DAH-1 Deluxe

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: DAH-1 Deluxe

PostPostao/la Khadgar2007 » 29 vel 2012, 19:59

Hmm...idemo u offtopic ali ajde. Kako se onda riješavaju "problemi" sa visokim naponom kod podnožja tipa oktal ili koja imaju relativno pinove blizu jedan drugome, jel se stavlja oko pina bužir ili je zapravo u praksi to dovoljan razmak?
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » 29 vel 2012, 20:00

joe dalton je napisao/la:
Khadgar2007 je napisao/la:Kupio sam nakon toga par paketića žice iz Banzaia ako se ne varam koja ide do 600V pa sam siguran,a za ako ću se igrati naponima preko 500V onda definitivno ide žica u bužir.

Ako koristiš PF žicu sa CE znakom, koja je certificirana za AC napone do 1 kV i DC do 1,5 kV, ne treba ti bužir

Jel ima upoće u Banzaiu ili možda kod nas takve žice koja je za visoki napon,a da ne trebaš kupiti kompletan bunt.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » 29 vel 2012, 20:04

Ajd, idemo u offtopic dio foruma s tom raspravom :D ;) Nećemo unutar teme.
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » 29 vel 2012, 20:04

Khadgar2007 je napisao/la:
joe dalton je napisao/la:
Khadgar2007 je napisao/la:Kupio sam nakon toga par paketića žice iz Banzaia ako se ne varam koja ide do 600V pa sam siguran,a za ako ću se igrati naponima preko 500V onda definitivno ide žica u bužir.

Ako koristiš PF žicu sa CE znakom, koja je certificirana za AC napone do 1 kV i DC do 1,5 kV, ne treba ti bužir

Jel ima upoće u Banzaiu ili možda kod nas takve žice koja je za visoki napon,a da ne trebaš kupiti kompletan bunt.

Pa imaš PF licnaste žice 0,5 mm2 ili 0,75 mm2 u svakom boljem dućanu elektromaterijala.
Mislim da u bauhausima i sličnim dućanima prodaju i na metre.
Nemoj bit lud to naručivat izvana, nisu jeftini, samo te još oderu i za poštarinu.
joe dalton

PostPostao/la joe dalton » 29 vel 2012, 20:06

tom_hifi je napisao/la:Ajd, idemo u offtopic dio foruma s tom raspravom :D ;) Nećemo unutar teme.

Nije ovo offtopic. :mrgreen:
Zamolit ćemo administarciju da otvori novu temu o ožičavanju (u podforumu za početnike recimo) i prebaci postove. Nekom će vjerojatno biti korisno.
joe dalton

PostPostao/la tom_hifi » 29 vel 2012, 20:11

Ok :)

Je je, tak je i meni rekao harkonen, da toga bužira ima u svakom dućanu elektromaterijala, pa nakraju niti chipoteka nije imala ništa sličnog ... Bauhaus ima žice 450/750V. 1.5mm2 .. te sam ja kupio. Al nek još bude bužir kad sam si ga zacrtao u glavi :)
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » 29 vel 2012, 20:12

Khadgar2007 je napisao/la:Hmm...idemo u offtopic ali ajde. Kako se onda riješavaju "problemi" sa visokim naponom kod podnožja tipa oktal ili koja imaju relativno pinove blizu jedan drugome, jel se stavlja oko pina bužir ili je zapravo u praksi to dovoljan razmak?

Ono što sam bio naveo su naponski razmaci za VN postrojenja. Znači vanjski uvjeti, prašina, sol, vlaga, kiša itd.
U našim kućnim uvjetima toga nema, barem ne u toj mjeri.
Po meni bi razmaci na podnožjima trebali biti ok barem do 1 kV.
Za više od toga nemam iskustva pa odgovor prepuštam nekom drugom.
joe dalton

PostPostao/la harkonen » 29 vel 2012, 20:41

tom_hifi je napisao/la:Ok :)

Je je, tak je i meni rekao harkonen, da toga bužira ima u svakom dućanu elektromaterijala, pa nakraju niti chipoteka nije imala ništa sličnog ... Bauhaus ima žice 450/750V. 1.5mm2 .. te sam ja kupio. Al nek još bude bužir kad sam si ga zacrtao u glavi :)

Prvo, Chipoteka nije trgovina elektromaterijala, koliko god pokušala biti, drugo - standardni silikonski bužir zaista ne bi smio biti problem u asortimanu svake trgovine koja nosi pridjev - elektro. To već postaje sramota čega sve nema u tim trgovinama. Treće, uz standardnu vlagu 1mm/1kV drži. Problem u tome je ono - nestandardno. Vlaga, peakovi, frekvencija, stopa inflacije....
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » 29 vel 2012, 20:45

Onda je preočito da je većina 'elektro' trgovina WANNABE elektro trgovina ;) Imaju par utičnica (neusviranih :D ), nešto 1.5mm2 žice, jedva i to je to. I kaže, gospon, kaj god drugo trebate mi naručimo. Pitam, imate silikonski bužir? Pogleda me blijedo, a ja kažem, ok, doviđenja. Jedino znao frendov stari o čemu pričam, odmah rekao, nabavim ti čim bude dobavljivo i bome je nabavio. Čak i elektrokontakt asortiman drži u dućanu što je vrlo rijetko i pohvalno.
tom_hifi

PostPostao/la sstrsat » 29 vel 2012, 20:46

Khadgar2007 je napisao/la:Hmm...idemo u offtopic ali ajde. Kako se onda riješavaju "problemi" sa visokim naponom kod podnožja tipa oktal ili koja imaju relativno pinove blizu jedan drugome, jel se stavlja oko pina bužir ili je zapravo u praksi to dovoljan razmak?

Tako da kupis kvalitetna podnozja a ne ona kineska koja izgledaju ka da su od keramike ali umisto keramike tu dobijes nesto drugo cemu ime pocima isto sa "K" :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.