzi naslagao ti tog starog papira,...budemo nešto od toga uskoro poslušali.
Nego, što bi se dobilo da se Rizovi ovali utrpaju u neku kompresionu kutiju ili još bolje na osnovu njih izvesti hornu? Neka pametna oko toga, iskustva...?
Kako da se na njima recimo djelomično umanji efekat šupljeg deranja u srednjim tonovima?
Dacho

PostPostao/la zuzi » 06 srp 2011, 22:58

na temelju mojih "eksperimenata" sa stavljanjem riza u zatvorenu kutiju meni je rezultat bio vrlo neprihvatljiv. riz se pokazao najboljim u velikoj ploči (zaista velikoj) i kombiniran sa nekim boljim visokotoncem (jedan mali stari philips iz B&O kutije. znam da je tebi to neprihvatljivo zbog malog prostora ali j... ga tako je to.kompromisi,kompromisi i opet kompromisi.
zuzi

PostPostao/la Dacho » 07 srp 2011, 22:40

Baš me zanima kakav papir se nalazi u ovim ljepotanima. Ovo sam našao da se prodaje na njuškalu za 4000kn! Šteta nije naveden proizvođač.
Grem komoda.jpg
Grem komoda.jpg (24.1 KiB) Pogledano 3022 put/a.
Grem komoda 1.jpg
Grem komoda 1.jpg (30.21 KiB) Pogledano 3022 put/a.
Gramofon komoda.jpg
Gramofon komoda.jpg (34.44 KiB) Pogledano 3022 put/a.
Dacho

PostPostao/la xyrion » 08 srp 2011, 01:25

Dacho je napisao/la:Nego, što bi se dobilo da se Rizovi ovali utrpaju u neku kompresionu kutiju ili još bolje na osnovu njih izvesti hornu?

Mislim da bi ih horna totalno ugušila; takvi driveri obično imaju slabe magnete, velik Qts.

Kako da se na njima recimo djelomično umanji efekat šupljeg deranja u srednjim tonovima?

Skidanjem whizzera ako ga imaju, tretiranjem membrane (one way street) ili mehaničkom skretnicom/difuzorom. Pasivna skretnica je klasično rješenje, ali loše riješenje. Nebi preporučio.
xyrion

PostPostao/la xyrion » 08 srp 2011, 01:26

Predsjedniče, kod vas uvijek nove igračke. ;) Lijepo, lijepo...
xyrion

PostPostao/la zuzi » 08 srp 2011, 02:22

Pa i jesu i nisu, mislim - nove. To su igračke kojima se djeca više ne igraju pa ih roditelji bacaju ili dijele okolo.Nekima je namijenjena okrutna sudbina smrdljivog,jeftinog kafića na periferiji. A kada im se nađe odgovarajuće društvo (ono od 0,2 do 5 W) jako su razdragana. Ako su na prodaju onda nisu skupe, npr. ova zadnja akvizicija National Panasonica (čitaj Macushite) bila je jeftinija od "prekrasnog" para Sonyjevih bucmastijh sijajnih plastičnjaka. Drvo nije u modi a još ktome za pismene je na stražnjoj strani napisana neka sitna snaga. Petnaestak watta-pa to je krajnje neozbiljno. Pa moji zvučnici u autu imaju više .... i tako to. A i lagani su i plitki su - reklo bi se anoreksični. Tko se uopće želi s tim zayebavati i zašto? Tanka iverica, zvučnik niti pol kile. Đis...
zuzi

PostPostao/la Dean » 08 srp 2011, 07:17

Predsjedniče, pravo govoriš..!
Dean

PostPostao/la beboni » 08 srp 2011, 20:35

Ako netko slučajno negdje u garaži ili na tavanu ima jedan komad philips ad8061/4 ,rado ću ga otkupiti za razumnu cijenu ili zamjena za nekakve komponente poput filterskih elektrolita visokog napona pogodno za cijevnu tehniku (driver je promjera 8 inča,papir membrana,4 oma i obruč oktogonalnog oblika).

U hifi špajzi trenutno od vintage drivera imam 2 kom philips ad 7063/4 koji po izgledu(mali magnet i prešani lim košara)ima visok Qts,što zahjeva aperiodičnu kutiju razumnog manjeg volumena ili kompresije velikog volumena......
beboni

PostPostao/la beboni » 08 srp 2011, 22:09

......a ovog kretena bi osobno zatukao sa lopatom i ostavio na mjestu da ga strvinari raznesu :/

http://www.youtube.com/watch?v=dBMs8dCN2sI
beboni

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.