Mugen hybrid amplifier

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Mugen hybrid amplifier

PostPostao/la Dean » 22 vel 2012, 22:17

LesFaul je napisao/la:Kad sve zalijes u epoxi i zasarafis na metalnu sasiju te upalis, sve ce se lijepo dobro skuhat uz puno lijepog dima! Razmisli zasto...

Ajde !! Kad si vidio da je trafo za Commodora 64 vrisnuo? Ah sorry, to je bilo prije tvog rođenja ! :lol:
Dean

PostPostao/la LesFaul » 22 vel 2012, 22:32

Dean je napisao/la:Ajde !! Kad si vidio da je trafo za Commodora 64 vrisnuo? Ah sorry, to je bilo prije tvog rođenja ! :lol:

Hvala na komplimentu druze :geek:, pomladiste me za desetljece! No pri ovome za przenje trafa ostajem, ajmo malo mucnuti glavom!
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la sstrsat » 22 vel 2012, 22:37

Dean je napisao/la:
LesFaul je napisao/la:Kad sve zalijes u epoxi i zasarafis na metalnu sasiju te upalis, sve ce se lijepo dobro skuhat uz puno lijepog dima! Razmisli zasto...

Ajde !! Kad si vidio da je trafo za Commodora 64 vrisnuo? Ah sorry, to je bilo prije tvog rođenja ! :lol:

Deane, ovdi je LesFaul potpuno u pravu. A sa ovom debelom vidom i strujom koja ce potec kroz nju kad i ona i oklop budu dirali sasiju i formirali kratkospojeni zavojak ja dajen tom trafu do nekih 5 sekundi zivota.
Da bi se taj poklopac mogal koristit triba ili vida ili poklopac bit izoliran od sasije. Obadvoje ju ne smiju dirat
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Khadgar2007 » 22 vel 2012, 22:45

Ajde nisam ništa htio reći ali me baš to ča je Sstrsat rekao malo kopkalo i nisam bio siguran jel to to ili nije.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la sonny » 22 vel 2012, 23:14

A ja da pitam jel' netko to napravio pa probao... Da ne teoretiziramo...
Uz ogromno poštovanje prema svima... Da ne ispadne da filozofiram ;)
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Khadgar2007 » 22 vel 2012, 23:21

Hmm...ja sam jednom daaavno prije 11 godina kada sam kupio prvi toroid i dobio ga bez pribora za montažu obujmio sa tri "obujmice" od Al lima i njih prišarafio na šasiju...ne moram reći kakav je bio rezultat zujanje,grijanje do boli i čupanje utikača bez razmišljanja. Možeš ovo probati ali držao bih ruku blizu utikača.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la harkonen » 22 vel 2012, 23:23

Samo prilikom pričvršćenja izoliraj vijak od kućišta (cjevčica, gumena podloška, plastična matica).
A ovo zaista nemoj probati, današnji primari su prilično na knap ili probaj tako da omotaš jedan zavoj
kroz torus, izmjeriš napon na njemu, podijeliš sa otporom tog namota i vidiš koliko ti vuče struje i ima
li istine u tome? Ili te mangupi vuku za nos? 8-)
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » 22 vel 2012, 23:26

E viš vraga jednostavno izolirati šaraf kao kada se komponente stavljaju na hladnjak recimo to-220 na hladnjak ili slično. Znači u rupu na ploči izolacija i onda kroz nju se provuče šaraf i prišarafi.
Khadgar2007

PostPostao/la sonny » 22 vel 2012, 23:37

Kod mene je bila drugačija situacija i nikakvog grijanja, zujanja ni ničega nije bilo...
Iako, slažem se, ne treba izazivati vraga...
Plan je i bio da poklopac ne dira kućište..
U hodu ću smisliti način kako to napraviti...
Ideje postoje...
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la sstrsat » 23 vel 2012, 07:42

sonny je napisao/la:A ja da pitam jel' netko to napravio pa probao... Da ne teoretiziramo...
Uz ogromno poštovanje prema svima... Da ne ispadne da filozofiram ;)

Da te parafraziram, jesi li proval zaronit i ostat pod morem recimo kvarat ure.... da ne teoretiziramo.... koliko covik moze izdrzat bez zraka

Nima ti tu ni T od teoretiziranja. Ili bolje receno, to je jedan od slucaja kad teorija i praksa gredu potpuno ruku pod ruku. Ako ne virujes, slobodno provaj na svom trafu ali nemoj posli nikoga okrivit zato ca ces morat ic kupit novi
Krepat ma ne molat
sstrsat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.