Postao/la zuzi » 04 srp 2011, 11:25
Što se tiče ulova, to je zapravo "riječna riba" koja je došla iz Zagreba na more prije cca dvadesetak godina. Ime joj je saba villingen i kako sam odustao od ideje da stari radiji mogu stabilno raditi to su visokotonci "žrtvovani" u naučne svrhe.
Zvuk. Moja opsjednutost zvukom rizovog radija je trajna pa je tako odmah napravljena kombinacija sa riz ovalima. To nije zvuk koji se očekuje u hifističkim krugovima ali meni ima neodoljivog šarma.
Tehnički gledano,jedan Danac ima jako dobru stranicu o tim sabinim visokotoncima koji dolaze u kombinaciji sa sabinim srednjebasevima.Najjednostavniji način njihovog spajanja sa drugim zvučnikom je 2,2mf prema visokotoncu, međutim ja sam riza i njih spojio serijski. Na ommetru pokazuje ukupni otpor 11,2 ohma. E sad ja znam da će me meštri od zvučnika uzeti na nož i naći toj mojoj kombinaciji sto i jednu manu ali eto ja ih tako imam trenutno spojeno na PL84 projekt, sekundar trafa je 8 omski.
Inače kad ulovim jedan par sabinih baseva napraviti ću kutiju pod imenom RESO. Detaljan opis je na toj danskoj stranici a i Le Bongovoj. Dati ću ime danskog sitea.
Think pozitiv stay negativ