Pozdrav svima

Pozdrav svima

PostPostao/la dari » 11 sij 2014, 21:29

Pozdrav svima jos jednom.
Nisam siguran dali postupam ispravno, ali prvo da se predstavim; ja sam Dario i ovdje sam jer trebam vasu pomoc/savjete.
Imao sam u planu jednu samogradnju. Puhnulo mi je, pa ajde da nesto slozim u slobodno vrijeme.
Uglavnom, malo sam prckao po Visatonovim starim projektima i napravio sljedece; kutija 40l BR, bass tiw 200xs, srednji w100s, visoki se jos ceka, ali bit ce sc10n, nadam se. Bio sam po forumina i citao po nekoliko dana i jasno mi je da samogradnja zahtjeva puno vise taktike i iskustva. No medjutim ja sam (bilo ispravno ili ne) isao po svojem i nisam se zamarao proracunima. Na srecu sve je ispalo relativno dobro. Kutije 19mm iverica, srednji je zasticen sa kapicom, skretnica je radjena od strane prijatelja prije 7,8 god., nikakve podatke o njoj neznam. BR tuba je od visatona 19.24 (tu je najveci problem). Pojacalo malo, ali stvarno srcano, TEAC ah380s. E sad, cekam da netko odgovori da ne ispada da se svadjam sam sa sobom :D jer me zbunjuje tuba koja kad je cijela umetnuta bass je nedefiniran, nema mekoce niti kicka, ali kad je nema, bassa ima napretek. Nije to neki jaki kick, ali je mekan i ima ga dosta, mozda i previse... Misljenja?! Hvala unaprijed.
Btw, jasno mi je da nista od toga nije po propisima, ali u kombinaciji s ovim pojacalom i valjda puno srece ispalo je i vise nego dobro.
dari

Re: Pozdrav svima

PostPostao/la Mate » 12 sij 2014, 12:26

Dobrodošao Dario.
Ovdje si više prestavio svoj projekt nego sebe. Ali dobro.
Za nastavak otvori novu temu pod "Zvučnici" daj naslov i vjerujem da će ti mnogi pomoći. Daj podatke o kojem Visaton projektu je riječ, a sa slikama ćeš dodatno zaintrigirati zajednicu.
Ovako kako si sada izložio problem puno je toga nejasno. Bilo kakvi odgovor bi bilo teoretsko lamentiranje i naširoko.
dari je napisao/la:.... No medjutim ja sam (bilo ispravno ili ne) isao po svojem i nisam se zamarao proracunima. Na srecu sve je ispalo relativno dobro. ....

A ni ova izjava gore ne obećava baš previše. Da ispadne nešto dobro , napamet , šanse su neizmjerno male.
Ajde kreni kako sam naveo pa da vidimo.
Mate

Re: Pozdrav svima

PostPostao/la Pao Pepeo » 12 sij 2014, 22:48

Dobrodošo na forum i od mene :admin:
Mate ti dobro kaže baci to opet gore među zvučnike i netko će ti pomoč.Imaš pristojne zvučnike iz kojih bi bilo šteta ne izvuč kolko se može,postoje načini da se slika popravi iako nisi računo oko kutije samo se nadam da nisi napravio neko "čudo" :D tako da basa i svega ostalog bude točno kolko treba ni više ni manje...
Nabacaj slike,planove i sve što imaš a možeš nam reč i što voliš slušati...čisto informativno.
Pozz Pao
Pao Pepeo

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.