Sheraton 26-28.10 DIY ??

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Sheraton 26-28.10 DIY ??

PostPostao/la joe dalton » 26 ruj 2012, 23:10

harkonen je napisao/la:Također, ako neko ipak to želi ( i ovdje kaže), nije problem biti samo u subotu ili nedjelju(tako je bilo i prije) ali je
potrebno da u sobi imamo nekog predstavnika i uređaje sve dane od sata otvaranja sajma do sata zatvaranja (petak-
nedjelja) . Prije dvije godine tu je dužnost časno obavio gdin Predcednik, (da, taj abdicirani), a prošle godine je domaćin bio Dean (tada još nije imao luđački pogled od zadnjih dana).
Ako se ne možemo dogovoriti za to, ok, prihvaćam i tu mogućnost, ali i vjerujem da se jednom prekinuti niz na sajmu glede DIY-a više neće nastaviti. Da sam ja kojim slučajem na mjestu organizatora, za svoje se pare ne bi dao oću-neću zayebavati. A radi se konkretno oko soma i pol eura za prošla dva sajma gdje smo prisustvovali. Da li smo time pogodovali organizatoru? Ne znam, odlučit' ćete sami. Svako ima neki svoj interes da bude ili ne bude tamo.

Ovo sa dežuranjem je objektivno malo problem. Rado ću navratiti na sat-dva, mogu i donijeti neki headamp, ali za cjelodnevno dežurstvo nemam vremena.
Koliko se sjećam prošle godine je sav teret preuzeo Dean i na trenutke mu je već bilo svega dosta (mada on to neće priznati :lol: ).

Vezano za ono što je Trsat napisao mogu se nadovezati mojim mišljenjem. Bavim se ovim hobijem iz gušta i radim za sebe. Ne treba mi nikakva promocija, ne namjeravam prodavati svoje uratke. Volim se družiti i popričati s ljudima koji se bave istim hobijem. Što se mene tiče možemo se naći i u birtiji na pivi.
Tako da mislim da je lijepo od organizatora da osigurava prostor za DIY, ali očekivati od nas da budemo ponizno zahvalni na tome baš nema smisla. Na kraju krajeva mi značimo tom sajmu više nego on nama. Mogao se organizator ulogirati na forum i pozvati ljude na vrijeme. Možda bi se stigli i pripremiti, a ne da se mora sve riješiti i odlučiti preko noći.
joe dalton

PostPostao/la zbotic » 27 ruj 2012, 08:07

Problem je samo što je poziv prekasno stigao, ali mislim da tu ne treba previše dramatizirati jer poznam donekle situaciju među prodavačima audio opreme i situaciju je u totalnom rasulu, ne zna se tko je živ a tko mrtav, tako da je čudo da će uopće biti sajma.
Da sam znao puno ranije i da je i moj voljni momenat za DIY nešto veći, imao bih jedan zaista respektabilan uradak, a ovako će to čekati slijedeću godinu.
zbotic

PostPostao/la harkonen » 27 ruj 2012, 17:12

DIY soba ide, tako da računate na to. Ključara i domaćina imamo iz domaće ekipe, na vama je samo da se pojavite.
Ako ponesete i kakav uređaj, utoliko bolje. Probajte se organizirati da budete i u petak i u nedjelju, naravno da svima
odgovara subota i tada je najveća gužva.
Dakle, još je mjesec dana pred vama i možete pripremiti pokoji uradak. Prošlih su godina posjetitelji vrlo dobro prihvatili
cijelu DIY priču iz veliki interes, što ne moram samo ja posvjedočiti.
Slobodno se zbog organizacije prijevoza dogovarajte ovdje preko ove teme.......
:ugeek:

edit: Joe, nitko nikad nije tražio našu zahvalnost, da ne bi bilo krivo shvaćeno.
I ove smo godine bez problema dogovorili sobu (soba SPLIT, ista kao i lani, prvi kat) bez ikakvih uvjeta sa bilo čije strane.
A iduće će godine, ako bude sreće, u njoj biti i ponajbolji uređaji audio diy sekcija učenika srednjih škola...
Zadnja izmjena: harkonen; 27 ruj 2012, 17:28; ukupno mijenjano 1 put/a.
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » 27 ruj 2012, 17:17

Ja ako uspijem sastaviti taj phono donesem njega i gramofon. Dolazak je subota ujutro a odlazak isti dan navečer.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la zmajz » 27 ruj 2012, 19:24

OK, I'm in!
zmajz

PostPostao/la sonny » 27 ruj 2012, 20:27

Nešto se i trio (doduše za sada samo duo :D) dogovara za dolazak... Why not !
Možemo i doteglit' nešto od prikazanog na TFu ako bude interesa...
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la sstrsat » 27 ruj 2012, 20:50

joe dalton je napisao/la:Vezano za ono što je Trsat napisao mogu se nadovezati mojim mišljenjem. Bavim se ovim hobijem iz gušta i radim za sebe. Ne treba mi nikakva promocija, ne namjeravam prodavati svoje uratke. Volim se družiti i popričati s ljudima koji se bave istim hobijem. Što se mene tiče možemo se naći i u birtiji na pivi.
Tako da mislim da je lijepo od organizatora da osigurava prostor za DIY, ali očekivati od nas da budemo ponizno zahvalni na tome baš nema smisla. Na kraju krajeva mi značimo tom sajmu više nego on nama. Mogao se organizator ulogirati na forum i pozvati ljude na vrijeme. Možda bi se stigli i pripremiti, a ne da se mora sve riješiti i odlučiti preko noći.

