Sheraton 26-28.10 DIY ??

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Sheraton 26-28.10 DIY ??

PostPostao/la Khadgar2007 » 29 ruj 2012, 20:20

Slažem se potpuno sa Mr. :ilmzn: pa da krenemo malo konstruktivno. :D

Evo jedne slikice onoga ča mislim donesti,ako uspijem skutijati(valjda se nisam urekao sa ovim sada :? ). Phono od Rod Elliotta sa ne5532 koji mi stoji jedno 7-8 godina u ormaru.dijelovi su manje više vulgaris domestikus osim onih crvendaća-WIMA. Strana vodova bolje da se ne vidi jer sam masu vodio na samo meni poznat način(ali nema bruma),ali raspored elemenata sam pokušao iskopirati jer Elliott na svojo stranici uvijek ima sliku pločice sa strane dijelova. Pločica od napajanja je Ilimznovo i S@kijevo djelo. Kutija će biti od hrastovine koja je izvučena iz stoljetnih zaliha i baciti će se na nju par slojeva šelaka koliko će vrijeme dopustiti.

phono.jpg
phono.jpg (154.64 KiB) Pogledano 4660 put/a.

P.S.
Slika je malo mutna jer sam slikao sa mobitelom a osvjetljenje je baš bilo loše.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la zmajz » 29 ruj 2012, 20:45

Kao što sam već prije napomenuo: I'm in!
Što će reći da ću sudjelovati s onime što imam. Nije nešto, ali me motivira da ljudima, konzumentima komercijalnih uređaja, pokažem da postoji i neki drugi put. Kvaliteta mojih izložaka neće zasigurno ugroziti niti jednog pravog igrača iz komercijale, ali danas je bitno da ljudi znaju da postoji i nešto drugačiji pristup cijeloj stvari. Nisam u komercijalnom segmentu, niti ću biti, ali me veseli nešto napraviti vlastitim rukama, pa to onda i prezentirati drugima. predpostavljam da Trs ima svoje razloge, i samim tim mislim da je u pravu, ali njegov stav nije apsolutan. Podržavam ga, ali me isto tako veseli da će nam g. Andrija, ili HIFImedija, omogućiti da se prezentiramo svojim pogledom na cijelu priču, bez naknade. Mi bismo trebali ponovno pokrenuti priču oko realizacije udruge o kojoj je bilo govora negdje na ovom forumu, pa da možemo izaći kao ravnopravni partneri na ovakva događanja. Nekad je puno lakše organizirati srvari kad si nekakva pravna osoba, ali o tom negdje drugdje i drugom prilikom.
Mislim da bismo se trebali odazvati u što većem broju, da se vidi da nas ima, a ima nas sve više. Gotovo svi članovi ovog foruma nisu komercijalni (bar što se tiče onoga s čime sudjeluju na forumu), a to znači da su amateri u najboljem značenju te riječi. ZA ONE KOJI NEZNAJU, AMATER ZNAČI ONAJ KOJI VOLI (po hrvacki: ljubitelj), ONO ŠTO RADI, a to znači da nisu opasnost za komercijalu. Jednostavno jer tražimo bezkompromisna riješenja za ono što želimo postići.
Kod okomercijalnih igrača (velikih ili malih) takvo nešto ne postoji, uvijek je neki kompromis u igri, pa onda i naši amaterski uradci budu puno skuplji od onih komercijalnih. U tom dijelu nismo opasni, ali smo opasni u dijelu osvješćivanja konzumenata, da postoji i drugi put do kvalitete.
No, da ne filozofiram dalje, smatram da se trebamo odazvati i sudjelovati na tom šou s onime što imamo, i ono što je bilo prezentirano na TF-u i drugdje, imamo štošta kvalitetno pokazati.
Ilimzn, ako budeš prisutan, nadam se da hoćeš, nemoj da ja opet teglim one tvoje male zvučnike od sto kila, i one pripadajuće stalke od stopedeset kila. Križa su mi nešto zaštekala zadnjih par mjesevi.
BTW, ja ću donijeti jedno zgodno izlazno pojačalo, Winton MOSFET, staro 20 godina, ručni rad u Tesli (nekadašnjoj) od biranih komponenti, ali nikako da se dokopam nekih konkretnih podataka o njemu. Jedino što znam je da je objavljeno u časopisu PRACTICAL WIRELESS, našao sam i patent za njega, ali nigdje šema i sl. Ako netko nešto zna, neka gukne.
zmajz

PostPostao/la sstrsat » 29 ruj 2012, 21:42

yoke je napisao/la:ali ljudi se mijenjaju :lol: :mrgreen: :lol: nabolje valjda...
tako da sstrate odhebi pricu vezanu za organizatora, ako ti se ide i zelis nesto izloziti iskoristi to...briga te tko stoji iza tog...dodjes radi vlastitog gusta i interesa...zabole te tko i zasto to organizira... :lol: valjda... :lol:
mozda se i on promjenio pa ce se sutra pojaviti s majcom ''diy is good'' i bocne rucicama na konektore od 600V nebi li popravio frizuru

doduse ja bi ga vjerojatno i dalje ignorio iz samo meni znanih razloga :lol: :lol: :lol:

E necu :lol: :lol:

Ali da se ne stvaraju neke teorije urote :lol: , pojasnit cu jos jednom po ne znan koji (ali definitivno zadnji) put zasto imam ovakav stav. Ova kronologija kaze manje vise sve:

Prolice 2010..... prvi Triode Festival u Krasnom - Curkovicev casopis ga ne prati

Jesen 2010...... poziv diyerima za sudilovanje u Sheratonu (prvi put u povisti) - vid' slucajnosti :lol:

Prolice 2011..... drugi Triode Festival u Umagu - opet bez pracenja od Curkovicevog casopisa

