joe dalton je napisao/la:Khadgar2007 je napisao/la:Kupio sam nakon toga par paketića žice iz Banzaia ako se ne varam koja ide do 600V pa sam siguran,a za ako ću se igrati naponima preko 500V onda definitivno ide žica u bužir.
Ako koristiš PF žicu sa CE znakom, koja je certificirana za AC napone do 1 kV i DC do 1,5 kV, ne treba ti bužir
Khadgar2007 je napisao/la:joe dalton je napisao/la:Khadgar2007 je napisao/la:Kupio sam nakon toga par paketića žice iz Banzaia ako se ne varam koja ide do 600V pa sam siguran,a za ako ću se igrati naponima preko 500V onda definitivno ide žica u bužir.
Ako koristiš PF žicu sa CE znakom, koja je certificirana za AC napone do 1 kV i DC do 1,5 kV, ne treba ti bužir
Jel ima upoće u Banzaiu ili možda kod nas takve žice koja je za visoki napon,a da ne trebaš kupiti kompletan bunt.
tom_hifi je napisao/la:Ajd, idemo u offtopic dio foruma s tom raspravom![]()
Nećemo unutar teme.
Khadgar2007 je napisao/la:Hmm...idemo u offtopic ali ajde. Kako se onda riješavaju "problemi" sa visokim naponom kod podnožja tipa oktal ili koja imaju relativno pinove blizu jedan drugome, jel se stavlja oko pina bužir ili je zapravo u praksi to dovoljan razmak?
tom_hifi je napisao/la:Ok
Je je, tak je i meni rekao harkonen, da toga bužira ima u svakom dućanu elektromaterijala, pa nakraju niti chipoteka nije imala ništa sličnog ... Bauhaus ima žice 450/750V. 1.5mm2 .. te sam ja kupio. Al nek još bude bužir kad sam si ga zacrtao u glavi
Khadgar2007 je napisao/la:Hmm...idemo u offtopic ali ajde. Kako se onda riješavaju "problemi" sa visokim naponom kod podnožja tipa oktal ili koja imaju relativno pinove blizu jedan drugome, jel se stavlja oko pina bužir ili je zapravo u praksi to dovoljan razmak?
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.