Počelo se raditi na Leach pojačalu o kojem smo nedavno načeli temu, prema projektu sa stranice http://www.noermoelle-rasmussen.dk/Delt ... -Clone.htm
Naravno, verzija sa 6 tranzistora ima kompletnu dokumentaciju, pa i pdf sa pločicom, a 10 tranzistorska varijanta nema pdf i to sam skužio naravno taman kad sam htio raditi pločicu.
Eh sad, kako su na stranici objavljeni gerber file-ovi s kojima nešto ne štima pa mi ni gosn. Ilimzn nije uspio pomoć uslijedilo je višednevno instaliranje raznoraznih gerber viewera dok nisam našao jedan koji će barem djelomično očitat file. Srećom ima editor pa sam uspio padove iz kvadratnih prebacit u okrugle kako bi dobio iskoristivu pločicu. Radi se o DFM Now!6, djeluje ok, pa ako se netko nađe u sličnoj situaciji...
Zainteresiranima šaljem PDF sa pločicom na mail.
Kučište će biti složeno od 8 hladnjaka koji će činiti gornju i bočne stranice, slike stavim kasnije.
Izabrani su MJL4281A i MJL4302A izlazni tranzistori, napajanje će biti do +-70V, prema autoru tranzistori bi uredno trebali raditi sa tim napajanjem i zvučnicima 4Ohma.
Trafo sam planirao dat motat u Volti, no ako ima tko bolju ideju i smjernice kakav trafo taržiti neka priča ili zauvijek šuti