Da li ova kronologija nesto govori? Meni nazalost i previse a kako ce bilo ki drugi gledat na to neka bude stvar osobne procjene svakoga.
Ja to vidin ka jednu vrstu tezgarenja da se za svoje komercijalne interese iskoriste svi oni prelipi plodovi koje su Triode festivali donili. Ili ako ocemo brutalnije rec, da se za svoje privatne ciljeve prisvoji ogromni trud kojeg su sudionici TFa ulozili u jednu takvu diy manifestaciju. A takav pristup mi dize zivce. Jebiga Yoke, i ti si juznjak ka i ja pa ti siguro ne triban crtat ca je vruca krv :lol: :lol:
Zal mi je, ali nekako mi je jako tesko povirovat da ljudi u odredjenoj zivotnoj dobi minjaju svoje stavove tako da nima sanse da povirujen u neku novootkrivenu ljubav prema diy-u. Pogotovo kad se "novootkriveni ljubitelj diy-a" nije niti logiral na ovi diyerski forum. Ka, prezaposlen je (kako su neki "advokati" naveli), mos mislit.

I to je otprilike to, nima tu nikakvih teorija zavjere.

Tako da je stvarno vrime da ova sapunica zavrsi. Koliko se sican, nisan nikoga ni spricaval niti cu spricit da se pojavi tamo ali moj stav je takav kakav je i nima razloga da ga javno ne iznesem. Naravno, nije iskljuceno da cu se zaletit vidit meni drage ljude ali siguro necu dizat nivo tog sajma izlaganjem svojih radova. I zivo me zaboli oce li ova izjava nekome zvucat prepotentno.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la yoke » 29 ruj 2012, 22:22

sstrsat je napisao/la:Zal mi je, ali nekako mi je jako tesko povirovat da ljudi u odredjenoj zivotnoj dobi minjaju svoje stavove tako da nima sanse da povirujen u neku novootkrivenu ljubav prema diy-u. Pogotovo kad se "novootkriveni ljubitelj diy-a" nije niti logiral na ovi diyerski forum. Ka, prezaposlen je (kako su neki "advokati" naveli), mos mislit.

Sve pet sstrsat ( mislim da bi ubuduce trebalo zabraniti nickove poput aparatustnicush, immllmzn, ssstrrsss...i sve slicne na kojima moras slomiti jezik...i uvesti ogranicenja na ivan,jozo,mate,ante...mozemo dodati eventualno brojeve 01,02,03 i sli...po redosljedu registracije da se ipak nekako razlikuju...)

mislim da se nitko ne zavarava da je netko odjednom osjetio ljubav prema diyu...
iskreno, ne zanimaju me njegovi razlozi...
vjerojatno je diy sad u trendu :mrgreen: mada vjerjujem da ga ni u slijedecem broju nece spomenuti jer ce bit rezerviran za recenziju iphona5 :mrgreen:

zekim ;)

ma kazem, ako je to prilika da se ekipa malo okupi i poprica, nesto novo se poslusa,vidi, nauci...zasto ne

ali dobro, necemo vise o tome, imlimzn (jedan od onih sa sesnim imenima) je ljepo rekao, dosta ovoga...treba okrenuti u konstruktivnom smijeru...
kojem ja ne mogu pridonjeti jer mi se do ZGa ne vozika ;)

Vidimo se u Splitu, jednom kad se ovjde nesto organizira :lol: :lol: :lol:
tko zna, mozda i kerum pronadje novu vjeru u diy vodama pa nam nesto sponzorira :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Khadgar2007 » 29 ruj 2012, 22:31

ja lijepo okačio koju sliku i krenuo u konstruktivnom smjeru kada ovi opet počeše. :lol:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la yoke » 29 ruj 2012, 22:36

e ovakve fotke sigurno nebi bile objavljene :lol:
prije bi bile pod rubriku sto radim a ne radi :lol:
yoke

PostPostao/la zbotic » 30 ruj 2012, 10:05

Istine radi, u HI-FI medija časopisu vrtili su se članci o samogradnji još prije XY godina, uvijek u pozitivnom tonu, naročito dok je pisao Z. Vukovojac, samo ste vi taj period prespavali pa brojite vrijeme od dana kada ste se probudili.
zbotic

PostPostao/la black coffe » 30 ruj 2012, 11:24

Osim toga ekipa iz Hi Fi Media časopisa napravila je u diy varijanti ozbiljne zvučnike. Strsat ne bavim se "advokaturom" Tebe i Andriju znam po viđenju. 50+? ;)
black coffe

PostPostao/la hiawatta » 08 lis 2012, 23:45

Eto kad je već sve ponuđeno zainteresirani bi se mogli skupiti pa zajednički složiti jedan setup (ili više njih) koji bi bez problema zvukovno mogli parirati komercijalnim uratcima koji će biti izloženi na sajmu, a neke i dobrano nadmašiti.Dakle ako ste za javite se, ponudite što bi mogli donijeti pa ćemo se probati dogovoriti.Što se mene tiče, mogu donijeti cijevno pretpojačalo (E80cc) te interkonekcijske i digitalne kabele (naravno vlastiti uratci).Također na raspolaganju bi mogli imati i vrhunski DAC (također DIY).

Ako je netko u mogućnisti donijeti kakve (cijevne) mono blokove, zvučnike,izvore zvuka i sl. neka predloži kako bi što prije znali na čemu smo.
hiawatta

PostPostao/la Khadgar2007 » 08 lis 2012, 23:52

Ja sam se kao dogovorio sa Zmajzom, on bi donio pojačalo,zvučnike i neku pasivu, a ja phono i gramofon, ako treba koji interkonekt dofuram ga da imamo sa čime sve to spojiti.
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.