Novi članovi

Hrvatski DIY Audio forum

Re: Novi članovi

PostPostao/la sstrsat » 06 stu 2011, 09:50

Kaligula je napisao/la:
Uh kako je meni sada žao šta se nisan na forum uključija prije godinu ili više.
Ja sam to vrime potrošija u čačkanju po netu nebi li našao onu svetu shemu koja je naj, naj.
I sad sam još uvik na početku.
Kroz ovo vrime jedini mi je pomak šta sam oformija mrtvi kapital uglavnom ruskih lampa i kojekakvih
ostalih sitnica neophodnih za izraditi neko pred... ili pojačalo.

Moj cilj je napraviti phono, line, jedan SE i jedan PP i sve to složiti u BiAmp na Icone.

Pozdrav svima.

Sve ce se to sa malo zicurina povezat pa zasvitlit i zapivat. Ovdi si upa u zrvanj koji melje :lol: i koji te vise nece pustit vanka iz cijevnog svitaa :lol: :lol:

Tako da sad lipo proseci do teme o Triode Festivalu i obavi gradjansku duznost upisa na listu :D
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Kaligula » 06 stu 2011, 14:54

sstrsat, ja ću se sigurno prijaviti, ali nebi tija biti samo gost. Moran nešto i napraviti do tad. :helper:
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la Khadgar2007 » 06 stu 2011, 15:08

Pa ako se odlučiš za DAH to bi trebalo biti brzo gotovo.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Kaligula » 06 stu 2011, 15:37

Ići ću na DAH obavezno, odnosno SE u paraleli vjerovatno sa 6P3S ili 807-icama.
Kaligula

PostPostao/la Khadgar2007 » 06 stu 2011, 15:39

pa onda baš to i nije DAH već malo modificirani,ali recimo ako uzmeš kutiju i neke takve "sitnice" koje obično su za glavu razbiti ako sve radiš ti i to on nule to će itekako ubrzati gradnju.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Kaligula » 06 stu 2011, 15:42

Izradu kutija sam rješija i imaju neki moj image. Rak rana su mi transformatori.
Imam neke gotove, neke treba napraviti a neke previklati.
Kaligula

PostPostao/la sstrsat » 06 stu 2011, 16:07

Kaligula je napisao/la:sstrsat, ja ću se sigurno prijaviti, ali nebi tija biti samo gost. Moran nešto i napraviti do tad. :helper:

A oli je to neki problem, pa natravno da ces napravit :D Reka san ti da si upa u zrvanj i da ti vise nima natrag :lol: :lol:

Kaligula je napisao/la:Izradu kutija sam rješija i imaju neki moj image. Rak rana su mi transformatori.

Ma nije to tako veliki problem ka ca na prvu izgleda, ima ih koji motaju. Kolarek u Varazdinu, Branko (Odeon) iz Rijeke a virovatno bi ih se naslo i jos. I u Harkonenovom DAH1 kitu su bas Kolarekovi transformatori.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Kaligula » 06 stu 2011, 16:15

Jeli glupost raditi četverokanalni amp?
Sa dislociranik ispravljaćem.
Gledam kako ušparati prostor jer sam s njim skučen.
PP + SE za BiAmp-
Kaligula

PostPostao/la sstrsat » 06 stu 2011, 16:53

Kaligula je napisao/la:Jeli glupost raditi četverokanalni amp?
Sa dislociranik ispravljaćem.
Gledam kako ušparati prostor jer sam s njim skučen.
PP + SE za BiAmp-

Nije uopce glupost nego moze bit bas suprotno.
Takav pristup podrazumiva da nima vise skretnice u zvucnicima (jedno veliko zlo manje) i da se odvajanje po rekvenciji vrsi ispred ampova sa jednostavnim RC filterima. Vrlo lako izvodljivo s obzirom da je ulazna impendancija izlaznog ampa generalno visoka. Imaju i ti RC filteri svojih faznih okreta ali sve je to daleko manje nego u zvucnickoj skretnici (pogotovo ako je sa vecom strminom rezanja) i kod njih nima onih divljih faznih skokova koji su uobicajena stvar u RLC zvucnickim skretnicama.

Ali to i nije najvaznije, ona kriticna tocka koja daje siroko upaljeno zeleno svitlo za takav pristup je mogucnost optimizacije izlaznih trafa i time postizanje takvih njihovih kvaliteta koji su naucna fantastika za standardne izlazne trafe koji jadni moraju prenit puni audio opseg a naravno i podosta izvan njega.

Ajmo za tipicni primjer uzet da mid bas dela do nekih 2,5kHz a ostatak preuzima visokotonac. Tu za mid bas triba trafo koji za iskljucit ga iz jednadzbe zvucnosti triba ic svega do par KHz-a. Pa neka gre i do 10kHz-a, to je jos uvik prilicno niska frekvencija i omogucava da se trafo izvede sa puno vecim induktivitetom od tipicnog trafa pa ce se spustit i itekako duboko ispod 20Hz. Da vidin toga koji bi rekal da lampas sa takvin trafom ima "tanki bas" :lol:
A trafu za visokotonca (isto da bi da se iskljucilo iz jednadzbe zvucnosti) je sasvom dosta da pocne delat od nekih 500 do 100Hz-a. Takav trafo ce zbog malog potribnog primarnog induktiviteta (ca automatski znaci puno manje parazitne kapacitete i rasipne induktivitete) sa lakocom dobacit debelo preko 100kHz-a i nece bit nikakva senzacija ako izadje i na dva ili tri puta vise frekvencije.

Triba li vise argumenata za takav pristup? :D

Ako se odlucis delat tako nesto, moju pomoc ces siguro imat. Mada u iducih misec dana kad nisan na platformi bas i neces imat neke koristi od mene :lol: zbog malog prisustva na forumu, takav projekt se ionako ne dela preko noci pa vrimenski faktor i nije od neke vaznosti
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la s@ki » 06 stu 2011, 16:58

hmm. još jedan sa Ikonima :D bit ce zanimljivo cut ih na lampama :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PrethodnaSljedeća

Natrag na Hrvatski DIY Audio

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.