Saba Greencone - RESO

Re: Saba Greencone - RESO

PostPostao/la tom_hifi » 24 srp 2012, 18:14

s@ki je napisao/la:drugačije od njega ni ne očekujem :)

Nisko nisko :D
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » 26 srp 2012, 21:00

Vidio, čuo i ne mogu reći da sam baš nešto oduševljen. Možda sam očekivao previše obzirom kolika se prašina digla oko toga.
Ne svira to loše, posebno u kontekstu cijene. Malo tanko u donjem i gornjem dijelu, ali u sredini vrlo dobro.
Ako mislite to ganjat malim SETom tipa DAH1 zaboravite. Zvučnici nisu dovoljno osjetljivi za to.
Prodisali su pravo tek kad smo ih spojili na Deanovovo povuci-potegni pojačalo (6W6?).
joe dalton

PostPostao/la tom_hifi » 26 srp 2012, 21:16

Sve ovisi o tipu glazbe koji se sluša. To su zvučnici za akustične izvedbe, vokale itd ... Za rokeriju i neke slične stvari nikako. Treba prvo znati i imati na umu koje su im mogućnosti i limiti i onda je to to. To su zvučnici koji baš jako biraju vrstu glazbe.

A ovo kaj pišeš da DAH-1 nije dovoljan, hm hm, moj DAH-1 ih s pola snage na 'free air' gura bez ikakvog problema i to u triodi, a skutijani bi trebali biti još veće osjetljivosti na nekim frekvencijama, jel .. na UL nisam ni probavao. Očito je onda nešto veća razlika u snazi između mojeg DAH-a i klasičnog DAH-1, nema druge ...
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » 26 srp 2012, 21:27

Kako znaš da je s pola snage? Po položaju potenciometra? :roll:
To što sam napisao tvrdim na osnovu toga što smo spojili zvučnike za koje relativno pouzdano znamo osjetljivost i otprilike usporedili koliko treba odvrnuti da bi došli do iste glasnoće. Moguće da bi u manjoj prostoriji situacija bila nešto povoljnija.
joe dalton

PostPostao/la Khadgar2007 » 26 srp 2012, 21:34

Evo ovo se meni sviđa donji i gornji kraj malo fali a sredina je super, zvučnik za mene...i još k tome slušam rock. :roll:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » 26 srp 2012, 22:19

joe dalton je napisao/la:Kako znaš da je s pola snage? Po položaju potenciometra? :roll:
To što sam napisao tvrdim na osnovu toga što smo spojili zvučnike za koje relativno pouzdano znamo osjetljivost i otprilike usporedili koliko treba odvrnuti da bi došli do iste glasnoće. Moguće da bi u manjoj prostoriji situacija bila nešto povoljnija.

Pa da, po položaju potenciometra :roll: Na 13h kod mene to svira dosta glasno, a da stavim na UL, na 13h bi se to čak i lagano deralo :D

Nitko nije napisao da je to vrhunski zvučnik koji pokriva cijeli frekventni opseg, ali u onome što mu odgovara radi jako jako dobro, čak bi rekao, izvrsno.
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » 26 srp 2012, 22:51

tom_hifi je napisao/la:Pa da, po položaju potenciometra :roll: Na 13h kod mene to svira dosta glasno, a da stavim na UL, na 13h bi se to čak i lagano deralo :D

Odlično. A na koliko sati potenciometra ti pojačalo ide u kliping? ;)

tom_hifi je napisao/la:Nitko nije napisao da je to vrhunski zvučnik koji pokriva cijeli frekventni opseg, ali u onome što mu odgovara radi jako jako dobro, čak bi rekao, izvrsno.

Pa tako sam otprilike i ja napisao. Bez onog izvrsno. :D
joe dalton

PostPostao/la Dean » 26 srp 2012, 23:24

Neke Reso kutije ima na Njuškalu i na oglasniku Audiofil.net-a. Tip kaže da su 95 dB ! No meni se isto tako to nije baš tako učinilo .
Mislio sam sebi napravit te kutije, ali sa ovalom i dolje stavit 24 cm isto Sabu da malo podeblja doljnji spektar.
Dean

PostPostao/la tom_hifi » 26 srp 2012, 23:31

joe dalton je napisao/la:
tom_hifi je napisao/la:Pa da, po položaju potenciometra :roll: Na 13h kod mene to svira dosta glasno, a da stavim na UL, na 13h bi se to čak i lagano deralo :D

Odlično. A na koliko sati potenciometra ti pojačalo ide u kliping? ;)

Nema klipinga, provjereno u više navrata i na više tipova glazbe. Dobro znam kaj je kliping (distorzija) i ako je ima, onda se na uho ne čuje niti na skroz otvorenom potenciometru. Za svoje potrebe, inače, dalje od 13, 14h nikad ne pojačavam, većinom je na 12h. DAH-1 Deluxe tjera pošteno moje transmisije čiji su driveri 89dB osjetljivosti, a kolika je osjetljivost zvučnika u cjelini, ne bih znao.

joe dalton je napisao/la:
tom_hifi je napisao/la:Nitko nije napisao da je to vrhunski zvučnik koji pokriva cijeli frekventni opseg, ali u onome što mu odgovara radi jako jako dobro, čak bi rekao, izvrsno.

Pa tako sam otprilike i ja napisao. Bez onog izvrsno. :D

A eto, onda imamo vrlo slično mišljenje. Ako uzmemo u obzir mane tih zvučnika i ako slušamo glazbu koja im odgovara, mislim da su to izvrsni zvučnici.

Dean je napisao/la:Neke Reso kutije ima na Njuškalu i na oglasniku Audiofil.net-a. Tip kaže da su 95 dB ! No meni se isto tako to nije baš tako učinilo .
Mislio sam sebi napravit te kutije, ali sa ovalom i dolje stavit 24 cm isto Sabu da malo podeblja doljnji spektar.

Manje bitna stvar, makar, velim, 'free air' su svakako osjetljiviji od mojih transmisija, tak da, meni je to svejedno. :D
Zadnja izmjena: tom_hifi; 26 srp 2012, 23:35; ukupno mijenjano 1 put/a.
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » 26 srp 2012, 23:35

Dean je napisao/la:Neke Reso kutije ima na Njuškalu i na oglasniku Audiofil.net-a. Tip kaže da su 95 dB !

Mislim da nema teorije. To bi značilo da su osjetljivije od tvojih (projekt TL by Ishmael).
Moja vrlo odokativna procjena je da je to ispod 90 dB.
Ti si ih duže slušao, u svom prostoru i na svojoj opremi pa me ispravi ako griješim.

Dean je napisao/la:Mislio sam sebi napravit te kutije, ali sa ovalom i dolje stavit 24 cm isto Sabu da malo podeblja doljnji spektar.

Zovi me opet u inspekciju :mrgreen:

Inače znam čovjeka koji ima nešto takvih ovala i čini mi se da ih je voljan prodat. :shh:
joe dalton

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.