EL 34 stereo tube amp

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: EL 34 stereo tube amp

PostPostao/la Klokan » 22 vel 2012, 22:19

Dean je napisao/la:
Klokan je napisao/la:Necemo offtopic decki :club: . Uskoro cu postaviti slike kutije sa novim dimenzijama

Ihhh ! Ti si novi ovdje? :lol:

Yes :)
Nemojte offtopic radi toga da tema bude pregledna i tada ce oni koji zele raditi amp kao ja imati laksi put ;)
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PostPostao/la Klokan » 22 vel 2012, 23:07

harkonen je napisao/la:Iskustveno, slobodno smanji dubinu kutije na 300mm (da ti zajedno sa priključnim kablovima stane na klasični namještaj (policu)
dubine 400-500mm) , pri toj širini stavi visinu donje kutije na 70mm (da ti lijepo stanu svi kondovi i veći elementi, prostor za
eksitaciju topline na katodnjacima npr ), gornju povisi na cca 100mm , širina gornje je ok, dubina je malo prevelika, ne treba biti
više od 120mm tako da ti stanu EI105 trafoi jer veće i ne trebaš za ovakav SE amp, osim ako planiraš kutiju za neke buduće projekte
i jače ampove, ali onda svakako prvo izmjeri dimenzije trafoa koji će ići u tu kutiju.
Nadalje, glede sheme, kod 6n1p ja sam malo spomenuo i promjenu radne točke na nešto više struje, ali dobro, to ćemo kasnije, jednostavnom
promjenom par otpora, za sada neka ostane ovako....
Sve u svemu, pratimo projekt, ti samo dokumentiraj i pitaj.
:ugeek:

Ako cu smanjiti dubinu kutije onda cu smanjivati i sirinu jer sam slucajno stavio mjere 400x400. Amp sam zamislio da bude pravokutnik tako da bude širina manja od dubljine. Dali onda pase dubina 300mm a sirina 200-250? Meni se to cini pomalo usko pa onda dolazi u obzir i "kockasti izgled" tako da i sirina moze biti 300mm ako mora.

Ona gornja kutija mi i nije tolika briga zasada jer jos radim na skupljanju trafoa a i cini mi se prazna prednja ploca ako je manja ali ako smanjim dubinu nebi trebala biti takva situacija tako da cemo vidjet ;)

A za shemi slobodno recite dje da sta spojim tako da profa moze na svom ampu to napraviti, jer kako cujem skoro pa je gotov, jel tako @Wyrus? :mrgreen:

I da, evo par slika kako sam to doradio :)
http://imgur.com/a/61mOu
Tu sam ja zamislio jos i zaobljene rubove kao na kucistu za DAH-1 ali je to jako petljavo za modelirati pa sam odustao :)
----------------------------------------------------------------------------------------------
Klokan

PostPostao/la Khadgar2007 » 22 vel 2012, 23:13

Ča se dimenzija tiče logičnije mi je da ima dubine recimo 300mm a širine 400mm to je kao standardna veličina audio komponente. Ja sam svog EL34 lampaša stavio u kutiju 270mm dubine i 380 širine. Ne znam koje je veličine kutija za DAH ali nije puno veća. Osim toga logičnije je da je kutija šira nego dublja osim ako nećeš raditi neki amp za slušalice,phono ili pretpojačalo pa stane fino na kutiju koja je uska a duboka.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la harkonen » 22 vel 2012, 23:17

Ja bi se isto zadržao na 400mm širine iz istih razloga, a i imat ćeš više komocije, te mjesta za za sve
kasnije "tweakove", ako sad kažeš da ih neće biti, vjeruj mi taj će amp više biti naglavačke nego normalno.. :-)

A shema je standardna i više-manje ti je to to, neke male izmjene sam već spominjao. Evo ti i zadatak
za bolje razumjevanje toga što radiš, prouči malo radne točke lampe (imaš pojašnjenje na forumu) i ucrtaj
graf i za 6n1p i za el34 kroz više modova (UL-T-P) pa vidi kako stoje stvari. Nije teško.
Evo, Khadgar je to baš fino ulovio.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Klokan » 22 vel 2012, 23:35

Onda neka bude 300x400x70 doljnji dio kutije :)

Niste komentirali pogled odozdola. Jesu rupe dovoljno velike, dobro pozicionirane, ima li ih dovoljno i dali je spacer dosta visok? Ovo sve ispitujem jer kad finaliziram izgled kutije bacam ga na papir i krecem na izradu po istim dimenzijama tako da mi je dosta toga bitno.

Straga ste mogli vidjet 2 para konektora za zvucnike, jedan par za 4ohma i drugi za 8ohma, ima li potrebe za jos izlaza ili je ovo dovoljno?
Klokan

PostPostao/la Dean » 22 vel 2012, 23:46

Ajd pogledaj kutiju za DAH1. Ima tamo svašta(nešto)
Dean

PostPostao/la WyruS » 22 vel 2012, 23:58

Vidio si ovo klokane:
http://www.imgplace.com/viewimg600/4503 ... 165039.jpg
samo fali jos mrežni iza.
Naravno još ide doljnji dio kutije, možda ovaj tjedan sve gotovo i radi!
Zanimaju me kritike
Zadnja izmjena: WyruS; 22 vel 2012, 23:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
WyruS

PostPostao/la Edison » 22 vel 2012, 23:59

Dizajnirati i raditi kuciste dok jos uvijek nemamo na raspolaganju sve (ili bar one vece) dijelove koji idu pojacalo je, u najmanju ruku, problematicno. Kasnije se mogu pojaviti veliki problemi kod montaze, ako nesto ne stane, ili ne ide, ili smeta necm trecam.

Ispravniji nacin je prikupiti sve dijelove i probati ih sloziti u zeljene dimenzije. Prvo sto se mora paziti je da se odvoje sekcije napajanja od sekcija pojacala. Drugo, paziti na disipaciju topline, trece, pripazit na ukupni izgled. Kad postoji vec gotov mateijal (gornja ploca, kutija za transformatore) onda se moze raditi dizajn na zadane dimenzije, ali taj je uvijek s vise kompromisa nego kad se radi od nule.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » 23 vel 2012, 00:02

Slušaj Edisona ;)
tom_hifi

PostPostao/la Klokan » 23 vel 2012, 00:29

WyruS je napisao/la:Vidio si ovo klokane:
http://www.imgplace.com/viewimg600/4503 ... 165039.jpg
samo fali jos mrežni iza.
Naravno još ide doljnji dio kutije, možda ovaj tjedan sve gotovo i radi!
Zanimaju me kritike

Dajte im malo vise slika pa ce onda moci kritizirati, na ovoj slici se vidi samo raspored elemenata na gornjoj ploci. A i mene zanima sta ste napravili otkad sam ga vidio :)
Klokan

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.