Edison je napisao/la: Mogao bih napraviti i SE pojacalo s babuskom, no to mi nije nesto. Vec imam SE s 300B, s EL34, sa 6L6/KT66. Nije mi izazov...
Hi Edison... veliš da ti SE sa babuškom "nije nešto" (pretpostavljam ništa novo i zabavno u konstrukcijskom smislu). Moje kontra pitanje je "što je to konstrukcijski zahtjaevniji klasičan OTL izuzev malo više podnožja i lampi i malo predimenrioniraniji PS". Znači ne bi se tu složio sa tobom jer u SE-u ima prostora za "maštu" itekako. U svakom slučaju ako govorimo o zvuku, onda SE 6S33S papa za doručak sve SE ampove sa El34, 6L6, KT66..., jednotavno neusporedivio u koristi babuški. Ne bi previše komentirao SE sa 300B, tu bi zasigurno 300B bila nešto malo bolja u srednjetonskom području ( ali radi se samo o nijansama), ali što se tiče najnižeg bass područja i visokotonskog područja, tu je 6S33S kraljica (govorim o svojim iskustvima naravno). Prednost je i bar 5W više nego što može dati 300B, pa je u upotrebnom smislu sve na strani babuške. Da ne govorim koliko manje problema prati transformaciju 600 oma na 4/8 oma u odnosu na npr. 5000 oma nekih teroda/pentoda na 4/86 oma, a ima tu i radikalnijih primjera tipa 10K. Da je kojim slučajem 6S33S direktno grijana trioda, danas bi je teško mogli platiti...
U svakom slučaju, moja preporuka je da na listu projekata svakako staviš SE 6S33S. Ne mora to biti nikakav prioritet naravno, no nemoj ga isključiti samo zatio jer nije nešto konstrukcijski zahtjevan.