Tu je Joe potpuno u pravu, sam Curkovicev pristup je ovdi zapravo jako uvridljiv i odbojan. I taj pristup dolazi od covika koji je neslanjem svojih novinara na prvi i drugi TF jasno pokazal ca misli o diy-u i diyerima (za treci TF me vise nije ni zanimalo je li koga poslal, to vise nije ni bilo vazno). A taj pristup se nastavlja i ovdi tretiranjem diyera ka "rezervi sa klupe" koje oce imat iskljucivo za svaki slucaj ako mu zatriba popunit prostor.

A pristup je ujedno i ekstremno bezobrazan jer ka prvo nije si ni udostojil da se osobno ovdi logira pa da sam to oglasi nego valjda misli da to triba neko drugi obavljat za njega. A ka drugo, nije imal ni toliko poslovnog morala da se prvo obrati vlasniku foruma i od njega zatrazi dopustenje za takvu objavu. Oli valjda misli da je ovi forum u sluzbi njegovog casopisa??????

Tribal je o nekim stvarima razmisljat jos 2010 uoci prvog TFa u Krasnom

A ca uostalom nije oglasil javni poziv diyerina u svom casopisu da se direktno njemu prijavljuju? Tamo moze pisat ca oce bez opasnosti da dobije ovakve odgovore. Da li to mozda znaci da je citanost tog casopisa medju diyerima vrlo mala? Na to pitanje neka Curkovic sam sebi odgovori.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Dean » 27 ruj 2012, 21:08

Ja opet nešto ne razumijem...

Imam u rukama novi broj Hifimedije broj 89 i na 10 strani osvrt na Triode festival 2012 u Bjelovaru. Vrlo ljepi tekst koji pohvaljuje DIY zajednicu u Hrvata.
http://hifimedia.hr/ostalo/prethodni-br ... fimedia-89

I sad ne kužim... Šta je sad tu netko zakasnio? Ili negira DIY zajednicu. Ili se prekasno uključio? Prekasno za što? Da nas pozove u Sheraton?
Pa i ja sam se uključio tek iza prvog festivala... Prekasno?

Bio sam "domačin" lanjskog AV showa i bilo mi je drago što sam tamo. Soba je gotovo uvijek bila puna i puno je interesenata prošlo kroz sobu slušajuću setupove. Informirali su se i o DIY zajednici.

Nije li to bitno?
:geek:
Dean

PostPostao/la zbotic » 27 ruj 2012, 21:25

Deane ti si potpuno u pravu i pozitivno razmišljaš. Ja sam krivo shvatio da je sajam za dva dana, a ne za mjesec, tako da je po tom pitanju pravovremenosti sve u redu.
Nadam se da ću uspjeti nekako doći do Zagreba u to vrijeme, iako mi je satnica u 10. mjesecu izrazito popunjena. Zato moj glas podrške za sve one koji se misle pojaviti na sajmu. Svaka čast organizatoru što je uspio održati sajam, a i časopis, kakav god da je. Ja ga ne čitam redovito, ali svakako da nešto tako treba postojati u Hrvatskoj.
zbotic

PostPostao/la sstrsat » 27 ruj 2012, 21:37

Dean je napisao/la:Ja opet nešto ne razumijem...

Imam u rukama novi broj Hifimedije broj 89 i na 10 strani osvrt na Triode festival 2012 u Bjelovaru. Vrlo ljepi tekst koji pohvaljuje DIY zajednicu u Hrvata.
http://hifimedia.hr/ostalo/prethodni-br ... fimedia-89

I sad ne kužim... Šta je sad tu netko zakasnio? Ili negira DIY zajednicu. Ili se prekasno uključio? Prekasno za što? Da nas pozove u Sheraton?
Pa i ja sam se uključio tek iza prvog festivala... Prekasno?

Deane, to su dvi razlicite stvari. Da li se netko od diyera ukljucil odma na prvom TFu ili na drugom ili na trecem ili ce tek na cetvrtom, to je bila stvar individualne odluke, mogucnosti, informiranosti..... (ima hrpa toga) svakog pojedinca.

Ali sasvim druga stvar je ako vlasnik i urednik jedinog specijaliziranog audio casopisa u Hr nije nasal za shodno i potribno da u svom casopisu poprati te manifestacije. To upravo bolno jasno govori kakav je njegov stav prema diy-u. A pocetak zvanja diyera u Sheraton nakon odrzanog prvog TFa (vid slucajnosti) isto i previse govori o svemu tome. Ca nije pocel diyere zvat koju godinu prije?

Zasad jos nisan iznil iznos koliko su diyeri morali platit ranijih godina (npr 2003 godine) da bi mogli ucestvovat na tom sajmu ali ako to iznesem bit ce ti puno jasnije zac na sve ovo ne mogu gledat drukcije nego ca gledan. Zasad cu samo rec da brojka nije ni najmanje simpaticna.
Da, nemoj se cudit, i od diyera su trazeni iznosi ka i od komercijalaca. I di je tu briga za domacu diy scenu???? Ja je ni uz najbolju volju ne vidin

Ali evo, opet cu ponovit da ovi moj stav ne triba ogranicavat nikoga u odluci oce li ili nece sudilovat.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.