aparatusonitus je napisao/la:dadod je napisao/la:Elkosi koji su osnova umnozivaca su C1,C101 i C2,C102. Mogu imati i veci kapacitet ali nisam htio previse kasniti dizanje napajanja.
C1/C101 je tzv. bootstrap capacitor koji u suradnji s R1/25 (R101/125) tvori virtualni constant current source, dakle dinamička impedancija više nije samo zbroj otpora R1+R25 (R101+R125). C2/C102 je filter naponske reference, u tvom slučaju otpori R2/102. To su funkcije spomenutih elemenata, ništa van toga...ili ja stvarno ne razumijem tvoj regulator
Ne znam zasto bi to zvali bootstrap, za mene jet obicni rcrc filtar koju onda daje fitrirani napon na R2, R102 koji sluzi kao referenca za LTP. Da je umjesto R2 zenerica bio bi to klasicni serijski stabilizator napona. Mozemo to zvati capacitance multiplier, ali mozda ti se to ne svidja jer nije kao na prilozenoj slici klasicnog Elliotovor multiplera. Zato sam ga i nazvao regulator. Referentni napon se prenese na izlaz strujno pojacan. Ni klasicni multiplier nije stvarni umnozivac fizickog kapaciteta vec se na izlazu ponasa kao takav zbog regulatorskog efekta serijskog tranzistora. Hmm neznam jesam li to bas dobro napisao?
dado