DAH-1 Deluxe

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: DAH-1 Deluxe

PostPostao/la Khadgar2007 » 29 vel 2012, 12:30

Da ti taj svoj DAH ne misliš kuriti na 1kV i više? ;) Ja sam koristio neku žicu koju mi je Tubeman poslao budući da nisam imao/znao ča od onoga ča imam u kući je za visoki napon. Kupio sam nakon toga par paketića žice iz Banzaia ako se ne varam koja ide do 600V pa sam siguran,a za ako ću se igrati naponima preko 500V onda definitivno ide žica u bužir.

Koliko ti je debel taj bužir koji si nabavio,unutarnji i vanjski promjer.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Schultz » 29 vel 2012, 12:36

Nekakva odokatvna elektromonterska mjera za preskok napona ti je 1cm / 1 kV. Ilitiga cenat po kilovoltu...

Tako su mene učili na praksi u pokojnom riječkom Elektroluxu.
Kada smo to učili na faxu, najvjerojatnije sam bio u obližnjoj birtiji "Bazovica" na Termalnom Desertu pivovarne Laško pa se toga dijela i ne prisjećam baš najbolje....

Neka me netko ispravi ako griješim....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tom_hifi » 29 vel 2012, 13:25

Khadgar2007 je napisao/la:Da ti taj svoj DAH ne misliš kuriti na 1kV i više? ;) Ja sam koristio neku žicu koju mi je Tubeman poslao budući da nisam imao/znao ča od onoga ča imam u kući je za visoki napon. Kupio sam nakon toga par paketića žice iz Banzaia ako se ne varam koja ide do 600V pa sam siguran,a za ako ću se igrati naponima preko 500V onda definitivno ide žica u bužir.

Koliko ti je debel taj bužir koji si nabavio,unutarnji i vanjski promjer.

Unutarnji promjer je 6mm, a vanjski, ne znam, mislim da debljina izolacije nije više od 1.5mm.

Ne mislim kuriti, nego hoću da to bude sve sigurno i dugotrajno. Lako za neke 'audiofilske' dijelove itd, ako je cijeli uređaj dobro osiguran. To mi je najbitnije od svega. Ipak je tu i novaca i truda uloženo.

Schultz je napisao/la:Nekakva odokatvna elektromonterska mjera za preskok napona ti je 1cm / 1 kV. Ilitiga cenat po kilovoltu...

Kada smo to učili na faxu, najvjerojatnije sam bio u obližnjoj birtiji "Bazovica" na Termalnom Desertu pivovarne Laško pa se toga dijela i ne prisjećam baš najbolje....

Ne bih znao. :D
tom_hifi

PostPostao/la davorin » 29 vel 2012, 18:55

tom_hifi je napisao/la:Frend mi, napokon, nabavio silikonski bužir. Ovakve je crvenkaste boje:

slika

Probojni napon je 1500V, izdrži do 250C. U principu, to je staklena čarapica impregnirana silikonskom smolom. Par kuna po metru mi računao :) Fleksibilnost je odlična!!

To ću dodatno staviti na sve visokonaponske vodove. Sigurnost ispred svega, jelda ;)

Postoji li mogućnost da kupim par takvih koluta različitih debljina?
davorin

PostPostao/la Kaligula » 29 vel 2012, 18:58

davorin je napisao/la:
tom_hifi je napisao/la:Frend mi, napokon, nabavio silikonski bužir. Ovakve je crvenkaste boje:

slika

Probojni napon je 1500V, izdrži do 250C. U principu, to je staklena čarapica impregnirana silikonskom smolom. Par kuna po metru mi računao :) Fleksibilnost je odlična!!

To ću dodatno staviti na sve visokonaponske vodove. Sigurnost ispred svega, jelda ;)

Postoji li mogućnost da kupim par takvih koluta različitih debljina?

A meni, a meni...? ;)
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la Khadgar2007 » 29 vel 2012, 19:03

Dobro su ovi iznad rekli. Ja bi mogao se malo opskribiti ponovo ali max. 4-6 metara po debljini, možda 3-4 debljine.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » 29 vel 2012, 19:10

Možda bi nam "izdao" od koga je nabavio?
davorin

PostPostao/la tom_hifi » 29 vel 2012, 19:38

Evo me, evo me.

Ne znam od koga to prijatelj nabavlja. Njegov otac posjeduje elektromaterijal i trebalo mu je oko 2 tjedna da mi taj bužir nabavi pošto niti u veleprodaji toga nije bilo. Ja sam kupio 6m 6mm tog bužira. Mislim da ima sve do 12mm. Ovi koluti su samo poradi slike da vidite kak izgleda bužir, svojeg nisam još uslikao.

Ako ima zainteresiranih, mogu ga nazvati i pitati koliko toga ima još dostupno. Sa sigurnošću znam da on osobno na lageru nema ništa.

I da kažem da se čuje razlika s povećanjem napona, tj. sad kad je napon napokon kako spada. DAH je odlično pojačalo.
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » 29 vel 2012, 19:54

Schultz je napisao/la:Nekakva odokatvna elektromonterska mjera za preskok napona ti je 1cm / 1 kV. Ilitiga cenat po kilovoltu...

Odokativno vrijedi. Postoje tablice, nije linearno. Recimo za 3,6 kV je 60 mm (što je 1,7 cm/kV), a za 245 kV može biti i 1960 mm (0,8 cm/kV).
joe dalton

PostPostao/la joe dalton » 29 vel 2012, 19:57

Khadgar2007 je napisao/la:Kupio sam nakon toga par paketića žice iz Banzaia ako se ne varam koja ide do 600V pa sam siguran,a za ako ću se igrati naponima preko 500V onda definitivno ide žica u bužir.

Ako koristiš PF žicu sa CE znakom, koja je certificirana za AC napone do 1 kV i DC do 1,5 kV, ne treba ti bužir
joe dalton

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.