DAH-1 Deluxe

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: DAH-1 Deluxe

PostPostao/la harkonen » 29 vel 2012, 21:06

meni se čini da kod tih kineza nije toliko problem sama izolacija (ipak su oni broj jedan u keramici i porculanu)
koliko su pinovi mehanički nestabilni - čitaj: klimaju se i treba ih po umetanju lampe malo razvinuti da ne dođe do problema kakvi se spominju u postovima prije.
Išao sam nadobudnosvojedobno kupiti orginalno ruske (mamuške mi), orginalno američke (i swear) i kineske (私のお母さん) i što se dogodilo? Ne moram ni reći. Sve je to kina, samo različiti proizvođači. Čak mi se čini da imaju tri osnovna velika proizvođača keramike, a metalne dijelove proizvode lokalno, montiraju i dilaju.... Sve u svemu, jednog dana kad kinezi uvedu izlaznu kontrolu kvalitete, zbogom zapadnjačka ekonomijo!
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » 29 vel 2012, 21:08

beltonova podnožja? ;)

A ča se tiče silikonskih bužira ne znam da li ga imaju u zadnjih godinu dana ali Elvomat blizu Siska je imao jedno 2-3 debljine uvijek na lageru raznih žica i dosta dobru ponudu ali na žalost i logično da nemaju velik izbor crnih i crvenih žica jer se baš te boje ne koriste u električarske svrhe.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » 29 vel 2012, 21:13

Ja ga sad imam 6m što je dovoljno za još 2 projekta .. Trebalo bi biti :D
tom_hifi

PostPostao/la sstrsat » 29 vel 2012, 21:16

harkonen je napisao/la:meni se čini da kod tih kineza nije toliko problem sama izolacija (ipak su oni broj jedan u keramici i porculanu)

Dalo bi se pricat o njihovoj "keramiki", barem onoj naminjenoj masovnoj prodaji i koliko je to uopce keramika. Pred koju godinu mi se umalo ni zapalil stan zbog te "keramike" koja zapravo uopce nije keramika nego neka vrsta plastike. Znas one Bozicne kucice u koje se stavlja zapaljeni lumin.... dalje sam pogodi :lol:
A i ovo od cega rade ta jeftina podnozja kojih je pun ebay je isto jako upitan materijal. Nisan mogal virovat kad je jednom takvom podnozju pukla "keramika" prilikom pada na parket. Malo jaca neka keramika :lol: :lol:

No, nebitno, za manje lampe i neke umjerene napone i ta podnozja odlicno sluze. Ali tamo di su u igri naponi 1000+ volti, jako preporucljivo je ic na keramicka NOS podnozja
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 29 vel 2012, 21:27

To jest, ja se uvijek ježim kad vidim bilo kakvu svijetleću kinesku božićnu priču, ispadam hipohondar. :-)
A tek one 2kW kućne grijalice sa kablom 0,5mm? Noćna mora.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Dean » 29 vel 2012, 22:26

Khadgar2007 je napisao/la:beltonova podnožja? ;)

Meni zakon, ali :ugeek: nisu po ćifu ,jer nisu "audiofilski bijela" :lol:
Dean

PostPostao/la sstrsat » 29 vel 2012, 22:30

Dean je napisao/la:Meni zakon, ali :ugeek: nisu po ćifu ,jer nisu "audiofilski bijela" :lol:

Da,to je vrlo ozbiljan problem. Pa necemo valjda gradit uredjaje sa neaudiofilskim podnozjima :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la sonny » 29 vel 2012, 22:49

U Rijeci ima jedna mala trgovinica, možda već i ovdje spominjana koja ima takve silikonske bužire...
Mislim da bi Edison bio oduševljen izborom kad je slagao GM70 monoblokove, a nije mogao pronaći iste u Rijeci...
Sramota i sramota za sve trgovine elektromaterijalom...
Pritom ne mislim na čipčoteku i slične...
Nego one kojima je to core biznis...
Eto recimo Elektromax, nemaju PFa ispod 1,5 mm2...
A i to što imaju, imaju vjerojatno u samo 3 boje :D
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la alfa » 29 vel 2012, 22:51

takvih i sličnih bužira ima za uzet u Tehnogumi ali kad sam zadnji put zvao i informirao se o njima rekli su da oni samo prodavaju cijele kolutove.
alfa

PostPostao/la tom_hifi » 29 vel 2012, 22:52

Ma to i ja kažem. Sramota sramota. A onda jedan lokalni elektromaterijal blizu cure ima sve. Elektrokontakt asortiman i sve što god treba ... Ko bi reko :) Elektrokontakt strujne letve (produživa utičnica ili kak se to već stručno zove) je nevjerojatno dobra za razliku od kineskog šrota.
tom_hifi

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.