DIY DAC PCM1702

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: DIY DAC PCM1702

PostPostao/la Khadgar2007 » 29 vel 2012, 21:41

Hebemu vam...kada dođem u Split na more možda čak i ovo proljeće ima da svjedočim tim vašim mjerenjima sve mi to sumnjivo zvuči,meni se čini da trenutačno traju neke bakanalije i da nije sonda od skopa u ruci. :club:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la harkonen » 29 vel 2012, 21:43

Probajte dečki, prvo s bypassima, onda bez njih, potom izvadite lampe.....ako i dalje
bude sve bolji i bolji zvuk, nemojte biti sebični, javite koji je katalizator u pitanju!
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Kaligula » 29 vel 2012, 21:59

Aaaa, sad smo se khadgaru nasmijali!!!

Imamo problem jer je ton generator ide sa kompa.
Na 2kHZ počinje padati nivo signala.
Onda smo prišli na neki testni CD ali on ima samo 1kHz.
No, to je ipak bilo dovoljno da bar izmirimo pojačanje.
Pojačanje kroz 6S4P je 60× šta je također malo čudno, jer su deklarirane na max 50×.

Sad ćemo provati bez bypass konda.
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la Kaligula » 29 vel 2012, 22:07

Ispravka glede pojačanja! :D
Mora da je uletija virus! :lol: :lol:
Pojačanje je 44×
Kaligula

PostPostao/la Kaligula » 29 vel 2012, 22:15

Nakon šta smo skinili bypasse pojačanje je ostalo isto 44×.
Kaligula

PostPostao/la Khadgar2007 » 29 vel 2012, 22:18

harkonen je napisao/la:Probajte dečki, prvo s bypassima, onda bez njih, potom izvadite lampe.....ako i dalje
bude sve bolji i bolji zvuk, nemojte biti sebični, javite koji je katalizator u pitanju!

Kaligula ne znam zašto si se meni nasmijao jer ja mislim da je ovo za pasti sa stolice :lol: :lol:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Kaligula » 29 vel 2012, 22:24

Khadgar2007 je napisao/la:
harkonen je napisao/la:Probajte dečki, prvo s bypassima, onda bez njih, potom izvadite lampe.....ako i dalje

Kaligula ne znam zašto si se meni nasmijao jer ja mislim da je ovo za pasti sa stolice :lol: :lol:

Mi smo u startu makli stolice iz dn.bor,
Sve je na patosu! :lol:
Kaligula

PostPostao/la grunf » 29 vel 2012, 23:55

svašta smo izmirili i svašta saznali :lol: :lol:

nastavak slijedi ;) i riješili smo problem s basom,doviđenja katodnom bajpasu :wave:
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la grunf » 01 ožu 2012, 11:15

sinoć nisam ima više energije za pisati :lol: ,ubi me umor :lol:

kao prvo iznervira nas je komp. s svojim digitalnim izlazom tko da nismo bili u mogućnosti izmjeriti točno da li ima kakavih padova ili izdizanja frekvencija u čujnom dijelu spektra,naime komp.na analognom izlazu daje signal od 10 do 20kHz bez promjene izlaznog napona, dok s digitalnim izlaz na coax isti pada s dizanjem frekvencije,uh kako san bia ljut :twisted: ,isto se događa s više programa za simulaciju ton generatora :? ,ali otom potom :lol:

šta se tiče samog baypas konda. odluka je da svira najbolje bez njega,Black Gate je puno,puno bolji u odnosu na Nichicon FG ili ELNA RJH ,panasonic FC nismo probali ,nije bilo potrebe jer ne bi mogao protiv BG
Pojačanje uvik ostaje isto s kondom ili bez i iznosi 44, kond. unosi samo promjene u karakteru zvuka,na lošije :lol: ,to smo rezimirali, sad idemo dalje :D

išli smo malo ispipati DAC s sondom i evo rezultata

slika
slika

ovo je izlaz s PCM1702 bez signala na ulazu daca,znači imamo negdi oko 2,6MHz ako smo mi to sinoć dobro izračunali :lol: ,znači digitalija proizvodi ovaj signal,nažalost iz PDF-ova o PCM1702 i PMD100 ništa nisam o ovome izvukli pa ako ima netko smislen odgovor volili bi ga čuti

ovaj signal ne dolazi do izlaza dac-a, putem se izgubi

drugo:

slika
slika

ovo je izlaz iz PCM1702 s 1kHz test signalom(ne iz kompa),i kao što se vidi malo je mutnjikav,pa ako netko ima i ovdje smislen odgovor :D i da napomenem pošto je shema par stranica prije na izlazu PCM1702 ide 100ohma na masu i u paralelu s njim 33nF

osciloskop imam tako da nije problem još štakod izmiriti i javiti
grunf

PostPostao/la grunf » 01 ožu 2012, 11:48

da stalno ne slikajem ,našao sam da izlaz s CS8414 nema baš dobar pravokutni signal,sad ću probati ubaciti još koju keramiku oko njega pa javim

shema spajanja cs8414 i PMD100 su preuzete iz njihovih pdf-ova,znači ništa izmišljeno
grunf

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.