Da malo konkuriram mnogim zaljubljenicima u zarulje kojih je jako puno ovdje na forumu. I ja sam u mladosti radio pojacala s elektronkama, nije bilo veliki izbor tranzistora a i nisu bili nesto. Po malo su nestajale elektronske cijevi i bilo je sve veci izbor poluvodica. Pojacalo je bilo jednostavno i jeftino ali mnogi nisu bili zadovoljni zvukom. Polako su se poceli pojavljivati DIY nostalgicari i ponovo se vracaju elektronke. Nemam nista protiv elektronki ali to je jako skup hobi, elektronke su skupe, imaju relativno kratak vijek, a i ponekad kihnu bez nekog razloga. A tu su i izlazni transformatori, kvalitetni su jako jako skupi a one druge bolje ne koristiti.
Za puno manje novaca je moguce napraviti bolje pojacalo s poluvodicima nego sto je to moguce s elektronkama. Ne zelim poceti diskusiju, lampe - tranzistori!!
Ovdje je linijsko pretpojacalo bez globalne negativne povratne veze(GNFB), vrlo malog izoblicenja, pojacanja oko 8 puta(lako je promjeniti) i u stanju je pogoniti slusalice od 32 ohma na vise.

izoblicenje 1kHz na 300 ohma

izoblicenje 20kHz na 300 ohma

izoblicenje 20kHz na 32 ohma

pojacanje

stampane plocice
Za sada sam probao s mojim vanjskim lab napajanjem da vidim da to sve funkcionira, ali nisam jos poslusao, cekam shunt napajanje.
dado