Caffe bar

Re: Caffe bar

PostPostao/la Roko » 26 pro 2012, 16:00

ninja je napisao/la:Juce u podne zamjesio, sad upravo izvadio iz rerne da se hladne....a u rerni 25 kg granita, 4 cm debelog :mrgreen:



slika :D
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Avatar
Roko
 
Postovi: 2090
Pridružen/a: 03 svi 2011, 23:10
Lokacija: Zadar

Re: Caffe bar

PostPostao/la micro » 26 pro 2012, 16:14

ninja je napisao/la:
Edison je napisao/la:Dobro jutro, pekari. Jeste li zamjesili? :D


Juce u podne zamjesio, sad upravo izvadio iz rerne da se hladne....a u rerni 25 kg granita, 4 cm debelog :mrgreen:


Nikad nisam u zivotu nista rucno zamjesio , dok sam to radio sve sa strojevima.

Krusne peci peku od dolje, znaci sama pec mora imati masu koja kad se ugrije pece kruh , pretpostavljam taj granit tome sluzi :D
micro
 
Postovi: 178
Pridružen/a: 17 srp 2011, 14:42

Re: Caffe bar

PostPostao/la ninja » 27 pro 2012, 11:02

U zadnje vrijeme se rijetko rucno mijesi, od kada sam uzeo KöksAssistenta ide to puno bolje. Granitna stijena pretvori obicnu rernu u krusnu ... problem je da joj trebe vremena da se zagrije.

Ja sam u jednom dobu zivota izbacio preko 100k pizza ... svojim rukama :-)
ninja
 
Postovi: 207
Pridružen/a: 06 svi 2011, 10:36

Re: Caffe bar

PostPostao/la zika » 27 pro 2012, 15:09

Da li se ta(kva) granitna ploča može koristiti u plinskoj pećnici i gde se postavlja: dole ili na rešetku?
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
Avatar
zika
 
Postovi: 269
Pridružen/a: 06 svi 2011, 19:54

Re: Caffe bar

PostPostao/la Khadgar2007 » 27 pro 2012, 15:14

Kako uopće granitna ploča izdrži te konstantne promjene temperature, da li ima nekakv metalni okvir ili najobičnija ploča? Druga stvar je 25kg granita na rešetci ili još bolje na dnu jel ror može da izdrži tu težinu? Treća stvar kako to funkcionira,prvo zagriješ granit baciš tijesto na to i isključiš ror ili nekako drugačije?
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Avatar
Khadgar2007
 
Postovi: 2488
Pridružen/a: 05 svi 2011, 16:44
Lokacija: Sisak

Re: Caffe bar

PostPostao/la ninja » 27 pro 2012, 15:43

slika

slika
ninja
 
Postovi: 207
Pridružen/a: 06 svi 2011, 10:36

Re: Caffe bar

PostPostao/la ninja » 27 pro 2012, 15:51

Nema tu puno mudrosti, kupio obicnu granitnu plocu u Bauhausu i malo je isprao pa stavio na 250C par sati, od tada je ne vadim. Stoji dole na nekoj starijoj resetci da ne grebe donji dio rerne.

Nema tu naglih temperaturnih promjena, i grije i hladi se sa rernom, ja je ne vadim i koristimo je za sve, bolje se pece i stabilnija je temperatura. Prskam uvijek vodu po kruhu kad stavim. Ima ovakvih stijena u specijalizovanim prodavnicama ali onda kostaju 10-20 puta vise.

Kod vas je to puno jeftinije i moze se naruciti stijena tacne velicine rerne i zeljene debljine. Nema potrebe za 4 cm, bolje je i sasvim dovoljno sa 2 cm.

Ne vidim zasto ne bi mogla i u plinskun pec.
ninja
 
Postovi: 207
Pridružen/a: 06 svi 2011, 10:36

Re: Caffe bar

PostPostao/la ninja » 27 pro 2012, 15:55

Pojasnjenje, stoji na dnu ali na resetci ali samo iz prekticnosti, moze stojati i bez resetke. Malo je pre teska za resetku negdje na sredini.

Ovako se i zacas napravi 10tak pizza, ja ih napravim na aluminijskoj foliji pa onda sa folijom ubacim na stijenu. Prekticno, jednostavno i cisto i ne treba lopata.


http://bagarenochkocken.se/baksten-ugnsten-pizzasten

Na slici je kruh iu formama, bijeli obicno pravim u formi a crne bez, nego direktno na stijenu. Crni mi rastu u pletenim formama, tijesto dise bolje i puno ljepse bude.
Zadnja izmjena: ninja; 27 pro 2012, 16:00; ukupno mijenjano 1 put/a.
ninja
 
Postovi: 207
Pridružen/a: 06 svi 2011, 10:36

Re: Caffe bar

PostPostao/la Khadgar2007 » 27 pro 2012, 15:58

E viš vraga to je zgodno. Ja bi je vjerojatno van vadio jer bi mi možda smetala za neke stvari. A druga stvar je ta da imam par klesara na 5 min od mene pa se lako riješi nešto ovakvoga. Sve u svemu dobra ideja sigurno će pizza ispasti bolje na kamenu nego kada ju stavim u onaj veliki pleh koji se stavi umjesto rešetke,ali budući da nisam nikakav majstor za to tijesto rezultat je opet upitan.
Znači ti ne gasiš ror kada se granit zagrije,stalno je upaljen od početka do kraja pečenja?
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Avatar
Khadgar2007
 
Postovi: 2488
Pridružen/a: 05 svi 2011, 16:44
Lokacija: Sisak

Re: Caffe bar

PostPostao/la ninja » 27 pro 2012, 16:05

Ne gasim i za pizzu vozim na max.

Za kruh, 250C prvih 10 min, posle na 200-180C u zavisnosti od kruha.

Nije lose ni stijenu podjeliti na dve dijela (kao na linku) lakse se stavlja i vadi.


Bolja od granita je 'täljsten' meksa i laksa za tesat, nemam pojma kako se to na naskom kaze. Ona moze i da se pere a i da se ljeti drzi u zamrzivacu pa posle koristi kao hladilo za piće na stolu.
ninja
 
Postovi: 207
Pridružen/a: 06 svi 2011, 10:36

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

cron